• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    TEKKIT: Jeste o fous vetsi radost mam z tech pingu.

    Pro me pracovni ucely jsou tyhle pingy uz v pohode a rychlost vyrazne vice nez vyuziji.

    Pamatuji si doby cvdlikani analogovych modemu. To ze mam tohle v kapse, kdykoliv a leckde k tomu pripojim pracovni laptop - No jsem nadsen.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Doporučuju zkusit vícero různejch testů (myšleno poskytovatelů testů, ne jednotlivý měření) a výsledek zprůměrovat. Většina providerů i operátorů má některý tyhle testy (speedtest asi všichni) na whitelistech, traffic z těhlech webů je přednostní a proto je docela běžný, že test naměří vyšší rychlost, než člověk reálně dostává na jinejch webech.

    Je teda možný, že dnes už se to nedělá, protože rychlosti internetu jsou běžně v řádech stovek megabitů, ale ještě pár let zpátky bylo běžný, že člověk naměřil 20 Mbps, ale reálně brouzdal a stahoval na jinejch stránkách třeba 15.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    TEKKIT: speedtest se mi taky začíná líbit - třeba i tím, že si vybere vhodný cíl pro testování a řekne i údaje navíc, třeba že mě to stálo přes 200 MB mobilních dat - ok, chápu :-)

    jinak stejné místo na LTE...

    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    LAUNCHER: ten download je masakrální!
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    TEKKIT: Stejne jako ostatni fandim SpeedTest, paradni appka:

    Speedtest by Ookla - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=org.zwanoo.android.speedtest&hl=en&gl=US

    Jinak za mne je 5G super, u nas v regionu takto, T-Mobile a Xiaomi 11 Ultra:

    NAVARA
    NAVARA --- ---
    google to umí z browseru, stačí tam napsat speedtest
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    SKAUT:
    NIGHTHUNTER: díky stáhnu ten speedtest

    (radši jsem se zeptal, než stáhnout něco o čem každý (kromě mně) ví, že je to mrdka)
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    TEKKIT: To asi zmeris cimkoliv, ne? Klidne na webu rychlost.cz, speedtest.cz nebo miliony dalsich - u aplikaci je to podobne, ono nejvic bude zaviset na tom, ke ktere sluzbe ma operator nejlepsi linku… takze kdyz najdes aplikaci z Jizni Ameriky, ktera meri rychlost na lince do Australie, tak to moc nebude vypovidat a realne rychlosti kterou bys mohl ty neco stahovat.

    Jinak prave ted okraj Prahy, u Berounky… byva to i lepsi ;-)

    SKAUT
    SKAUT --- ---
    TEKKIT: speedtest.net ?
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    Vodafone hlásí 5G pokrytí už pro polovinu Čechů. Je i u vás?
    https://www.svetandroida.cz/vodafone-5g-pokryti-signal-cr-polovina/

    přátelé,

    se zájmem jsem si přečetl, jako můj operátor (viz výše) pokrývá 5G signálem jak o život. Nicméně co jsem zatím četl, tak ta rychlost je dost velká sračka. Rád bych si to sám změřil. Prosím o tip na nějakou osvědčenou app na měření rychlosti...

    díky
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    JIMX: Já to mám tak, že jsem placenej za řešení problémů, mám home-office a pracovní dobu 9-17h. Ale šéfovi je úplně jedno, jestli ten problém vyřeším z domova na počítači, na pláži z notebooku nebo v hospodě na mobilu. Hlavní je to vyřešit, ideálně co nejdřív - takže můžu sedět 9-17h doma nebo v kanclu u počítače, a nebo místo kecání a kafe v kanclu dělat i jiné věci - zajet nakoupit, jít na procházku se psem...
    Jasně, mám i plánované věci, kdy potřebuju fakt sedět u počítače a je fajn mít velkou klávesnici a 2 monitory, ale na ty neplánované drobnosti když zrovna nesedím u kompu mi většinou stačí mobil, na ty větší mám někde poblíž notebook, případně jsem dostatečně blízko domova nebo kanclu ;-)
    JIMX
    JIMX --- ---
    NIGHTHUNTER: tak pokud držíte pohotovost, tak to naprosto chápu a máte pravdu ... pokud by to počkalo, až dojdu do kanclu v pracovní době, tak nasrat; potřebuju svůj volnej čas a odmítám něco nepohodlně řešit na telefonu, pokud to opravdu nehoří :-)
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    JIMX: souhlas s OMNIHASH - taky z mobilu zvládnu spoustu věcí typu odemknout účet v AD, vyřešit někomu VPN, restartovat nějakej server - věci na pár kliknutí, v mobilu to trvá dýl než na notebooku, ale můžeš to udělat rovnou a kdykoliv, třeba v obchodě, při obědě, v posteli... prostě když zrovna nemáš zapnutý notebook po ruce a cesta pro notebook, jeho zapnutí a připojení by zabralo násobně víc času než se s tím vyklikat na mobilu
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    JIMX: naprosto chápu, ale imho to bereš špatně. Ta otázka není naklikám to na pc nebo androidu, ale buď zůstanu v kanclu o hodinu dýl na telko nebo spuštění skriptu, nebo to bouchnu/vyslechnu cestou domů při troše zápasení v MHD. Dtto pohotovosti, já jsem schopnej odfiltrovat přes webservis 80% false alarmů dřív, než si najdu místo, kde si rozbalit přenosnou workstation.
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    Kdyz koupim Google Play Gift Card za eura, pude potom pouzit v Cechach v obchodu s korunama?
    JIMX
    JIMX --- ---
    OMNIHASH: to vsechno 100x radsi udelam od stolu v kancelari u pocitace ... nez abych se s tim mrcasil na mobilu bez klávesnice :-)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    JIMX: dojdeš na telekonferenci, poklikáš webový appky, mail taky napíšeš, při troše snahy na tom rozchodíš i konzoli do linuxu... ne že by to bylo optimální, ale ctrl+c ctrl+v pár řádků kódu nebo přepnutí parametrů zvládneš.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MATT: Chci normalni pres kameru, mam s tim dlouholete pozitivni zkusenosti na OnePlus / Samsung / Xiaomi a pro me ucely je to ideal.

    Vtipny je, ze ten samej Pixel umuznuje komplet vypnout zamek obrazovky, coz je dle mineni Google bezpecny a v poradku. Ale face unlock pres kameru uz ne, nebezpecny, nesmi se.

    Takze tohle kolo Pixel opet vynecham, nestal jsem jim za to, co se da delat.
    MATT
    MATT --- ---
    LAUNCHER: LAUNCHER: jestli na to nejni připravenej, tak to imho nejde přidat. poctivej face unlock totiž dispononuje IR kamerou a emitorem IR mřížky.

    Unlocking The Hidden Lasers on Your Phone To Make 3D Images
    https://www.youtube.com/watch?v=i4n2DRHdrO0
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    KACZER: ten externí monitor je zrcadlo. Nemůžeš mít na jednom landscape a na druhém portrét.
    Přes TeamViewer se dá android myslím řídit tak kdybys měl dva mobily tak by to možná šlo, ale nevím jak se to to tam má vejít
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam