• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MATT: Oh f..k. Preji hodne stesti pane a napis jak dopadlo.

    Tez me to zajima, az se jednou umacknu, nebo nekdo blizky.
    MATT
    MATT --- ---
    Tip na kloudnej undelete prosim? co jsem zkousel, tak umi jen photos and videos, ale nikdo nepocita s tim, ze si covek muze smazat i jiny data.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    LAUNCHER: Já mám ale S20 :) Jinak díky díky ;)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    GEKONZPRAHY: Ad fotky z novych Samsungu:

    1) Mas na Insta super fotky z S21, coz je hlavne Tvyma rukama a Tvym zajimavym zivotem :-)
    2) Nelibi se mi, viz jak pisu, prave a pouze vystup ze dvou jen 1/3.24" telekamerek na S21 Ultra. Mrzi me to o to vic, ze minuly rok meli paradni 1/2" kamerku. Nemam nic proti wide a ultrawide kamerce na S21 Ultra; nebo wide kamerce v S21.
    3) Zrovna ja potrebuji tele kamerky, protoze male deti. Nic proti lidem, kteri je tolik nepotrebuji.

    Docela casto sebou nosim tohle, takze asi zadny velky stress: [ LAUNCHER @ SONY Alpha - digitální fotoaparáty ]

    Ale chtel bych v mobilu nejake lepsi tele, nez mam v mobilu ted. Za moji rozezranost se omlouvam, zle to nemyslim, uznavam ze v jinych ohledech jsou vsechny ty stroje, z meho listu nize, paradni.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    LAUNCHER: Co konkrétně se ti nelíbí na fotkách z tý S21? :(
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Vyrobci Androidu me tenhle rok trolli :-(

    1) ASUS ROG Phone 5: Spousta zajimavych parametru, nadherna 6Ah baterie, geekovsky zadni display (blbost, ale jsem hracicka), bez tele kamery takze no-go pro me (mmj s ni "scannuji" papiry v polnich podminkach). Jako zadna tele kamerka, na mobilu za (az) 35k CZK...?

    2) OnePlus 9 Pro: Spousta zajimavych parametru, Oxynos ktery mam rad (nebo spis mel jsem, posledni verze uz jsou horsi nez byvalo), nuzna tele kamerka.

    3) Samsung S21 Ultra: Spousta zajimavych parametru, nejlepsi soucasny display. 2x tele kamerka ktera sice vidi velmi daleko, ale malinky sensor a fotky z toho co me nebavi. V EU opet s horsim Exynos.

    4) Xiaomi Mi 11 Ultra: Snad...? Ale bojim se MIUI SW, nejsem pro tohle uplne cilovka.

    5) Huawei stale bez nativnich G apps.

    Jasne, 2nd world issues a jasne, kazdy jeden z vyse uvedenych je realne fajn mobil, ale stejne...
    JIMX
    JIMX --- ---
    BRKODLAK: ano da, mely by ti tam rovnou vyskakat, jakmile jsi prihlasenej pod uctem, kde je mas ... aspon zene na iphonu to tak funguje
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    Ahoj! Da se nejak dostat pres apku Google kalendář ke kalendářům kterej se mnou někdo sdílel, tak jak to jde na webu? Predem diky :)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MADCAT: já jsem dětem omezil dobu používání, a občas na mě kouknu co tam dělají, ale filtr nemají.. jednou jim najela swingersparty, tak ještě lemon party a jsou úplně zkažený.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MADCAT: family link umožňuje nastavovat politiky i pro 'dospělácký' účty.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    ERGOSUM: Nač ten třeskutý ostrovtip, Mr. Ergosum? Dceři je sedm let a dostala tablet, aby se mohla dívat na youtube na věku přiměřený videa a hrát dětský hry, a nepřijde mi nijak zvrácený ani nepřístojný mít nad obsahem, kterej konzumuje, aspoň jakous takous kontrolu. Youtube na dětskej účet jde až od 13 let, jestli jsem se dobře informoval, proto hledám jinou cestu, než zcela youtube vypustit. Dívám se na play, že existují různý parental control programy, ale rád si nechám poradit, třeba i od někoho jinýho než od silně moralizujícího Ergosuma. Díky všem.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    MADCAT: Ano. I jako svéprávný člověk si můžeš nechat blokovat "nevhodný" obsah.
    Nicméně, zastávám názor, že pokud jsi dost inteligentní na změnu nastavení, zvládneš i nefiltrovaný obsah.
    Na tabletu je i režim hosta, nebo další uživatel.

    Pak je tu otázka co chceš filtrovat. Jestli videa o šití, jak si natlouct tlamu, nebo že je někde násilí, to filtry umí.
    Jestli, že auto na přechodu vždy zastaví, jestli tě mají rodiče byť jen maličko rádi, pořídí ti dvoumetrového nafukovacího trpaslíka a bez zahnoutu jsi k ničemu, tak tomu nezabráníš.

    "když bych zalhal s věkem jestli by to nepřineslo nějaký problémy do budoucna (nevím jaký"
    Budou ji dřív posílat krém na beďary a nápoje na hubnutí. To paradoxně zafunguje jako vakcinace, než dospěje do cílového věku. Jestli se prokecne sama, tak jí zavřou účet.

    Rodičovskou kontrolu si odneseš třikrát. Jednak jako hnusnej perverzní šmírák, ci má dceru za mimino. Podruhé jako neschopný trouba, který ji stejně neuhlídá. A nakonec jako odporný mizerný zmetek, kterému důvěřovala, že jí tím šmírováním alespoň ochrání před vším zlem světa a který se ukázal jako zrádce a otrokář.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Trochu jsem si to tu přečetl ohledně nějakýho dětskýho účtu - koupili jsme dceři tablet, ať se může koukat na youtube na nablblý youtubery a hrát hry, a došel jsem k závěru, že možná nejlepší je žádnej dětskej účet radši nezřizovat, a místo toho udělat normální. Protože na dětským nelze nainstalovat youtube do 13 let, a nevím když bych zalhal s věkem jestli by to nepřineslo nějaký problémy do budoucna (nevím jaký, jenom prostě váhám...). Co vy na to? Správná úvaha? A dá se pak nějak i když bude mít "dospěláckej" účet řešit nějaká rodičovská kontrola? Jakože třeba hodiny strávený s tabletem nebo kontrola obsahu atd... Kdyžtak dík, úplně všechno jsem nečetl a možná jsem něco přehlídl...
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    GEKONZPRAHY: Všechno co jsem měl s optickou stabilizací tak chrastilo. Nejak jsem se v tom moc nevrtal ale tuším že je stejný princip jako u čočky optické mechaniky takže to je prostě vlastnost kterou asi nikdo nějak rozumně nevyřešil ( ale nechám se vyvést z omylu )
    SLANINKA
    SLANINKA --- ---
    GEKONZPRAHY: používám už víc jak rok a maximální spokojenost.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Mate tu nekdo Samsung Galaxy S20+? Akorat jsem si vsiml, ze kdyz telefonem trosku zakvedlam, tak z oblasti fotaku se ozyva takovy plastovy rachtani, jako kdyby tam bylo neco uvolnenyho. Kdyz telefon chytim za fotak a zakvedlam, rachta to znatelne min. Je to vlastnost? Nehejbe se tam treba opticka stabilizace? Nebo mam radsi jit reklamovat?
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    BUNDA: Tak potvrzuju, že to funguje jak má. Jen se teda trošku zdráhám se v tý aplikaci přihlásit na svůj google account... jsem moc paranoidní, nebo to neni moudrej krok?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GEKONZPRAHY: jo mám a pozitivní, ale přiznám se, že zas tak moc YT nepoužívám. Používat jsem ho začal nejen kvůli reklamám, ale hlavně to hrálo i při zhasnutém displayi.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Máte někdo zkušenosti s Youtube Vanced? Asi před tejdnem jsem kapituloval a předplatil si Youtube Premium, protože ty reklamy už byly fakt nesnesitelný.
    Pokud bych se jich zbavil a zároveň nemusel platit měsíční výpalný, byl bych rád, ale zase se mi moc nechce instalovat takovouhle podezřelou aplikaci, která zní až moc dobře na to, aby to byla pravda... Máte teda někdo zkušenosti, myslíte že je bezpečná? Teď koukám, že na Google Play přitom je...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam