• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    CUKI: nepomůže dětský účet s rodičovskou kontrolou? Vestavěnou přímo do systému https://support.google.com/googleplay/answer/1075738?hl=en
    CUKI
    CUKI --- ---
    Přišel čas kdy můj syn dostane mobilní telefon, bohužel je na technologiích dost závislej. Rád bych nějaké rodičovské omezení do té doby než dostane trochu rozum.
    Co se dá jak rozumně omezit? Má někdo zkušenosti? Jde mi o to aby hraní her bylo třeba jen na max hodinu denně. Ale nemám šajn jak to zajistit. Na úrovni routeru je to dost na prd. Přímo v telefonu???
    JIMX
    JIMX --- ---
    DANIELSOFT: nic takovyho nedělej, nebo vybouchne kosmír! :-)

    Jasně, že to půjde, buď v klidu.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    Ahoj, jsem zatím co se týče androida velmi nezkušený uživatel, konzervativní nerd, který stále zatím používá tlačítkový telefon s výhledovým přechodem právě na Android.

    Mám takový dotaz: kvůli bezpečnosti jsem si na svém Google účtu zapnul dvoufaktorovou autentifikaci (SMS), SMS mi teď chodí na ten tlačítkový telefon, což je jediné telefonní číslo, které mám.

    Pokud budu v budoucnu přecházet na dotykový telefon, bude to pravděpodobně Android, protože nemám rád uzavřenost Apple (jsem linuxák) a teď to přijde: po rozchození klasického GSM na tom hypotetickém novém Androidu budu asi chtít telefon spárovat se svým Google účtem - nenastane tam nějaká Hlava XXII ohledně té dvoufaktorové autentifikace? Bude se chtít spárovat s mým Google účtem na mobilu a na ten samý mobil pak dojde ta autorizační SMS: stihnu/půjde pohodlně přepsat? nebo si to nějak zařídí samo a samo ji sosne? nějak si to moc nedovedu představit aby se to nějak vzájemně nevyblokovalo...
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    CADDY: jasan
    CADDY
    CADDY --- ---
    LAUNCHER: jde tim launcherem resit i ty debilni jednotne ramecky ikon? To me toci naprosto nehorazne, driv to u Samsungu slo vypnout, aby ikony byly normalni, ted uz ani tam to neni mozne...a toci me to neustale... :)
    MATT
    MATT --- ---
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    MAKROUSEK: Já ho mám taky :)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    EXCITE: Ja mam S10e a ten je jeste o dve cisla mensi!
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    malej telefon :
    Zenfone 8 je poslední šancí pro fanoušky malých Androidů. Má navíc skvělý výkon i displej | Hospodářské noviny (iHNed.cz)
    https://tech.ihned.cz/testy/c1-66937850-zenfone-8-je-posledni-sanci-pro-fanousky-malych-androidu-ma-navic-skvely-vykon-i-displej
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    LAUNCHER: Tak to co radíš dole dokonce zapnutý mám celou dobu a stejně nic :( VoLTE zapnutý mám...

    ZBYNEK: Nepomáhá.

    Asi zkusím ještě tu eSIM. Díky pánové
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    GEKONZPRAHY: jestli jsi v místě se stabilním signálem, tak si zkus data Sim nastavit na 4g a druhou na 2g
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    GEKONZPRAHY: Co je mi znamo:

    DualSIM je dvou druhu: dual standby a dual active.

    1) Teoreticky z jedne SIM by mely jit zaroven data a call, pokud jsi na 4G nebo 5G siti a mas zapnute VoLTE (voice over LTE).

    2) Tva situace - je potreba dual active, coz neni uplne rozsirene. Mozna do budoucna s tim pohne eSIM / nebo pohnula? Bohuzel netusim.

    3) Alternativne s vyziranim dat ze SIMky ktera prave dela phone call - z dokumentace ke google pixel:

    "Calls: If you’re on a call, you can’t get a call through the other SIM at the same time. Calls to the other SIM will go to voicemail.

    Data: Most data goes through the default SIM for that use type. Exception: During a phone call, all data goes through the SIM making the call.

    To use data during calls on a SIM not normally used for data:
    Open your Settings app.
    Tap Network & internet and then Mobile network.
    Turn on Data during calls.
    "
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Situace - mám dvousimkový telefon, jedna je soukromá, druhá pracovní. Soukromá slouží na soukromý volání a data, plus v případě potřeby z ní sdílím internet do notebooku. Pracovní slouží pouze na hovory.

    V situaci, kdy sdílím ze SIM 1 data do notebooku a někdo mi zavolá na libovolnou simku, data se přeruší. Jde to nějak udělat, aby data fungovala pořád? Hlavně mi jde o situaci, kdy volají kolegové na tu pracovní simku, která s datama nemá nic společného.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Domnivam se, ze ty nastaveni, ktere pro me maji nejaky vyznam, tak do nich zadny Android launcher na svete nema sanci promluvit.

    Zaroven to druhy ma nastesti dneska vsude search a to prvni je holt peklicko, se kterym se clovek musi prvni den trosku seznamovat a zkouset.


    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Teď mám obojí Samsungy, ale předtím jsem měl i Sony, Blackview, Oppo,… a díky jednomu launcheru to fungovalo všechno stejně.
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    Samsung default OneUI byl otřes
    OnePlus je fajn, ale je tam pár detailů, co mi vadí

    už léta mám koupený PRO Nova Launcher, teď se testuje dokonce ve verzi 7 a třeba swype na ikonkách nebo složkách... to je bomba (v nové verzi jsou swype up a swype down...)
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    LAUNCHER: ja bych ty default nemoh... jednak jde o to, ze mam moznost si fakt cokoliv prizpusobit, ale u me spis vyhrava to, ze ja dost menim ROMky a obcas i telefony a at jsem kdekoliv, tak mam porad to samej launcher a nastaveni na co jsem zvyklej
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Pouzival jsem Apex do doby, nez se ty defaultni launchery naucily spousty ikonek. To je jedine, co mi drive chybělo (dnes se tomu zasmejeme, ale HTC kdysi grid 3x3, myslim).

    Screenshot moje aktualni Xiaomi Mi 11 Ultra. Ale default launcher jsem mel i na predchozich OnePlus a na mem aktualnim Samsung tabletu.

    Ale nehadam se, dost mozna od toho potrebujete neco, co vam ani dneska ty defaultni nedaji.

    YMMV.

    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    NAVARA: já ty brandovaný UI nesnáším - proto jsem používal ten Nova Launcher
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam