• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    ja bych rek, ze jedna vec jsou penize a kolik clovek vydelava, ale dalsi to, jak moc cloveka tohle zajima nebo jak moc je to pro nej jenom telefon..
    znam lidi co maj telefon i 7 let starej a staci jim a lidi co meni kazdej rok.. obe kategorie bez ohledu na to, kolik maj penez.
    ja uz teda davno telefony nemenim s kazdym vydanim novy verze, ale driv jsem s tim nemel problem (a to nejsem zadnej influencer) .. kazdopadne urcite vim, ze bych fakt nedokazal zit s nejakym telefonem za 5k, pro me jsou dulezity novy funkce a inovace a rad si za ne priplatim.
    jeste donedavna, telefony za 5k meli prumernej fotak, nemeli treba nfc nebo bezdratovy nabijeni. dneska uz je to standard, ale zase treba u tech levnych neni 90 nebo 120hz displej nebo treba ted aktualni 5G.
    technologie jdou proste dopredu a za spicku se plati, nekdo ty funkce vyuzije a nekdo ne. tohle je silne individualni a dokazuje to i anketa nize.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JIMX: Hele uz ti to pisou tri ruzni lide a furt nic, no...
    JIMX
    JIMX --- ---
    LAUNCHER: Sorry, ale nějak vůbec nechápu, co se mi snažíš sdělit :-) ... jakože to rozpětí cen 0-50k je tak zanedbatelný, že máme vlastně všichni stejně drahý telefony, protože s ohledem na nemovitost je to nula nula prd? ... tak to mi přijde, že jsi úplně mimo ... a nebo tě nechápu no :-) ... kdyžtak asi v poště :-)

    SUK: tak já nikdy nic nekupoval cokoliv proto, abych dotvářel image ... tak možná proto to nechápu :-)
    SUK
    SUK --- ---
    MAESTRO_007: muzu se zeptat na tve pracovni povinnosti? I pitomy odeslani mailu vetsinou odkladam k pocitaci, protoze na telefonu to je proste voser (i kdyz jo, aspon to trosku eliminuje moji podivnou potrebu se naprosto zbytecne rozepisovat)
    JIMX: aktualne mam telefon za 6500 (Redmi Note 9 Pro) a je to zatim ten nejdrazsi telefon, co jsem kdy ever mel. I kdyz relativne to mozna byl ten Siemens M65 v roce 2005 za 4500 (ale tehdy to byli rodice).

    Nicmene, jak pise LAUNCHER, pokud clovek vydelava trosku vic, bavi ho to nebo dokonce pomaha dotvaret image, tak to nemusi bejt zase tak moc. Vlastne jediny, co nechapu, jak na telefonu muze kdkoliv jakkoliv pracovat (a jako hotspot a ctecku pdf manualu asi netreba drahej telefon).
    KEJML
    KEJML --- ---
    A teda taky mi dvanáctka nějak agresivněji ukončuje aplikace. Mám u Fyxu i Nyxdroidu vypnoutou optimalizaci spotřeby baterie, ale stejně se mi stává, že se chci vrátit k rozečtený diskuzi, ale aplikace se očividně načte znovu a já přijdu o místo, kde jsem skončil...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JIMX: 1) "Takovy prachy" je relativni velicina vztazena k prijmum jedince a tomu kolik veci ho bavi. Tzn cim vyssi ma clovek prijmy a cim mene ho toho bavi, tim vice bude utracet za ty zbyvajici polozky, ktere ho jeste bavi.


    2) Pokud je u telefonu cenove rozpeti rekneme ~0-50k Kc, je to v podstate malinke rozpeti oproti treba nemovitostem, autum, laptopum, jachtam, obleceni a kdovi cemu jeste.

    V castkach, ktere utracime za telefony jsme si tak nejak "vsichni rovni", u tech ostatnich veci se to dost lisi.

    Ostatne proto maji nekteri nutkani vzit "latest iPhone" a nasledne si ho jeste nechat pozlatit, kdyz uz s nim nic jineho stejne nevymyslis.
    KEJML
    KEJML --- ---
    Jedna vec co na Adroidu 12 vytaci moje OCD je to, ze na always on display jsou normalne obrovsky hodiny, ale kdyz mam nejakou nevyrizenou notifikaci, tak hodiny uskoci do rohu. Ve mne to vzbuzuje pocit, ze tu notifikaci "musim" vyridit, abych se dostal zpatny do vychoziho stavu. Jako zvyuknu si ,ale kdyby se notifikace jen stosovaly pod hodinama jako driv, tak bych byl stastnejsi
    JIMX
    JIMX --- ---
    MAESTRO_007: jako fakt vetsinu? Prijde mi, ze pracovně je mobil vyuzitelny na za takovy prachy tak max pro influencery, co jsou furt na sockach a nataceji hodiny videi ...
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    JIMX: dřív jo, stačil mi vždycky telefon za 5k, ale postupem času jsem schopný většinu pracovních povinností udělat na mobilu a když se z toho stává můj pracovní nástroj tak mi 20k přijde najednou docela v pořádku .)
    JIMX
    JIMX --- ---

    Za kolik si běžně kupujete mobilní telefon, který si platíte ze svého?

    72 hlasy od 61 respondentů

    JIMX
    JIMX --- ---
    LAUNCHER: fakt jsem jedinej, komu přijde dávat 24k za mobilní telefon neskutečnej ranec? :-)
    VITECH
    VITECH --- ---
    NECROMAN: Je to naprosto děsný, co s tím udělali. Material You je hnus.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JOHNY_G: KEJML: U me takhle. Cena mi prijde super.

    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    Já pořád nemůžu rozdýchat notifikační centrum. Toggle ikony jsou gigantické. Namísto 6 na jednom řádku jsou 4 na dvou. Notifikace jsou taky monstrózní, obalené zevnitř i zvenku hromadou volného místa. Vejde se jich tam tak půlka a do nich jen zlomek textu. Taky jsem přes roletu chodil do nastavení, což teď vyžaduje jeden swipe navíc. A to nemluvím o vyskakovacích heads-up notifikacích. Tam je tolik vaty, že se tam vejde asi 30 znaků textu. Teď musí člověk rozklikávat, co dříve přečetl na první pohled.

    Pak jsou to neprůhledné složky na dashboardu. Samy o sobě vypadají jako pěst na oko, a navíc se slévají se světlými ikonami.

    No a nastavení hlasitosti je čistý designový bizár. Stejně jako hodiny na lockscreenu.

    Recent apps bez průhlednosti vypadají příšerně.

    Co se mi líbí: Animace, obrazovka nastavení, některé prvky Material You uvnitř aplikací. To je asi tak celé.

    Nemám z toho úplně dobrý pocit.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Další věc, co mi vadí na Androidu 12 - u jedenáctky bylo možné když vám notifikace probudila displej použít Faceid(Pixel 4) k odemčení. Na Androidu 12 to nejde, displej se po pár vteřinách zamkne a musím telefon ručně znova probouzet.
    KEJML
    KEJML --- ---
    JOHNY_G: Ah, sorry, jsem se překoukl, koukal jsem na Pro, ale myslel jsem, že koukam na základní model. Beru zpět, tohle je ok cena
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    KEJML: To bych neřekl. Z Německa to je s dosílkou cca 16 700, takže 17 990 není úplně blbá cena s domácí zárukou. Z 23 na 26 u Pro už je to o něco horší.
    KEJML
    KEJML --- ---
    LAUNCHER: Slušnej příplatek za dovoz, u základního modelu 50% navrch :)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    NECROMAN: Jo to je od začátku. Ale od instalace "ostré" verze se mi to ještě nestalo. A tuším že se.mi to stávalo když jsem delal moc "vehementní" gesto, byť většinou používám sensor otisku.
    Bohužel u pixelu 6 jej dali chytře pod sklo takže papa naučené gesto ( pokud 6 koupim ). ( A ano mě maximálně vyhovovala čtečka vzadu, vzal jsem do ruky a zaroven jednoruc odemkl. Vpředu je to prostě obouruč chca nechca 🥴)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    LAUNCHER: Maji nižší cenovku než kolik ma CZC ( nebo mělo odhad )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam