• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ARIAEL: Samsung - Mam uz btw druhy kus S22U, prvni sel na uspesnou reklamaci 🙄. Ten druhy kus za me na dvojku, ruzne bugs jsou: [LAUNCHER @ Android - otevřená mobilní platforma] . Fungujici 5G + VoLTE, stylus (super mmj pro rukavice), lepsi display, rychlejsi nabijeni mi prijdou jako fajn veci navic. Na Pixelu se mi libi vice konzistentni fotak (az teda na ten portrait mode a prilis sirokou selfie kamerku). Nic proti vkusu. Ja jsem zase chtel rict, ze Pixel sve problemy ma, nekdo by mohl byt prokvapeny.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    LAUNCHER: To nevim:) Akorat ze s tim mam docela dobre vysledky - a v tech recenzich zminuji jako problem veci ktere obvykle uz vyresene jsou... Coz je klasika u jednorazovych recenzi... Ono na S22 jsem videl hodne brekotu - od celkove funkcnosti az po pomalost a pady atd...

    V kazdem pripade - z meho pohledu to beru jako pomer cena/vykon. Puvodne jsem ani o PRO verzi neuvazoval, ten teleobjektiv pro me neni nijak dulezity a rozdil ceny je v cechach velky. Ale v praci dali prispevek, takze me Pixel 6 PRO vysel na 4 tisice. S22U je zbytecne drahy aniz by daval neco cenneho/zajimaveho navic, co by jakkoliv zduvodnilo ten rozdil...
    A i jako dlouholety uzivatel Samsungu - Ten OS u Pixelu, rychlost aplikaci, instalaci, rozpoznavani vseho mozneho atd - to je fakt nebe a dudy. Tady je to odladeni HW a SW preci jen videt - i kdyz fakt maji jeste co dohanet. Ale doufam, ze brzo uz dodelaji Fuchsii
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    ADM: Me tohle delaji samsungy S10 u T-mobile a O2, akorat nejsou koupene od operatora... Volte je zaskrtly. ale je fakt ze nevim zda funguje skutecne
    ACID
    ACID --- ---
    PUNKREASS: u sygicu to umím a mám, na mapy.cz ne
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Obecne aktualne nic moc situace, IMHO: Samsung nas v EU trapi Exynosy, Google na CZ kasle, Huawei na blacklistu, OnePlus vlajkove lode ~zabalil... zapomnel jsem na neco? 🙄 Ja chapu ze jsem prisny uzivatel, ale proste ach jo, byval sirsi vyber.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ADM: "vysvetleni googlu: v CR telefony nedistribuuje" - Tohle je prosim nutne Google podpore omlatit o hlavu pokazde, kdyz to vytahnou. Nebudete si pred cestou kontrolovat, ktere telefony se v cilove zemi prodavaji a podle toho si kupovat dalsi telefon jen na tu cestu.

    Ty telefony musi fungovat s 5G a VoLTE i v roamingu.
    ADM
    ADM --- ---
    na pixelu 4a jsem si pridaval podporu volte, bohuzel je potreba root, soubor s nastavenim modemu pro ceskeho operatora od xiaomi (stejny chipset), pridat dalsi APN typu xcap a par zmen v carriersettings
    ADM
    ADM --- ---
    ARIAEL: presne jak pise [HOUMLES @ Android - otevřená mobilní platforma] , to co popisujes prave znamena, ze volte nefunguje, sice kazdy operator volte podporuje, telefon taky (mas to zaskrtnuty), ale vubec nic to neznamena a volte funguje vetsinou jen na telefonech primo od konkretniho operatora

    IMS (IP multimedia system, tzn. volte, vilte, vowifi apod) znamena, ze skoro vsechny legacy telefoni sluzby mohou jet pres IP sit (i sms, ruzny dotazovani nastaveni sluzeb, signalizace prichocizch hovoru apod.). Prvni problem zacina uz u qualcomu, ktery nezverejnil specifikace programovani modemu (to je ten binarni soubor s nastavenim modemu pro konkretniho operatora, jak linkoval LAUNCHER), ten napriklad u pixelu pro ceske operatory uplne chybi (vysvetleni googlu: v CR telefony nedistribuuje). Dalsi problem je v tom, ze kompletni nastaveni na strane operatora ma desitky ruznych parametru, operator to nezverejnuje, a nespolupracuje automaticky s vyrobci telefonu, aby meli aktualni nastaveni. Treba apple si to u vsech operatoru vyzada, na miste otestuje, a v tech iphonech to je. Pak je treba zajimavy pristup xiaomi, ktery ma nejsirsi podporu u vsech operatoru, protoze se neboji, a zjisteny IMS parametry (napr. z telefonu ktery branduje pro konkretniho operatora) dava i do jinych telefonu. Pak ale proste spoleha na to, ze to bude fungovat, a operator nic nezmeni. Vetsinou to funguje. Ale jinak plati, ze to operator podporuje pouze u telefonu, ktery s vyrobcem sam prodava. Vsichni maji strach, ze by museli resit problemy s uzivateli, a v legacy rezimu funguje vzdy vsechno.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ARIAEL: Ano, pod tim jsou jeste zeme, napr.: T-mobile (= Deutsche Telekom):

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ARIAEL: U mě teda takhle na 5G během hovoru:

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ARIAEL: Ty aktualizace řešily portrait mode? Že se o tom nemluví...
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    ARIAEL: nepletes si to trosku? tohle presne volte resi, driv kdyz jsi volal pres gsm tak popadali data, ale kdyz jde hovor pres volte tak je to brany jako datovej provoz a nemelo by padat nic
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    LAUNCHER: Ano, vsak rikam, jen 2 aktualizace:) Ale jinak je pravda, ze si s opravama na pixelu davaji nacas, coz zrovna u jejich telefonu fakt nechapu. Asi to souvisi s tim, ze dodelavaji Pixel 7, co ma vyjit nekdy v zari.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ARIAEL: Je to jen měsíc staré srovnání. Tou dobou byl Pixel už hodně měsíců na trhu a S22U byl naopak zcela nový.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    LAUNCHER: Takze Nemecky/Spanelsky/cokoliv Vodafone funguje a cesky Vodafone nefunguje? Protoze je to jiny brand? Nebo to je jeden operator v jednom adresari?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    LAUNCHER: Vis ze porovnavas stary stary software, ze jo? Od te doby byli alespon 2 aktualizace. A ano ty porovnani jsem videl taky - jenze vsude to stejne - nikdo z nich nema aktualni verze - coz chapu, tohle bylo tema pred casem.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    LAUNCHER: Pokud jsi na Volte a vytocis hovor, tak GSM proste alokuje vsechno (mozna jen skoro vsechno) pro hovor a na dobu hovoru odpoji datovy provoz pro zbytek telefonu... Vsimnul jsem si toho uz pred casem u samsungu. Po tu dobu proste nejedou jine sluzby. Aby to chodilo musis byt na wifi. Kdyz neco poslu tak to prijde az po ukonceni hovoru.
    Cekal bych ze to souvisi i s mistni dostupnosti LTE atd...
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    ACID: u sygicu je to ted po "vypocitat trasu" pred "spustit". Nahore pod cilovym mistem "moznosti".
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ARIAEL: Videl jsem na YT cca tri porovnani a v kazdem byly s portrait mode na Pixelu problemy. Mam to rad, protoze fotky decek pro babicky :-) Kdyby Ti to prislo stejne - napriklad retizek kabelky, vyrez pod rukou vlevo, vlasy, hure reseny plynuly narust rozostreni u predmetu vice a vice vzdadu. Ale jak jsem psal, mimo portrait mode a prilis siroke selfie kamerky ten Pixel foti hezky.

    Pro srovnani, na S22U takhle: [LAUNCHER @ Samsung Mobile]

    Zdroj fotky:

    Galaxy S22 Ultra vs Pixel 6 Pro Camera Test: WAY TOO CLOSE?
    https://www.youtube.com/watch?v=tIEv3pkHgi8&t=621s


    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ARIAEL: Co je mi znamo, tak problem s 5G na Pixelu minimalne generace 5 nebyl v tom, ze by si neco spatne nastavil operator. Ale v tom, ze telefon obsahoval hard list operatoru a spousta z nich v tom listu nebyla. A Google se neobtezoval ani ten list doplnit, ani ho uzivatelsky otevrit. Ale... podle podpory se na tom pry v Googlu pracuje ;-)

    Proto se to da resit rootem a pridanim operatoru na list. Tzn po Rootu Pixelu je snaha doplnit ten list operatoru a potom to funguje. Pro EU ten list vypada takhle:

    Zdroj: https://androidforum.cz/viewtopic.php?t=85542

    Jak na Pixel 6 rade se musis podivat.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam