• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    MEDWYN: Evidentne primo odpornik :) Gratulky :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MEDWYN: V Tvem pripade jak pises. Obecne ale kdyz Ti nestaci pokryti a nechces nebo nemuzes vrtat.
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    ARIAEL: Proc bych mel mezi sebou APcka propojovat wifinou, kdyz je mam pripojene kabelem? Mesh je picovina.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MEDWYN: 1) "Vetsinou" visi na 5 GHz je mi bohuzel k nicemu.

    2) Konkretne Unify a XSX takhle, takze bych si s Unify patrne nepomohl. Doporuceni je rozdelit to, jak mam ja. Moc me to neprekvapuje, predpokladam ze do toho primarne mluvi koncove zarizeni, ne router.

    https://www.reddit.com/r/XboxSeriesX/comments/kcurm1/xbox_series_x_does_not_prefer_5ghz_over_24ghz_wifi/
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ARIAEL: Premyslim k cemu je to dobry, pokud nepocitam hotel. Mam 2 patra a sklep a vsude 5 GHz bez problemu z jednoho kvalitniho routeru.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Ehm - kupte si MESH a mate po problemech
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    LAUNCHER: To unifi taky - prave proto mluvim o tom, ze "vetsinou visi na 5g", cehoz jsem si vsiml spis v administraci. Slo mi ale o to podivat se, jak se ta zarizeni chovaji bezne, zda skacou tam a sem apod, cili o nejake statistiky.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MEDWYN: Nevim jak Unify, ale Fritz mi mmj ukaze, kdo je na jake frekvenci pripojeny prave ted, coz je myslim snazsi prace, nez logy.
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    LAUNCHER: Mam unifi s nejakymi u6-lr a u6-lite apcky. 3 ruzne essidy (normalni, iot, guest) s ruznymi nastavenimi. Normalni essid je mixed 5g + 2.4g a signal je po celem dome skvelej, takze vetsinou mi mobily a laptopy visi na 5g. Ale moc to neresim, takze ani nesleduju. Spis tak sporadicky. Ale muzu zkusit mrknout do logu v Home Assistantu nebo Unifi Controlleru, pokud to nektery z nich loguje.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MEDWYN: LAUNCHER: Muj aktualni router je Fritz 7590 AX, ale podobne se mi to chovalo i s predchozimi. Jestli nekdo tohle umite spolehlive rozchodit, budu jen rad za rady a tipy na konfigurace, pripadne jine routery.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MEDWYN: Mam bohuzel ruzna jmena pro ruzne frekvence WiFi. S periodickymi pokusy o jednu sit s vice frekvencemi mam zatim nedobre zkusenosti, nehlede zda Android 12, Windows 11, XSX. Typicky se mi zarizeni pripoji na 2.4 GHz, protoze nejsilnejsi signal a minimum zaruseni od sousedu i na 2.4. Pramala snaha zkusit vyssi frekvence, ktere maji po dome logicky slabsi signal, ale i s nim vyrazne vyssi rychlosti.

    Nejspis s tim nikdo nic nedela proste i z toho duvodu, ze beznym uzivatelum dost mozna snaha o nejsilnejsi signal vyhovuje. Protoze (alespon u me) je to i na 2.4 GHz stale dost napr. na max bitrate Disney+.

    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    SUK: Ver mi, ze to chapu. Taky patrim ke generaci co ocekava ze stejna akce bude mit stejnou reakci. Nevidim nic spatneho na tom prepinat mezi wifi rucne.
    SUK
    SUK --- ---
    MCKIDNEY: No, ono jde o to, ze ja mezi tema wifinama tak nejak prubezne prepinam, nekdy i dost narychlo - a kdyz chci na internety, tak se pripojim ke svmu telefonu. Ideal by samozrejme byl pripojovat prineseny router k mistni instalaci, jenze to by chtelo natahnout nejaky kabel a idealne jeste routry, co umi 802.11r, jenze ten s sebou nevozim a na misto mi to taky asi nikdo nekoupi, tak holt prehazuju...
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    SUK: No to bohuzel nejde uplne udelat. Nebo jde, ale bylo by to o uroven vys a prineslo dalsi bugy jako jako ty feature co jsem zminil.

    Mrkni na ty dalsi volby. vypnout automaticke pripojeni vyresi souseda, ktery sviti na cely blok. Nevyresi ale hospodu pres ulici s verejnym hotspot a podobne.
    SUK
    SUK --- ---
    MCKIDNEY: Vidis to, moznost automaticky se nepripojovat me vubec nenapadla, kdyz to zakazu na vsech, mohlo by to byt reseni. Ackoliv stejne by se mi libilo mit "a sit XYZ ma nyni prioritu - pripoj se, kdykoliv to jde". Diky za tip ;)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    MEDWYN: Tohle neni problem wifi, ale android implementace HotSpot 2.0.
    To same jako prepnout na mobilni data neni chyba wifi site, ale citlivost na DNS. Muzes si doma nasimulovat 4s vypadek a prehodi te to na data a nepripoji zpet nekolik hodin.

    SUK: Nemusis zapominat, staci u kazde te docasne vypnout automaticky se pripojovat. Moznosti spojene s timo chovanim: Prepnout na mobilni data, Zobrazit info o kvalite site, HotSpot 2.0, Sprava siti (Vypnout automaticke pripojovani).
    SUK
    SUK --- ---
    MEDWYN: Nikoliv. Jedna je mistni, druhou si vetsinou privezu a treti obcas mivam hotspot z telefonu, kdyz chci data (to pro jiny zarizeni, nez ten tablet). Spojovani by bylo pitomy a uplne se mi nehodi.
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    SUK: Pokud mas v jednom místě vic WiFin, ke kterym se chces bezne pripojovat, tak je blbe hlavne ta instalace na miste. Proc jich je vic? Nejaky pokus o pokryti domu a zahrady tremi tplink routery za 500?
    SUK
    SUK --- ---
    Nedá se nějak nastavit priorita wifi sítí? Někdy mi přijde, že se s tabletem připojím k jedné a on se po minutě sám od sebe připojí k jiné - která navíc má výrazně slabší signál. Ale i kdyby ne, přál bych si, aby se to připojovalo nejlépe k té poslední, kterou jsem zvolil - i po krátké ztrátě signálu by bylo fajn, kdyby se to časem vrátilo na tu poslední. Jediný workaround je sítě úmyslně zapomínat a mít uloženou vždy jen tu jednu, ale to je docela voser :-|
    JIMX
    JIMX --- ---
    MCKIDNEY: muj telefon to neni a je mi to jedno :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam