• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    TEKKIT: 1) Ach ty senzachtive titulky. Je to par lidi z beta programu.

    2) Pochopim firmy s fleets, nebo vyvojare s testovacim kusem. Ale nerozumim jednotlivcum, kteri se do tech beta programu zapisuji (tim nesoudim zda se to stalo tomu ci onomu, nevim).
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    ty vole

    Tohle se nepovedlo: OnePlus špatnou aktualizací vymazal lidem mobily
    https://www.svetandroida.cz/chybna-aktualizace-oneplus-8-vymazani-mobilu/
    JIMX
    JIMX --- ---
    Dneska mi přišel od VDF docela zajímavej email ...
    "už jste slyšeli o tom, že se dá výpočetní výkon chytrých telefonů využít na podporu lékařských výzkumů, a to v době, kdy uživatelé mobilních telefonů spí? Tak právě na tomto principu funguje nová aplikace Nadace Vodafone DreamLab, která pomáhá s výzkumem nemoci covid‑19 a rakoviny."

    ... to by mě celkem zajímalo, kolik výrobců počítá s něčím takovým jako zatížením procesoru na několik hodin ... jako by nestačilo, že topí baterka při nabíjení ... do toho bych teda nešel :-/
    KEJML
    KEJML --- ---
    Pixel 4a mi před pár dny dorazil z Německa (340 Eur + 165 Kč za přeposlání do Česka) a zatím jsem velmi spokojen :)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    ZUZU: podle kritérií co máš, nic jiného ani na výběr není než ta Nokie 4.2 .) ..já ji minulý týden dostal a spokojenost. Kdybych chtěl.neco lepšího tak ten Pixel vypadá super
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    ZUZU: Nokie nemají nic moc foťák, pokud to potřebuješ...
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    JOHNY_G: ony jsou ty mobily všechny tak obrovský... :)
    ...mno nějak proklikávám eshopy a máte něco proti nokia 4.2? (jediný podle parametrů "použitelný" s menším displejem - podobných rozměrů jako měl ten původní...)
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    ZUZU: No tak to máš jednoduchý. Přesně jak píšeš. Nokia, Motorola. Aspoň nebudeš vybírat tak dlouho :-D.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    JOHNY_G: ...jo zapomněl jsem napsat, že se mi nechce za spotřební zboží jako je telefon dávat deset tisíc, ale spíš tak max pět. ;)
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    ZUZU: Samozřejmě Google Pixel, ale dost vanilla je i HTC (které ovšem taky vychcíplo, takže přecházím na Pixel) nebo Sony Xperia. Sony je mimochodem obecně výborná volba :-). Výborný hardware, čistý software, dlouhá podpora. Přítelkyni jsem pořídil Mi A3, což je vynikající budgetový telefon, ale už se v zásadě nedá sehnat. Android One už je dneska fakt prakticky jen Nokia a Motorola.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    jo a když už jsem u toho - co jako náhradu? chtěl bych, aby měl čistý android, nfc a byl co nejmenší. koukám, že program "android one" už nějak nefrčí/umřel - jaké značky mají (relativně) čistý (google) android bez nadstaveb? vím o nokia a motorola - poohlížet se po nějakých dalších?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ZUZU: Mám podobně postižený. Ovládám ho myší přes BT a slouží jako scanner.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    mám Xiaomi Mi A2 Lite s rozbitým displejem (funguje, na mnoha místech i dotyk, ale pavouk se rozrůstá). výmena displeje je skoro jak novej telefon. nějaké tipy co s tím? k čemu to využít? prodat?
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    KEVIN00: toho se vůbec nemusíš bát...
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    BUNDA: Tak to asi nebude poetickém jen vyšší zátěže. Procesory Exynos se fakt hřejí ... :/
    Vybrat "fotomobil" v cenové relaci +/- 15.000 Kč je koukám celkem oříšek.
    Vzal bych Pixel, ale bohužel nepodporuje SD karty.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    BUNDA: Někde píšou, že je to poznat i pro telefonování. Tak se chci radši zeptat někoho, kde se "v tom pohybuje". Pokud při běžném použití není přehřívání poznat, nebudu tedy řešit :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KEVIN00: při popsaném využití bych se přehřívání nebál. To až při hraní nějakých náročnějších her.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    Nemá někdo zkušenost s přehříváním Samsung Galaxy S20? Je to pro slečnu, jde jí hlavně o focení. Jinak telefon používá na telefonování, SMS a internet. Četl jsem, že se trochu "přehřívá", ale nikde není psáno jak je to moc spatné. Díky
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    Když už tady ty němce řešíme... Když si předobjednáte Pixel 4a 5G (486 €, asi 13 000 Kč), dostanete grátis Bose QC 35 II (341 €, u nás reálně kolem 6000 Kč). Já do toho jdu. Při své profesi jsem měl mít Pixel už dávno, a tohle je dobrej deal :-D.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    JOHNY_G: U Chromecastu z Alzy je teda návod v italštině a co jsem koukal tak tam to mají za 69,99 EUR, což bude nejspíš stejná cena jako v Německu...
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    DATEL: Ono to IMHO o moc levnější nebude. Google to sem nedodává, Němci to mají bez pár desetikorun za 2 tisíce, a Angličani to mají o trochu levnější (asi poprvé v historii, jsou vždycky nejdražší :-D), ale musíš k tomu přibalit nějakou homologovanou redukci. Podle mě to vozí z rajchu, a krom přímých nákladů a zisku musí ta marže pokrýt taky dvouletou záruku. Kup si to z rajchu, jestli chceš pár stovek ušetřit, není to nic složitého, já tam kupuju spoustu věcí. Amazon obvykle posílá do ČR (ale nevím, jestli zrovna tohle mají; předprodej neměli), a u jiných prodejců (např. Google Store) můžeš použít mailboxde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam