• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    MCKIDNEY: Telefon a ovladac soucasne.
    MCKIDNEY: BatOn a dalsi aplikace jsou i na Android, ale ne jen dle me pro ovladace nefungujou oni taky proto maj mizerny hodnoceni.
    ZBYNEK: Dik to bude ono.
    LAUNCHER: Ja to nejdriv nejak nezkoumal, ale jak pises ten battery pack je snadno vymenitelnej, snad je MS jeste prodava.
    Ta kontrola pres komp - Win+G u me nic nedela, mam nejakej Xbox game bar a Xbox aplikaci na Win10, kdyz to pripojim jen pres USB kabel komp, to nikde naukazuje, vypada to jen na nejakej charge rezim, kdyz se to pokusim sparovat pres Bluetooth, tak mi to ovladac najde, sparuje se to.. ale vidim tam paired, pak connected, pak se ty stavy meni.. a nakonec zarizeni zmizi a na ovladaci porad blika button.
    Bluetooth mam pres nejakej starej Bluetooth-USB dongle s tim je vzdycky zabava :( koukam, ze to pouziva nejaky generic MS Driver z roku 2006
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    LAUNCHER: BT zarizeni reportuji baterii a mela by byt videt. Zkouska by mela but na chvilku :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    RUTHAN: Ten jede na dve AA baterie, vymen je. Pokud pouzivas battery pack, dej novy bez ztracene kapacity.

    Jak poznat battery level na Windows (funguje nejmene pro moje XSX ovladace): Zmacnes Win+G v te liste co se zobrazi nahore, viz screenshot.

    Jak poznat battery level Xbox ovladace na Androidu nevim, tez bych rad vedel :-)

    JIMX
    JIMX --- ---
    ARIAEL: z druhy ruky rozhodne nechci
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    RUTHAN: A tvym ucelem je nabijet telefon a controller soucasne, ci nabijet z telefonu dva ovladace?
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    LAUNCHER: Xbox one, ten novejsi kterej podporuje i bluetooth, melo by to byt poznat, tak ze maj vedle xbox buttonu stejnou barvu plastu jako na zbytku ovladace, ta prvni verze podporuje snad jen nejakou proprietalni bluetooth technologii..
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    LAUNCHER: 2017 zaplaty, ale s lineage os tam das Android 11. Od Androidu 8 cisla jsou pouze revize toho jak moc te chce google ojebat :) Pridas blikajici bublinky a lidi zapominaji ze jejich novy telefon bezi na staricke platforme co ji urezavaji funkce a davaji je google play services :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    RUTHAN: Ktery ovladac konkretne? Nize mluvim o dvou ruznych oficialnich.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    LAUNCHER: Tohle plati pokud jen baterie v ovladaci jeste ok, neni muj pripad, nebo je ten ovladac fakt vybiravej na nabijecky a specifikaci nabijeni.

    Mimochodem on je problem i Androidu zjistit na kolik procent je to vlaste nabity, ono asi i na kompu, kdyz to je to pripojeny pres bluetooth..

    Ani moc nechapu, ze se rika, ze na PC ten ovladac funguje jen pres bluetooth- bezdratove, ale ne pres USB kabel pritom na Androidu ten ovladac funguje i pres kabel.

    Krom toho bych to samozrejme chtel vyuzit i na neco jinyho, jako mit treba pripojeny jiny OTG zarizeni a pritom nabijet, jako flashdisk, klavesnici a mys a tak.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ARIAEL: Ja ted koupil S5 s krytem a okenkem za 500. Baterka a novy kryt je mozna dalsich 500 :)

    Baterky duchodci znici za rok, takze dobry duvod jit do s5.

    Jeden z duvodu proc jsem sel do M je display - u hodne z nich je to rozdil mezi tohle je krabicka co zlobi a tohle je neco co prectu.

    SW nastavby (co to maji resit misto HW) me vzdy zklamali. To uz je lepsi jim dat windows phone :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ARIAEL: Kazdy jak uvazi, ale ja se toho bojim. Prijde SMSka s linkem, majitel na to klikne... Druha vec, ze nize neni poptavano jen to volani.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    LAUNCHER: A na volani to je problem?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ARIAEL: Neni to uz dneska bez bezpecnostnich zaplat?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    JIMX: Mobilni pohotovost ma furt jeste pouzity Samsungy S4 mini - stoji par korun, je to malinky a na volani atd vic nez dostatecny...
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    JIMX: Rady M jsou urcene pro absorbovani medii a hodi se pro starsi a seniory.

    Otazkou je co je skladem. Ja rodicum vzal obdobu M13. Ale nektere obchody se vejdou do 6k i s M32 a to je dual sim amoled. Dual sim pokud chces dat trackovaci simku, Amoled je dobry ugprade pro slunce a nektere poruchy zraku. (Kontrast a svitivost)

    Obecne asi trosku luxus pro duchodce, ale diky Indii Samsung dodava levne telefony :)
    JIMX
    JIMX --- ---
    Doporucite nejaky Samsung do 6k pro duchodce ... pouziti hlavne pro telefonovani, viber video hovory, obcas navigace pres google mapy. Diky
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    RUTHAN: Xbox ovladače bych si z toho škrtnul, jednak vydrží dlouho, druhak není problém být zároveň přes BT připojený a hrát a zároveň je přes USB-C z něčeho jiného nabíjet.

    * Core (= obyč ovladač) na 2x AA baterie. Ty se nedají nabíjet z USB-C portu ovladače, ani když jsou nabíjecí.
    * Do Core se dá dokoupit battery pack s battery life ~30 hodin. Ten se prý dá nabít přes USB-C ovladače i během hraní přes BT. Nemám s ním osobní zkušenost.
    * ❤️Elite 2❤️, battery life ~40 hodin. Lze nabíjet i při připojení přes BT.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    RUTHAN: Resili jsme to kvuli Ergo klavesnicim. A ty kompaktni se dat nedotykaji a neslouzi k nabijeni obou zarizeni. Pouze k tomu nabit jedno zarizeni bez nutnosti odpojit datove zarizeni.

    Coz jestli te dobre chapu je opak toho co chces. Veci jako Dual Shock dnes uz nenabijes 5V 500mA a tedy potrebujes oddelene domluvit jako to dela hub.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Potreboval bych doporucit nejakou USB-C rozdvojku, aby bylo mozny soucasne nabijet telefon a mit pripojeny nejaky zarizeni pres kabel a taky ho z telefonu nabijet. Nic mensi a kompaktnejsi tim lepsi, aby to slo vozit sebou.
    Co jsem se tak dival, tak vetsinou najdu jen neco, co je sice rozdvojka, ale je inzerovana jen podpora usb-c sluchatek, a netusim jestli to dal dalsi veci jako treba Xbox,PS4 ovladac (vim, ze to jde pres bluetooth, ale pres nej nic nabiju).
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Asi dobře známé, ale moc mě potěšila Microsoft Swift Keys sw klávesnice.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    LAUNCHER: Tomu bych dal blackview co mi tu zůstal po upgrade na s10e :) Horší ve všem, vyjma odolnosti - použitelný jako kladivo nebo pěstní klín
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NAVARA: Opatrny souhlas, pokud to vztahneme na to 7yo dite 🤔😇
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam