• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JIMX: Behem porady pred sebou nemas QWERTY na laptopu?
    JIMX
    JIMX --- ---
    LAUNCHER: to se dělá během porady blbě :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    GEKONZPRAHY: Muj prvni telefon s OLED byl staricky Samsung Galaxy S. To cislo tam chybi protoze byl prvni.

    Nikdy jsem na nem nic nevypalil, ani na tomhle, ani na zadnem jinem OLED telefonu/tabletu a ze jich bylo. Ale ten pentile matrix byl teda tenkrat hroznej.

    Ale nejsem meritko:

    * Vsude dark mode (ne kvuli OLEDu, ale protoze chci)
    * Dele nez rok nic nemam

    PS: Chtel bych OLED monitor, ale to si jeste netroufnu, tam delam takove "motohodiny", ze bych ho znicil do pul roku. Vim, protoze znicili jini aktualni LG C1.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Pokud bychom se bavili o QLED vs OLED, je co resit.

    Vzhledem k tomu, ze se do zadnych mobilu nedavaji QLED, neni co resit.

    Naposledy jsem ohledne LED vs OLED v mobilnich zarizenich zkousel Xiaomi Pad 5 vs Samsung Tab S7+.

    Uzivatelovi vydrzelo nadseni z Xiaomi, dokud to same 8k video nevidel bezet soucasne na mem Tabu.

    Treba kde jde bila do prepalu, tam Tab normalne kresli.

    Oni v Apple vi, proc to zahodili a presli na OLED. Patrne nejen ja jsem trapil Apple uzivatele tim, ze jsem jim vedle toho pustil video na Androidech s OLED.

    Muzete si to vsichni vyzkouset, LCD mate nejmene na nejakem monitoru nebo laptopu, OLED ma vetsina pred sebou.

    Kdo ma i OLED tablet nebo OLED TV tak jeste lepe, ale ten uz davno vi co to umi :-)

    Peru 8K HDR 60FPS (FUHD)
    https://www.youtube.com/watch?v=1La4QzGeaaQ
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    JOHNY_G: Potvrzuju, Galaxy Nexus jsem měl čtyři roky a vypálená klávesnice na něm byla snad už po dvou třech měsících. Naposled jsem měl to samý na Galaxy S9+, na současném S20+ už se klávesnice nevypaluje, ani navigace, ani status bar.
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    OLED se pochopitelně časem vyvíjí a už na to vypalování není tak citlivý jako před lety. Ale záleží taky na způsobu používání. Když na tom budete hodně koukat na YouTube, tak se ty pixely rozcvičí a nemá se do nich co vysmažit (dokonce ani always-on display, protože se hýbe). Ale měl jsem svého času půjčený Galaxy Nexus (jeden z velmi ranných AMOLEDů) od kamaráda, který na tom jel skoro nonstop Hangouts. A tam prostě bylo jedno, co tam běželo za appku, pořád tam byla klávesnice a status bar :-)). To se může reálně stát i dnes, ale už ne tak rychle a výrazně. U toho prehistorického panelu navíc měly modré LEDky výrazně kratší životnost než ostatní, takže byl ten displej po letech děsně žlutej. Ale AFAIK tenhle problém už dnešní displeje nemají.

    Ale tedy já osobně neshledávám na "černé černé" nic atraktivního a barvy a pozorovací úhly už má dneska i IPS výborné. Měl jsem léta IPS, kde černá svítila, a byl jsem s tím naprosto spokojenej. Teď mám AMOLED, kde černá nesvítí, a jsem s tím naprosto spokojenej. Mám ho necelý rok, svítí prakticky celý den, a často ukazuje statický obraz (dělám mobilní appky, takže je to zpravidla obrazovka, na které zrovna pracuju), a vypáleného tam není nic. U mě to není ani plus, ani minus, ale čistá nula, která nehraje v rozhodování absolutně žádnou roli :-).
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JIMX: Voice typing
    JIMX
    JIMX --- ---
    Kde jsou ty časy, kdy se daly psát SMSku poslepu ... :-(
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    SPM: jasný, o tom vypalování jsem slyšel no, to je samozřejmě na hovno
    SPM
    SPM --- ---
    TEKKIT: Kromě těch vypálenejch artefaktů, který vysloveně přečteš (v mym případě hlavně prvky z navigace do auta; když jsem měl půjčený nějaký Aněco, tak mělo vypálenou tu horní notifikační lištu (bylo to vidět, když se pustila nějaká fullscreen aplikace), na zahraničních fórech byli i lidi, co tam měli vypálený třeba logo netflixu, když s tím na něj koukali a podobně) šel do háje i kontrast a ta plocha hodně zešedla. Je to hodně vidět, jak na tom mám ten keyboard cover a většinu času mám teda spodní část displaye zakrytou tou klávesnicí (a tedy se nepoužívá), tak když tu klávesnici sundám a dám na display třeba bílou stránku, tak je krásně vidět, jak pod tou klávesnicí je to opravdu bílé a září to, zatímco ta stále viditelná část je šedivá. A zároveň tohle tím pádem asi ani nevzniklo používáním té navigace (při které to teda dostává zabrat docela dost), protože tu jsem používal bez tý klávesnice, takže by to mělo být hnusné stejně.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    SPM: hele a jak jako viditelně hnusnej? Jako kontrast, barvy? Nebo tam prostě něco odešlo/ztmavlo?

    (já mám třetí amoled po sobě, vždy cca 2 roky a přijde mi to pořád stejný - ale nejsem (asi) uživatel co tomu dává nějak extra zabrat)
    SPM
    SPM --- ---
    LAUNCHER: tak když teda slovíčkaříme... nějaký písmenka na tom nějak vidět jsou, takže na to, co od toho potřebuju, se to používat dá. Nic to ale nemění na faktu, že už po 3 měsících ten display byl viditelně hnusnej a byl o mnoho hnusnější než jakýkoliv jiný telefon, který jsem kdy vlastnil. Takže mi *OLED technologie moc smysl nedává, protože jsem si toho krásného displaye užil 3 měsíce a od té doby už několik let koukám na něco, co má horší zobrazení, než ty nejlevnější čínský sráče.

    JOHNY_G: no jo no, mobil mi přijde na hraní už nudnej a na práci nemůžu nic sehnat :-)) U mě je to messenger a moje rozklepaný pazoury nejsou úplně moc kompatibilní se SW klávesnicí, na kapacitním displayi už vůbec ne, takže trpím... jelikož v podstatě nic jiného od toho telefonu nepotřebuju (na to abych zvednul hovor nebo někam zavolal by mi stačil i 20 let starej tlačítkáč).
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    LAUNCHER: tohle mi taky nedává smysl nějak
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    SPM: Tak my tu mluvíme o zábavě, a ty přijdeš s prací :-)). Ale telefon s klávesnicí bych taky dost potřeboval. Pro přítelkyni. Já už to nepotřebuju.

    LAUNCHER: Těch 45 do toho určitě nedám. Ale těžko hádat, kolik to bude stát, a jakou to bude mít kameru, když to oficiálně neexistuje :-). S tou životností to může a nemusí být problém. MrMobile na YouTube (mám ho rád, má stejnou filozofii ohledně telefonů jako já - viz jeho série "When Phones Were Fun") používá foldables jako daily driver (to je zase série "Into the Fold"), a když mu popraskal Z Fold 2, tak mu to prostě bez řečí vyměnili. S upadnutou Moto Razr to bylo poněkud složitější :-).
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    KOLCON: To je taky validní strategie :-). Já mám rád, když je to čerstvé, a vysloveně vyžaduju nepřevlečený Android, ale i tam se dá vybírat. Měl jsem kdysi Nexus 5 za 8 tisíc. Pak HTC 10 za necelých 13. Pak HTC U11 za minus 1 tisíc, jelikož stál 12, ale ten předchozí měl "neopravitelnou závadu" v záruce a dostal jsem peníze zpátky. Teď mám Pixel 4a (5G), který mě stál necelých 13, a dostal jsem k němu sluchátka za 5. Mám cukání si koupit Pixel 6, ale těch 17 se mi za to nechce dát. Možná bych dal do úvahy ten preorder bonus, ale já si radši počkám, co bude s Passportem :-)). Když bude moc drahej, nebo se ho nedočkáme vůbec, tak už nejspíš i tu šestku koupím levněji.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SPM: měl jsem Amoled na HTC asi 5 let, teď už 2 roky Xiaomi Mi8 s Amoledem a pořád bez artefaktů. Buď máš smůlu nebo odlišný use case.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SPM: " byl úplně nepoužitelnej po 3 měsících provozu" " Používám Note8 z 2017"

    Please pick one.
    SPM
    SPM --- ---
    LAUNCHER: Používám Note8 z 2017, protože z toho co je na trhu je taková šílená bída, že to není čím nahradit (tedy všechno buď nesplňuje požadavky nebo je to hardwarově +- podobný a nemá to cenu měnit). Každopádně ten display byl úplně nepoužitelnej po 3 měsících provozu, když jsem ho vybalil jako nový z krabice. A životnost 3 měsíce na mobil přijde málo i mně, ačkoliv bych jinak těch 30 klidně za novej dal, kdyby to fungovalo.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SPM: Az se s tim setkam, tak to budu resit.

    Kdyz jeste dneska pouzivas Note 8 z 2017, tak se nediv...
    SPM
    SPM --- ---
    DATEL: dík, to vypadá zajímavě, jsem zvědavej, jestli to dotáhnou nějak do konce. Koukal jsem kdysi na fxtec, ale ten podle recenzí dopadl přesně jak většina těch projektů - nedoladěný SW...

    LAUNCHER: se tu už budu opakovat, ale OLED display a krásný obraz je podle mě protimluv :-D Ono je sice super, že to má úplně krásné zobrazení, ale jaksi je to k ničemu, když po 3 měsících používání je na tom displayi tolik artefaktů, že i 20 let starý LCD vypadá líp. A když z toho budu akorát párkrát denně telefonovat, aby se to nezničilo, tak zase nepotřebuju krásnej display :-)
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    JOHNY_G: A to je přesně důvod, proč si na soukromo kupuju -1 až -2 generaci buď Android flagshipu nebo poslední dobou spíš iphone. Výkon a funkce super, cena velmi přijatelná...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam