KOLCON: kterou si ale nepoložíš na klín a nemůžeš na tom dělat... a velký je to stejně jak notebook :-)
LAUNCHER: Tak každýmu vyhovuje něco jinýho, nic proti. Když vezmu tvoje body z mého pohledu, tak:
- rukou častou úplně moc nemaluju, takže to tolik nepotřebuju. Nicméně můj poslední notebook, nedobrovolně, už má taky touchscreen, takže malovat by tam šlo asi taky
- mám dual monitory doma a v kancelářích, takže samotný notebook používám někde na cestách, kde druhý monitor zas tolik nepotřebuju a naopak bych nechtěl v tašce tahat dvě krávy, co tam zabírají místo
- moc se mi nestává jako sysadminovi, který většinou stojí na druhé straně té VPN. Nicméně když potřebuju dělat nějaké složitější kejkle, tak na tom notebooku si pustím virtuál s libovolným jiným OS
- zbytek nevím, děcka neřeším, dámejídlo zvládám v pohodě objednat z notebooku :-D
a naopak za sebe:
- na těch mobilních OS se mi s tím blbě dělá... i při psaní mailu musím většinou koukat do něčeho pod tím, takže windows management desktopovýho OS (kde teda ve Windows je to mizérie taky, ale je to lepší) mi přijde o dost lepší, než jedna aplikace hozená přes celý okno nebo max dvě vedle sebe
- programy, utility, už jenom hromada těch věcí co používám pro ty mobilní věci prostě nejsou a nemůžu z toho nic dělat. Nejde tím vyřešit ani taková základní věc jako "nefunguje mi internet," protože z toho člověk maximálně vyrazí jakou to dostalo IP adresu, nic jiného to už neukáže
- klávesnice, klávesnice, klávesnice... ten keyboard case na ipad je sice krok celkem vpřed, pořád mi to ale proti notebookovým přišlo o dost slabší (a to moderní notebooky taky neudělaly zrovna krok vpřed, nejlepší klávesnice si pamatuju na věcech, co jsem měl před 15+ lety)
- nemožnost hromada těch pokročilejších věcí - zmíněná virtualizace, CAD, IDE, ...