• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    KEL
    KEL --- ---
    Waze mne nedavno vytrestal tak, že se mi z fabie stal traktor.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Od dob, co mě Waze bez ostychu hnal z Jindřišský do Vodičkárny a pár minut na to z Hybernský do Havlíčkový mi tahle parodie na navigaci nesmí do telefonu...

    Zlatý gmaps :)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    BUNDA: ARIAEL: nevíte jestl se někde nedá (nenašel jsem) ve WAZE nastavit nějaký interval aktualizace, protože se mi často stává,že když dám ručně prohledat alternativní trasy,že to najde rychlejší..
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ARIAEL: už jsem našel a vypnul jen co sem to dopsal. Evidentně to je v defaultu zapnuté. Jako nevadilo by to, kdyby dokázal zohlednit ten čas než přívoz přijede, najedeš a sjedeš. To není na pár minut.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    BUNDA: myslim ze privozy/trajekty jdou vypnout. Ja to mam vypnute a prestoze ze tu pristav s dopravou je, tak me tam nikdy necpal - tak soudim podle toho ze je to spojene :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ARIAEL: dávám přednost Waze, ale naposledy mě hnala na přívoz kvůli pár minutám, ale na přívozu bych určitě ztratil daleko víc času :) Takže i Waze umí překvapit..
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Me se zatim nikdy nepovedlo navigaci gmaps vysvetlit, ze auto fakt neni traktor a nejezdi po silnici 20 tridy... Waze auto na pole neposila a drzi se pouzitelne tridy silnice, na rozdil od gmaps.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---

    Jakou máme technologii displaye primárního telefonu a jak na něm hodnotíme čitelnost Google Maps při navigaci?


    Instrukce:
    Hodnocení 1 až 5 jako na základní škole.

    26 hlasy od 26 respondentů

    LEF
    LEF --- ---
    souhlasim s tim, ze google mapy stojej za prd co se tyce grafickeho zpraovani (a kvalita displeje to fakt nezachrani). Mapy.cz jsou v tomhle pro me mnohem lepsi. u google mi prijdou o trochu lepsi ortofoto.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    RATTKIN: Všechny soudobé prémiové telefony obsahují režim pro věrné zobrazení barev. Například tato score Delta-E jsou běžným okem nerozeznatelné od standardu. Pro Samsung v nastavení režim "natural".

    Jestli správně googlím, máš starší telefon s LCD, používaný patrně několik let. Tam to může být jinak.

    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    v displejích může být další rozdíl než jenom zobrazovací technologie, všechny mobily s barvama nějak "štelují", možná podle nějakého LUT nebo nevím čeho, třeba můj essential má vyhajpovanou červenou. Je klidně možné, že jeho mobil má v oblasti šedé ty křivky nějak ztlumené.
    na některých mobilech se barevný profil dá měnit.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    2NDREALITY: Samsung A53 5G?

    Samsung Galaxy A53 5G - Mobilní telefon | Alza.cz
    https://www.alza.cz/samsung-galaxy-a53-5g?dq=7050431

    KOLCON
    KOLCON --- ---
    Já ho asi chápu, screen z iphonu... Šedý cesty na šedým pozadí, nic moc teda...

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SUK: "jak OLED pomůže blbýmu designu?"

    Vyssi kontrast, vyssi jas (az ~1200 nits v mem pripade) a vetsi uhlopricka pomohou s citelnosti. Souhlasim, ze by Gmaps (a Waze) prospely nejmene sirsi moznosti nastaveni vzhledu.

    Bezne jezdim podle Waze, nicmene kvuli Tobe davam do prilohy screenshoty z diskutovanych Gmaps z dnesni jizdy do skolky. Jestli se vlastne bavime o tom samem. Na screenshotech bohuzel bude resize a komprese navic, smysl je porovnat jestli mame stejne nastaveni a jestli nemas komplikovanejsi trasu cesty a ulicky okolo. S obema obrazky na mem displayi neni problem. Pouzivam automatickou regulaci jasu, ale vyssi nez vychozi hodnoty. Z tech dvou zrovna ja preferuji satellite view (coz ve Waze nemam, ach jo) proste protoze se lepe zorientuji podle okoli, chapu ze mnozi to preferuji schematickou mapu.

    "Socka" bych neresil. Jednak nevim co to meritelne znamena, druhak nikdo nevi o kolik nizsi nebo vyssi budou nase prijmy zitra. Ale treba pohledem na Alzu vidim Xiaomi Note 10 Pro s 6,67" AMOLED za 6999 Kc. V ruce jsem to nemel, ale prekvapilo by me, kdyby na tom nebylo vse citelne.

    Xiaomi Redmi Note 10 Pro - Mobilní telefon | Alza.cz
    https://www.alza.cz/xiaomi-redmi-note-10-pro?dq=6371774

    2NDREALITY
    2NDREALITY --- ---
    ?Jaky telefon si koupit , do 10ti....
    SUK
    SUK --- ---
    LAUNCHER: sorry, ale jak OLED pomůže blbýmu designu? Podívej se na zmiňovaný mapy.cz: vidím všechno i s ubohým LCD na sluníčku, poznám dálnici od chodníku i (ne)obydlenou oblast. Na gmaps je všechno nevýrazný, neinformativní jak nějakej trenažer barvosleposti. Jinak já chápu, že máš zálibu v drahejch telefonech - já ne, já jsem socka :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SUK: Před ~rokem a půl ses nám dušoval, že Ti špatný display nevadí, cituji:

    "me vubec netrapi fotak na hovno ani IPS displej"
    [SUK @ Android - otevřená mobilní platforma]

    Jsem rád, že jsi se od té doby posunul a dospěl k tomu, že to není použitelné. Souhlasím, že zejména v mapách. Mrkni na něco s povedeným OLED displeyem. To by mělo problém se vzhledem Gmaps řešit v day mode i v night mode.

    Pozor na polarizované brýle, umí tomu pomoci i ublížit, nutno vyzkoušet kompatibilitu.
    SUK
    SUK --- ---
    DRAGON: tak jsem zapl dark mode a misto naprosto nekontrastni svetle sedivym mam naprosto nekontrastni tmave sedou. Furt nepouzitelny :)
    IV0
    IV0 --- ---
    RATTKIN: To je super. Mám podobný plán, jenom na kole :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam