• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ZBYNEK: Muj nazor je, ze nepujde nikdy, protoze Google cesky trh odepsalo s tim, ze Seznam neporazi.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    LAUNCHER: Každopádně Google assistant v Android Auto češtinu nezná.

Bojím se, že ten textovej vstup bude trochu schizofrenní - umí diktovat, ale v android auto asi textové povely ani zvukové vyhledávání v češtině asi (zatím) nepůjde :-(
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    LAUNCHER: Díky za nakopnutí (snad) správným směrem...

Samsung voice input má jenom angličtinu, zkusím to přes Google voice input, ten češtinu zná. Uvidím jestli to bude vyžadovat i změnu klávesnice.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ZBYNEK: Xiaomi 11 Ultra mam v anglictine, klavesnice GBoard (preferuji Swiftkey, ale firemni restrikce) nastavena na DE+CS+EN, bere to cestinu viz moje pokusy nize: LAUNCHER: LAUNCHER: LAUNCHER.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ZBYNEK: Přidání dalšího jazyka je popsané tady, ale čeština tam není:
    Change your language or use multiple languages - Android - Google Assistant Help
    https://support.google.com/assistant/answer/7394513?hl=en&co=GENIE.Platform%3DAndroid#zippy=%2Ccar%2Cphone-or-tablet

Jestli jste to někdo rozchodil, dejte prosím vědět.

BUNDA: Klávesnici mám v češtině, ale ta na to nemá vliv.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ZBYNEK: zkoušel jsi nastavení klávesnice na češtinu? Jestli by to neřešilo i hlas.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ARIAEL: Jasne :) Ale jsou i offline moznosti. Dokonce jsou i EULA, kde nesouhlasis se zachovanim audio nahravek.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Diktování jsem zkoušel párkrát v autě, ale bez úspěchu - mobil mám v angličtině a češtině to nerozumělo.

Je nějaká možnost, jak na rozchodit české diktování na androidu v angličtině?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    MCKIDNEY: V pohode, neduver. Napis si vlastni, zadny problem, ne?
    KELDA
    KELDA --- ---
    JIMX: mně to normálně funguje.
    Ahoj! Jak se máš? Kolik je ti let? 18! Vzorec: 50 x 6 = 300

Opět celé nadiktované jen řádkování neumím
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Me u diktovani gboard stve ze originalni zaznam, transcript se uklada s kontextem po dobu mesicu az let :) Spousta lidi byla dost prekvapena, kdyz se jim to kvuli EU ukazalo v GMailu :)

Je to jedna z tech technologii, kde duvera je nutna a cloudu neduveruji :)
    JIMX
    JIMX --- ---
    LAUNCHER: no tak to je hustý ... když jsem to naposledy zkoušel, tak tomu nerozuměl a psal to slovy :-) ... to už bude asi nějakou dobu no :-D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JIMX: LAUNCHER: normálně řeknu název interpunkčního znaménka...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JIMX: ,;!? –-... "'
    JIMX
    JIMX --- ---
    u toho diktování mě štve, že nejde (nebo nevím jak) diktovat interpunkce ...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KELDA: hezké. Dám tomu šanci. Tento příspěvek už je také nadiktovaný.
    KELDA
    KELDA --- ---
    Gboard to v češtině moc neumí
    KELDA
    KELDA --- ---
    LAUNCHER: já právě na telefonu využívám hodně diktování a myslím že to funguje v poslední době čím dál lépe hlavně teda Gboard.

Tento text jsem kompletně nadiktoval a až na jednu slovíčko které změním v následujícím příspěvku pohodovou a jednoduchou formu psaní.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KELDA: Na tabletu Swiftkey, na telefonu pokud mozno nic, pomale na psani delsich textu a spatne zkusenosti s vysledkem. Naucil jsem se z nej vic volat, pokud je nutne neco napsat, tak pocitac nebo tablet.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    KELDA: Grammarly ci Microsofti Swift. GBoard neni pro me.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam