• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    SUCZKER: Co je to za mobil? Ne všechny jsou naším operátorem podporované ( bohužel smutná realita )
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    Android 10, SIMka od T-Mobile, telefon tvrdí, že je připojen v síti jako LTE+, mám zapnuto VoLTE i volání přes WiFi, nicméně behem hovoru mi přestanou fungovat data. Při delším hovoru, pokud nejsem někde u WiFi a chci něco dohledat na internetu, je to docela otravné. Jde něco přepnout nebo nastavit, třeba u APN, že bych ho přinutil směrovat hovory přes LTE a pak by to třeba začalo fungovat? Chvilku jsem googlil, ale zatím bez úspěchu. Kdyžtak díky za tipy!
    CADDY
    CADDY --- ---
    LAUNCHER: běží to do normálních FullHD TV, takže 4K není potřeba, ani ten zdroj takovou kvalitu nemá :)

    Včera jsem testoval a asi by to i šlo, nicméně narazil jsem na dvě překážky. Měl jsme tedy po ruce jen dva mobily (Samsung a LG), krásně po připojení k HDMI pracuje DeX i LG obdoba, ale neumí to asi nic jako prostý klon obrazu, což je problém, protože je sice hezké z telefonu udělat touchpad a spustit to na TV, jenže když ta TV není v dohledu, trochu se to komplikuje. A tady by asi nepomohlo si ani na start přinést nějaký monitor, protože na rozdíl od toho přehrávače, kde to pustím a pak přepojím HDMI, by tady ten tablet odpojení HDMI detekoval a už by se to do druhého zařízení nepřeneslo... takže to vypadá na slepou uličku... teda ještě jsme nezkoušel to Digital Signage, jestli to neumí nějak chytřeji...
    Druhý problém je v tom, že VLC při opakování videa zobrazí lištu a ovládací prvky, ale to by asi taky řešil ten SW...já na něj včera zapomněl...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    TOOMIX: CADDY: Nemam Raspberry doma, rad si poslechnu info ohledne videa od nekoho, kdo to provozuje.

    Ale jestli to spravne chapu, tak i to nejnovejsi Raspberry ma problem s prehranim vetsiny 4k videi, napriklad YouTube v 4k. Jestli to ID CADDY potrebuje jen pro 1080p, tak by to mozna bylo poradku, ale jestli pro 4k, tak by to byl problem.

    "The promised 4K video playback is limited to H.265 content, too, while hardware decode for MPEG2, MPEG4, and H.263 has been dropped on the understanding the CPU is powerful enough to decode these formats in software without too much strain."

    Zdroje:

    Benchmarking the Raspberry Pi 4. Last year’s release of the Raspberry Pi… | by Gareth Halfacree | Medium
    https://medium.com/@ghalfacree/benchmarking-the-raspberry-pi-4-73e5afbcd54b

    PI 4 4gb 4k playback on chromium youtube - Raspberry Pi Forums
    https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?t=250848
    CADDY
    CADDY --- ---
    TOOMIX: a jaky je rozdil proti tomu tam fouknout Raspberry (ke kteremu budu msuet napojit tedy apson nejaky display?) a kdyz tam proste strcim tablet? Ktery tam navic jeden nevyuzivany je, takze bych musel dokoupit uz jen nejaky ten hubik kvuli HDMI...?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    CADDY: dáš tam Raspberry Pi OS a VLC. To zvládne obsloužit skoro kdokoliv.
    CADDY
    CADDY --- ---
    KALIBAN: ja tim nemylsel jen Chromecast primo, jen jako priklad typu zarizeni...

    nicmene jsem si ted v par chvilkach hral s mobilem a vypada to, ze VLC umi prehravat na pozadi a mam tady usb-c hubik s HDMI, tak to odpoledne otestuji...
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    CADDY: za sebe muzu rict, ze chromecast je na nejaky dlouhodobejsi trvaly pouzivani nevhodnej, protoze se zacne sekat a hodne zahrejvat... resp doma s tim mam problemy .
    CADDY
    CADDY --- ---
    TOOMIX: no, to je ale trochu slozitejsi, vyzadujici nejake programovani a tezko si s tim pak poradi BFU, ne? Ja tam vecne nebudu... Nebo se daji poridit uz hotove sestavy na tento ucel?

    SUK: ok, kouknu na to, diky
    SUK
    SUK --- ---
    CADDY: "digital signage" je nazev pro SW, ktery dela presne toto.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    CADDY: Raspberry Pi
    CADDY
    CADDY --- ---
    Měl bych tu dotaz k jednomu řešení. Asi bych se něčeho dobral sám, ale třeba už se tím někdo zabýval a nemusím tolik zkoušet a hlavně nemám moc času :)

    Potřebuji co nejjednodušší zařízení, které bude neustále dokola přehrávat jedno video a pouštět ho do lokálního vysílání (to vyřešené je, problémy jsou jen se zdrojem). Původní záměr byl DVD přehrávač s USB, kam se dá flashka a hotovo. To však není ideální (což jsem říkal hned, ale mě nikdo neposlouchá...). Zaprvé to skoro nic nedokáže přehrát, zadruhé se to v neustálém provozu přehřívá a seká a taky je tu problém, že např. při výpadku proudu by se to muselo znova spustit, nastavit (repeat apod.), což je obtížné, protože u toho není žádný zobrazovač, takže tam musím vylézt s malou TV nebo monitorem, rozběhat a pak přepojit HDMI do té krabičky, která to vysílá dále...

    Napadají mě dvě možnosti – něco typu Chromecastu. Asi vhodné, půjde to přímo do HDMI, jen to nemá zobrazovač. A nevím, jestli se dělají s baterií a nějakou delší výdrží, aby případný výpadek pokryly a nemuselo se to znova nastavovat. Protože to nemá vlastní zobrazovač, znamenalo by to zase něco řešit s externím monitorem/TV, která tam normálně není.

    Druhá možnost je použít tablet/mobil, ten má obraz i baterku, jen zase nevím, zda je možné přehrávat se zhasnutým displayem (případně která aplikace to zvládne) a hlavně asi nebudou modely s HDMI, což znamená redukování a ještě třeba z jediného USB-C, takže by se muselo řešit napájení a vysílání přes nějakou redukci, což asi může být zdroj potíží...

    Nějaké nápady nebo něco vyzkoušeného?

    Díky moc :)
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    PETRPEDROS: Nevím, co bych ti k tomu řekl. Používám BlueStacks :-D.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    JOHNY_G: Zkusil jsem teď to MEmu, a nějak tomu podle mě nefunguje lokalizace. Zadal jsem USA, ale nevypadá to že by to klaplo.
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    PETRPEDROS: Používám BlueStacks. Google Play má.
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    TBC: já v 10 používám Smart Notify. Koupil jsem si plnou verzi, nevím na kolik je omezená ta free. Nějak jsem si za ty léta zvyknul. Občas teda při vyzvánění mi to ukazuje trochu nesmyslnou délku vyzvánění při příjmaných hovorech. Nevím, zda jde provozovat bez nativních aplikací a jak se chová v A11, ale přijde mi to příjemný mít spojený sms zprávy i hovory.
    TBC
    TBC --- ---
    Jakou pouzivate alternativu k Dialeru a Kontaktum od nativnich google aplikaci? (Idealne free a staci Android 11 compatible), diky za info
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Něco takového:

    Android ve Windows: tři nejlepší emulátory | Chip.cz - recenze a testy
    https://www.chip.cz/novinky/android-ve-windows-tri-nejlepsi-emulatory/

    Ale nechám si poradit.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Ahoj, mám dotaz. Potřebuji testovat mobilní aplikace a hledám co nejlepší a nejfunkčněnší emulátor na PC kde mohu instalovat app z google store.

    A nebo varianta emulátor na app a stránku kde si mohu stahovat .apk aktuálních aplikací z google store.
    JIMX
    JIMX --- ---
    Tak hlásím, že tu O2 kartu se 100GB za 3 kila/měsíc už mám a funguje ... tak snad mi to na pár let vydrží :-)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam