• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    LAUNCHER: Nene, je to přímo z appky Messenger. Hodinu tu do toho čumim a už jsem fakt říčnej, ne a ne na to přijít. Nejhorší je, že to neudělá vždy. Někdy mi někdo napíše, objeví se bublina, ale notifikace ne. Zprávu přečtu, odpovim, bublinu uplně zahodim, ten člověk za chvilku odepíše a objeví se jak bublina, tak notifikace. Otevřu bublinu, odpovim, zavřu, ale notifikace zůstane, dokud ručně nedělám swipe. Fakt jak u blbejch na dvorku :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    GEKONZPRAHY: A tez to neni notifikace z webu https://www.messenger.com/ , coz?
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    LAUNCHER: Nope, facebook vůbec nevedu, mám ho deaktivovanej. Jen ten messenger.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    GEKONZPRAHY: GEKONZPRAHY:

    "S messengerem souhlasí druhej dotaz - co mám v nastavení notifikací odkliknout, abych nedostával duplicitní oznámení o příchozí zprávě? Objeví se totiž bublina s ikonkou chatujícího, ale současně se ve status baru objeví notifikace se zněním zprávy, která ale nezmizí, ani když otevřu tu bublinu, a musim jí proto ručně swipnout do pryč. Je to příšernej voser, zkoušel jsem snad všechny možný kombinace nastavení, ale marně. Určitě jsem jen debil a nevim kam kliknout, tak snad mi poradíte."

    Otazka - Nemas bublinu z FB Messangeru a notifikaci z webu facebooku? Tim myslim takove ty notifikace, na ktere se ptaji nektere webove stranky.

    Presne tohle jsem totiz vypinal zname, ktera se nad dvojtou notifikaci z FB rozcilovala.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    GEKONZPRAHY: Tak už jsem našel, že bubliny musim ručně povolit v nastavení oznámení každý konkrétní aplikace. Signal a Telegram jdou bez problému, Whatsapp píše, že to neumí. Divný, ale oukej, nechám to bejt, třeba to je ještě nějaká beta funkce.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Ahoj, bojuju se systémovejma "bublinama" v Androidu 11. Proč nemaj skoro žádný nastavení? Potřeboval bych, aby se v případě nový zprávy třeba z messengeru ta bublina objevila na pravym kraji displeje, ne na levym. Mám poměrně dost velkej mobil a přehmátnout tam jednoruč je docela voser.
    S messengerem souhlasí druhej dotaz - co mám v nastavení notifikací odkliknout, abych nedostával duplicitní oznámení o příchozí zprávě? Objeví se totiž bublina s ikonkou chatujícího, ale současně se ve status baru objeví notifikace se zněním zprávy, která ale nezmizí, ani když otevřu tu bublinu, a musim jí proto ručně swipnout do pryč. Je to příšernej voser, zkoušel jsem snad všechny možný kombinace nastavení, ale marně. Určitě jsem jen debil a nevim kam kliknout, tak snad mi poradíte.

    Další věc - neměly by ty bubliny fungovat i na ostatní kecálky, třeba whatsapp, nebo i gmail? Mám ten Android 11 už asi dva měsíce a zatim to funguje jenom s messengerem, v nastavení těch ostatních aplikací jsem žádný ruční povolení bublin nenašel...

    Díky za případný tipy, rady a triky :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KRUPAN: Porid si kvalitni router a vyresis si spoustu problemu.

    Mam pozitivni zkusenost s routery Firtz!Box, neco to stoji, ale pak ma clovek klid.
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    HONCKA: aktualizoval jsem samozrejme, nemluvej spolu :) na forech je toho dost, spousta uzivatelu ma problem s and11 a wifi. snad to casem zalatujou
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KRUPAN: není na ten router aktualizace fw?
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    KRUPAN: asi vyřešeno - zyxel router má evidentně problém s android 11, konkretně typ vmg 3312-t20a. píchnul jsem do něj jinej router d-link a přes něj wifi v pohodě běží. nenapadlo mě, že je problém v routeru, protože ostatní androidí zařízení na zyxelu běží.
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    zdravim, neresil jste nekdo problem android 11 vs wifi??? neustale se odpojuje a pripojuje. zkusil jsem postup dle tohoto: https://mobileinternist.com/cant-connect-to-wifi-android, ale posledni vec, telefon do tovarniho, se mi vubec nechce delat. nema prosim nekdo radu, co s tim? telefon je motorola moto g pro...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    HONCKA: To může být i tím, že nemůže najít GPS :-)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VLASTIS: nakonec jsem vypráznil cache u google search a odstranil a přidal widget a už to funguje, jinak s gps mám taky problém, ale naprosto náhodnej (4G mám zapnuto pořád), prostě občas mi hlásí, že nemůže najít GPS.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    HONCKA: netusim - jen doplnim, ze mam nokia 6.2 a aplikace mi to vyhledava - diky za informaci :)
    btw od konce roku se zupdatovalo neco a prestala mi fungovat GPS, pokud mam povolen 4G data - tusi nekdo lek?
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    LBW: Jj, stejne (snad) budou hromady launcherů, skinů apod.
    Jinak poslední dobou přemejšlím nad tím, že bych se od-googlil. Asi to začnu jako side projekt :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    takovej blbej dotaz, mám trochu obstarožní Nokiu 8 a zjistil jsem, že google vyhledávání mi už neprohledává telefon, předtím jsem zadal jméno aplikace a našlo jí to a nemusel jsem hledat v menu, nevíte co s tím?
    LBW
    LBW --- ---
    NECROMAN: Fujky blujky. Ale uvidime...
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    NECROMAN: To je ale hnus velebnosti.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    NECROMAN: Mě by potěšilo, kdybych už konečně mohl vyházet a zakázat všechno co chci.
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    NECROMAN: ze 11 byla fakt smula, tak prot to ve 12 nepodelat uplne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam