• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HARPER: Jestli je nutná podmínka Android, tak nVidia Shield Pro. Jestli není, tak Xbox Series X (mmj appky pro Netflix, HBO, Disney+, Kodi, VLC, podpora SMB).

    Disk bych si zapojil dal do routeru a nasdílel přes SMB do celé sítě, ale nic proti gustu.
    HARPER
    HARPER --- ---
    tip na nejake multimedialni centrum s android TV co zvladne cist 1TB HDD?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Kdo ještě nezná v Chrome swipe gesta, tak se podívá nejméně na #3 zde:

    6 great Google Chrome gestures for Android and iOS
    https://www.pcworld.com/article/427365/6-great-google-chrome-gestures-for-android-and-ios.html

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    GEKONZPRAHY: Od, ale rozespalý klikám vedle...
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---

    Telefon nosím displejem...

    39 hlasy od 39 respondentů
    • 74.4% / 29 hlasů
    • 5.1% / 2 hlasy
    • 20.5% / 8 hlasů

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MADCAT: Ad 1: a) Telefon nosit v kapse displayem od těla, nikoliv k tělu.

    b) Pokud se bojíte, že to s a) křupnete (např. telefon se starší generací Gorilla Glass), tak zapnout Accidental touch protection:

    MADCAT
    MADCAT --- ---
    LAUNCHER: Nedávno jsem v práci dostal zřejmě předchůdce A52s 5G a asi bych ho s klidem doporučil, řekl bych celkem povedenej telefon. Ale nemám moc zkušeností s jinejma, předtím jsem měl asi čtyři nebo pět let Huawei P Smart :-). Ale přežil jsem to, akorát ke konci už byl fakt pekelně zpomalenej. Jediný dvě drobnosti, který mě furt sejří a který se mi zatím nepodařilo vyřešit, jsou:
    1) telefon v kapse, příchozí hovor, vezmu telefon do ruky a hovor je už přijatej a ze sluchátka se ozývá "haló! haló! slyšíme se?!?" Přitom všechny gesta nebo jiný nastavení, který by tohle mohly mít na svědomí a o kterých vím, mám povypínaný, fakt moc nemusím když je telefon "chytřejší" než já a dělá si sám co chce. Ještě někde něco je zapomenutý, co by mi ten hovor mohlo automaticky přijímat? Nestává se to naštěstí pokaždý, ale ve statisticky významným procentu případů, takže mně to vadí :-).
    2) dost často nereaguje na první dotek, ale až na druhej, třetí, někdy čtvrtej... neumím to přesně popsat jak se to projevuje, vypadá to, že to dělají jenom některý aplikace, takže je to možná jejich nekompatibilita... nejčastěji na to narážím v galerii Quickpic od XDA, kteroužto originální apku jsem vždy používal, ale pak to koupili nějací číňani a totálně to rozkurvili (narvali reklamama do nepoužitelna), až to pak museli z nějaké ještě funkční verze zachránit na XDA. No a ten Quickpic se chová jakoby mobil po nějaké době vypínal dotykovou vrstvu a zapínal až po několika dotycích, což je dost otravný. Ale jak říkám, za to možná může ta apka, tak nevím jestli to můžu hodnotit jako negativum telefonu...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SUK: upřímně? Vůbec asi nechápu, co máš za problém, jezdím s tim ve dne v noci a defskto kvůli bezpečnosti jediné co řeším s navigací je to, kam mi ukazuje směrová šipka, všechno ostatní je při jízdě hazard. A ta sipka je perfektně vidět jak ve světlým tak v tmavým nastavení. Čumět víc do map než to kam jet a co je v okolí, kterým projíždím (což je vidět skvěle, alespoň na mém 6" Oledu), je pro mě zbytečný hazard tinm spíš když vidím jak se v ČR zhoršuje kvalita řidičských skillů..
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    ARIAEL: Jednoduchý, bydli v civilizaci, nebo měj auto, který nějakej výmol zvládne :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Protoze podle gmaps je i polnacka a cesta lesem furt jeste v pohode cesta pro auto...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    GEKONZPRAHY: lepsi nez lesni cesty po vymolech tezebni techniky
    KEL
    KEL --- ---
    Waze mne nedavno vytrestal tak, že se mi z fabie stal traktor.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Od dob, co mě Waze bez ostychu hnal z Jindřišský do Vodičkárny a pár minut na to z Hybernský do Havlíčkový mi tahle parodie na navigaci nesmí do telefonu...

    Zlatý gmaps :)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    BUNDA: ARIAEL: nevíte jestl se někde nedá (nenašel jsem) ve WAZE nastavit nějaký interval aktualizace, protože se mi často stává,že když dám ručně prohledat alternativní trasy,že to najde rychlejší..
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ARIAEL: už jsem našel a vypnul jen co sem to dopsal. Evidentně to je v defaultu zapnuté. Jako nevadilo by to, kdyby dokázal zohlednit ten čas než přívoz přijede, najedeš a sjedeš. To není na pár minut.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    BUNDA: myslim ze privozy/trajekty jdou vypnout. Ja to mam vypnute a prestoze ze tu pristav s dopravou je, tak me tam nikdy necpal - tak soudim podle toho ze je to spojene :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ARIAEL: dávám přednost Waze, ale naposledy mě hnala na přívoz kvůli pár minutám, ale na přívozu bych určitě ztratil daleko víc času :) Takže i Waze umí překvapit..
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Me se zatim nikdy nepovedlo navigaci gmaps vysvetlit, ze auto fakt neni traktor a nejezdi po silnici 20 tridy... Waze auto na pole neposila a drzi se pouzitelne tridy silnice, na rozdil od gmaps.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---

    Jakou máme technologii displaye primárního telefonu a jak na něm hodnotíme čitelnost Google Maps při navigaci?


    Instrukce:
    Hodnocení 1 až 5 jako na základní škole.

    26 hlasy od 26 respondentů

    LEF
    LEF --- ---
    souhlasim s tim, ze google mapy stojej za prd co se tyce grafickeho zpraovani (a kvalita displeje to fakt nezachrani). Mapy.cz jsou v tomhle pro me mnohem lepsi. u google mi prijdou o trochu lepsi ortofoto.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    RATTKIN: Všechny soudobé prémiové telefony obsahují režim pro věrné zobrazení barev. Například tato score Delta-E jsou běžným okem nerozeznatelné od standardu. Pro Samsung v nastavení režim "natural".

    Jestli správně googlím, máš starší telefon s LCD, používaný patrně několik let. Tam to může být jinak.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam