SUK: K tomu co diskutuje pan Suk:
Doba pokrocila, od Tveho odkazu z roku 2009.
1) Nevim jak jeho router, ale muj v defaultnim nastaveni nepodporuje B vubec. Tzn zarizeni s B se (nastesti) nepripoji.
2) Kombinace n+g bez problemu, tu doufam nemusime diskutovat.
3) I kdyby mu 2.4 GHz jelo i v B, tak 5 GHz mu na Galaxy S7 pojede normalne. Jeho router i jeho telefon 5 GHz umi. Leda by si dosel do nastaveni 5 GHz vypnout, proc by to delal? Nebo byl od routeru daleko / dal nez dostreli 5 GHz a nezminil to, proc by to delal?
4) I kdyby nemel 5 GHz sit a v 2.4 GHz mel na routeru zaplou podporu pro B a zaroven by z muzea dotahl zarizeni co jede v B, tak:
"A lot of people misunderstand exactly how — and how much — an 802.11b device slows down a newer network. Some people believe that having an 802.11b device on an 802.11g or 802.11n network will slow that network all the way down to 802.11b speeds for compatibility reasons.
This is false. Even if you have an 802.11b device on your Wi-Fi network, those newer 802.11g and n devices won't slow all the way down to 802.11b speeds."
How 802.11b Devices Slow Down Your Wi-Fi Network (and What You Can Do About It)
https://www.howtogeek.com/....11b-devices-slow-down-your-wi-fi-network-and-what-you-can-do-about-it/
Nicmene, pan Fuchs diskutuje uplne jiny problem a to tento:
"Když mám puštěný třeba film v notesu, seká se/načítá se. Vypnu wi-fi v telefonu a neseká se nic.
Přes mobilní data mi frčí vše jak má, přes wi-fi, čekám deset vteřin než se načtou obrázky, apod."
Az se pan Fuchs zepta na "mam ne uplne pomalou, ale pomalejsi WiFi sit po te, co jsem si vypnul 5 GHz a na 2.4 GHz umoznil B a sehnal si B zarizeni", odkazal bych ho na prispevek pana Suka. Do te doby bych ale resil, co mu zere mbit v jeho siti, pripadne proc se jeho laptop a jeho mobil na jednom routeru nesnesou. I kdyby tam mel B zařízení, nevyvola to problem viz vyse. Typicky na novejsich routerech se ale Bcko nepripoji vubec.