• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    SUK: ok dík, dám si pozor. právě takovéhle corner casy mě napadly.
    SUK
    SUK --- ---
    DANIELSOFT: jen pozor, aby to nebyl nejaky uplny srot. Prisel jsem o telefon na dovoleny v kostarice a rovnou tam jsem koupil si velmi levny Huawei Y5 (s Android GO) a zrovna 2FA byl zatracenej problem, protoze kdyz jsem se prepnul na SMS, OS odstrelil tu puvodni aplikaci, ktera cekala na zadani kodu...
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    CUKI: já to mám tak, že mají nějakou večerku, třeba v 9 večer a to můžou jen telefonovat a myslím SMS. A jednotlivé aplikace mají na každý den určitý čas, který je povoluju - takže třeba audioknihy bez omezení, ale YouTube na 30 minut.
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    AXTHEB: nevšimnu jsem si, spíš ne.
    CUKI
    CUKI --- ---
    tak koukám na ten family link a popravdě to moc nechápu. Mám tam "Omezení času stráveného na zařízení" které mohu ale pouze deaktivovat? Kde se to a jak aktivuje?
    a "Omezení času stráveného na zařízení" lze pouze vypnout a nebo zapnout, ale kde to uvidím?

    Po pravdě jsou mi cenzura a sledovaní dosti proti srsti, rád bych našel nějaký rozumný kompromis a hlavně nechci nejdříve zakazovat a omezovat ale jít dobrovolnou formou, kterou by neměl překročit.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    HELVETE: Není tam nějaký odemknout na 5 minut?
    E42
    E42 --- ---
    DANIELSOFT: Případně nejdřív nastav Android bez SIM jen na WiFi a vůbec to nemusíš řešit...
    MATT
    MATT --- ---
    HELVETE: to mi tam chybi, nakej whitelist aplikaci, co by se mohli pouzivat nonstop.
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    SEDLLAK: Tohle funguje, ale důležitý je nenechat se očůrat, typicky je po večerce a hláška : tati, zapomněl jsem si nastavit budík, tak to odemkneš a zapomeneš zase zamknout 😉
    CUKI
    CUKI --- ---
    PAYAXY:
    SEDLLAK:
    Dík kouknu na to
    SEDLLAK
    SEDLLAK --- ---
    CUKI: https://families.google.com/intl/cs/familylink/
    Tohle + dětský účet. Dá se tam nastavit denní časový limit používání telefonu i jednotlivých aplikací, večerka a podobně.
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    CUKI: nepomůže dětský účet s rodičovskou kontrolou? Vestavěnou přímo do systému https://support.google.com/googleplay/answer/1075738?hl=en
    CUKI
    CUKI --- ---
    Přišel čas kdy můj syn dostane mobilní telefon, bohužel je na technologiích dost závislej. Rád bych nějaké rodičovské omezení do té doby než dostane trochu rozum.
    Co se dá jak rozumně omezit? Má někdo zkušenosti? Jde mi o to aby hraní her bylo třeba jen na max hodinu denně. Ale nemám šajn jak to zajistit. Na úrovni routeru je to dost na prd. Přímo v telefonu???
    JIMX
    JIMX --- ---
    DANIELSOFT: nic takovyho nedělej, nebo vybouchne kosmír! :-)

    Jasně, že to půjde, buď v klidu.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    Ahoj, jsem zatím co se týče androida velmi nezkušený uživatel, konzervativní nerd, který stále zatím používá tlačítkový telefon s výhledovým přechodem právě na Android.

    Mám takový dotaz: kvůli bezpečnosti jsem si na svém Google účtu zapnul dvoufaktorovou autentifikaci (SMS), SMS mi teď chodí na ten tlačítkový telefon, což je jediné telefonní číslo, které mám.

    Pokud budu v budoucnu přecházet na dotykový telefon, bude to pravděpodobně Android, protože nemám rád uzavřenost Apple (jsem linuxák) a teď to přijde: po rozchození klasického GSM na tom hypotetickém novém Androidu budu asi chtít telefon spárovat se svým Google účtem - nenastane tam nějaká Hlava XXII ohledně té dvoufaktorové autentifikace? Bude se chtít spárovat s mým Google účtem na mobilu a na ten samý mobil pak dojde ta autorizační SMS: stihnu/půjde pohodlně přepsat? nebo si to nějak zařídí samo a samo ji sosne? nějak si to moc nedovedu představit aby se to nějak vzájemně nevyblokovalo...
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    CADDY: jasan
    CADDY
    CADDY --- ---
    LAUNCHER: jde tim launcherem resit i ty debilni jednotne ramecky ikon? To me toci naprosto nehorazne, driv to u Samsungu slo vypnout, aby ikony byly normalni, ted uz ani tam to neni mozne...a toci me to neustale... :)
    MATT
    MATT --- ---
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    MAKROUSEK: Já ho mám taky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam