• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    MICKEY_MOUSE: pokud je to opravdu čistáGoogle app tak v nastaveni je patřičná položka. ( čistý android 11, Pixel )
    Není žádný problém ať s diakritikou, či bez.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MICKEY_MOUSE: Tak zrovna u Xiaomi a MIUI bych se nedivil. Sám mám tedy Mi8 ale ještě s MIUI 11 a tam je Messaging (Zprávy) jako Systémová app MIUI.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    BUNDA: Jde o aplikaci Zprávy od Googlu, tudíž asi standard, nic specifického. Telefon mám Xiaomi Redmi Note 8 Pro, Android 10, MIUI 12.0.1.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    E2E4: variant je více. Buď máš čistý Android a pak je SMS app od Google. Nebo nemáš čistý Android, máš tam SMS app od výrobce (je třeba součástí nadstavby) a při update se změnilo její chování. Proto to E42 píše. Stejně tak aktualizace se mohla týkat verze Androidu nebo taky jen verze nadstavby. Opět bez bližšího upřesnění telefonu nelze soudit.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MICKEY_MOUSE: ze ta aktualizace updatovala Appku na SMS chápeš?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MICKEY_MOUSE: pokud to nemá možnost tohle změnit v nastaveních SMS, nainstaluj si jinou aplikaci na čtenj SMS a u ty systémový vypni notifikace..
    E42
    E42 --- ---
    MICKEY_MOUSE: Musíš napsat, o jaký telefon jde. Skoro každý výrobce má svoji aplikaci na SMS.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, mám dotaz k Androidu, resp. k aplikaci „Zprávy“ pro odesílání SMSek (není to nic, co bych doinstalovával, mám na mysli defaultní aplikaci, která v telefonu odjakživa byla). Vše fungovalo jak mělo, až do poslední aktualizace systému před pár týdny (žádný hack, oficiální aktualizace). Od té chvíle kdykoli napíšu zprávu s diakritikou, vyskočí dialog „Pouze jednoudché znaky“ s tím, že se automaticky odstraní diakritika. Na tom dialogu je zajímavé, že je na něm i tlačítko „Uložit moji volbu“, ale on mi nedává na výběr. On mi jen oznamuje, že očeše diakritiku. Dřív to nedělalo, diakritika fungovala jak měla, a rád bych, aby to tak bylo i nadále. Dokážete s tím poradit? Díky.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    SAL2040: Já bych to hledal v usnadnění. Snad ti pomůže tohle.
    Používání zkratek přístupnosti - Nápověda Usnadnění přístupu v zařízeních Android
    https://support.google.com/...droid/answer/7650693?hl=cs&visit_id=637362791536232932-3136884655&rd=1
    SAL2040
    SAL2040 --- ---
    ERGOSUM: Aha...a jak se to prosím dělá? Sory...asi jsem slepej, ale nikde v nastaveních to nemůžu najít a googlování taky nepomáhá. Předem díky.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    SAL2040: Musíš to udělat v nastavení toho buttonu.
    SAL2040
    SAL2040 --- ---
    Ahoj. Mám Samsung Galaxy A40 s Androidem 10. Až do včerejška home button fungoval tak, že pokud jsem ho dlouze podržel, otevřel se mi seznam doporučených zpráv a článků. Nevím, jak se ta funkce jmenuje...byla tam vždycky.
    Ode dneška se mi místo toho vnucuje Google Assistant. Vypnul jsem ho v nastaveních, ale když teď podržím home button, jen mě to navádí, abych asistenta znova zapnul. Nevíte prosím někdo, co s tím?
    DWAY
    DWAY --- ---
    SMOKY: zkusil sem nvidia.com/research... Ironic

    BUCCI
    BUCCI --- ---
    KEL: tak v tom je u mě rozdíl, tím, že mám firemní OneNet (Vodafone pro korporátní klientelu) tak tam mám MMS zakázaný už v nastavení, tzn. nemám povolenou službu MMS
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    KEL: na webu to mám hned
    KEL
    KEL --- ---
    BUCCI: no navíc musim čekat až to vyprší a pak až to je na webu.
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    KEL: mám to samé, mám firemní číslo a neaktivní MMS, i přes to, že jsem přešel kompletně na RCS (u Vodafone CZ) formát, tak mi od některých kontaktů chodí MMS, které je nutné zobrazit v prohlížečci...
    KEL
    KEL --- ---
    Chodí mi z iPhonu fotky jako MMS, který musim stahovat přes vodafone bránu. Nevíte jak z toho udělat normální zprávu jako fotku, ala whatsup a pod? MIUI 11.0.2.
    ZORBEN
    ZORBEN --- ---
    nevím kam s tím, ale asi sem, protože se mi to děje na androidu. asi posledních 14 dní mi přestal fungovat nyx na mobilu (moto one vision, android 10, root nemám),kdyz jsem doma na WiFi (na datovym připojení funguje). nejde ani web, ani nyxdroid. na pc doma to funguje jak přes kabel, tak přes WiFi. prostě jediná kombinace kde se nemůžu připojit je mobil na domácí wifi. na routeru nic takovýho nastavený nemám. resety všech možných zařízení nepomohly. na upc/Vodafone jsem volat nezkoušel, když mi to na pc funguje... stáhl jsem si aplikaci PingTools a ta mi doma na WiFi ukazuje, že pingá, trace route končí o 1 IP adresu dřív, než kam se dostane notebook a pak nic... co by to mohlo bejt? díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam