• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    KELDA
    KELDA --- ---
    JOHNY_G: Jojo to diktování a hledání při jízdě jde jen zastavením a telefonem v ruce

    Ohledně kabelu - jasně chci koupit lepší ale problém je 90° konektor na USB-C. O4 má totiž jen USB-C a vyčnívající konektor celkem dost zavází a má tendenci se vychechlat když o něj zavadíš. Celkově konstrukce USB-C konektoru není ideální

    Jinak Android Auto je už součástí Androidu, jak jej rollback-uješ?

    Ale co se týká jak telefon znovu připojit když se mu nechce - dát režim letadlo, po chvilce jen zapnu a opět telefon připojím a zatím se to tak rozjede.
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    KELDA: Mám taky drát. Měl jsem velké problémy (nepřipojování, odpojování, black screen) po instalaci Android Auto 7.9. Udělal jsem rollback na 7.8 a je to mnohem lepší. Občas ještě po připojení dostanu black screen, ale když dám Home a znovu spustím Waze, tak to jede. Doporučím také nový kabel. Já si vždycky na Alze vyfiltruju nabíjecí proudy přes 2A. Ne že bych je potřeboval (u toho mého Pixelu je to spíš naopak, protože ta mrcha při rychlém nabíjení v létě přehřívá), ale je to určitý příslib toho, že tam bude dostatek mědi a tudíž se ten kabel může i trochu ohnout bez přerušení sériové linky :-)).

    Jinak výměna hlasového zadávání (které umí v pohodě Česky) za Google Assistanta (do kterého se mi jaktěživ nepodařilo zadat nic jiného než Work a Home) je skutečně naprosté peklo. V zásadě nezbývá než zaparkovat a naťukat to ručně. Nenávidím to.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    JEREMIUS: co tam flashnout nějakou alternative rom?
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    JEREMIUS: ideální by bylo se dostat do bootloader, ale nevím, jestli to jde bez rootu, tyhle srandy jsem dělal naposledy, když jsem měl galaxy nexus s Androidem 5 nebo 6.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    JEREMIUS: hard reset
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Co mám zkusit googlovat za výraz, abych dokázal případně ten mobil nějak úplně vymazat? Protože jsem se asi fakt dostal do situace, kdy to nemá řešení. Přijde mi, že tam mají nějakou chybu a nepočítají s tím, že bude potřeba schvalovat přihlášení přes family link. Rootnutí? Nebo co hledat, abych ten mobil mohl úplně vymazat a nemusel tam zadávat po spuštění svůj nebo synův účet ale tvářilo se to jako zbrusu nový mobil
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    ZVIRATKO: Bohužel to taky končí na "Something went wrong" :-( To vypadá, že ten telefon už snad nebudu moct používat :-D
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    JEREMIUS: zkusil bych vsude zadat tvuj a jen tvuj ucet, pak ho odebral (aby se vymazal phone lock) a pak ho znova nastavil...
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    KELDA: na pixelu 4a (android 12) zase hlas faká.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Mám tu starý Huawei, android 7. Používal ho syn, který má nastavený Google účet přes family link, že jsem rodič, co to shcvaluje atd. Ten mobil jsem dal hard reset a smazal ho. Jenže nejsem schopný ho znovu rozjet. Chce to zadat heslo předchozího účtu. Dám ho. Pak to chce zadat můj google účet jako rodiče. Ten zadám, na svém mobilu odkliknu, že jsem to já. Pak zase zadávám Google účet syna - přechozího ownera. A napíše to neznámou chybu a jsem v háji. Kolečko stále dokola
    Nějaký tip, jak to smazat tak, abych nemusel zadávat předchozí google účet? Nebo jak to fixnout?
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    MAKROUSEK: Téměř jistě je to ten důvod. Není moc zemí v "západním světě", kde by google nebyl jednička na trhu.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KELDA: To maji podle me Cesi za to, ze pouzivaji Seznam a ne Google, jako vsichni ostatni. A jinak kup si kvalitni a co nejkratsi drat a vypadavani by se ti melo spravit.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    KELDA: za to imho nemůže waze, ale google asistent, ale mě na Pixelu 5 funguje.
    KELDA
    KELDA --- ---
    BUCKOWSKI:
    RATTKIN:

    Díky za téma. Mám první verzi Octavie IV a ta má systém sic s android auto (Aac) ale jen drát. Od druhé a další už je standard bezdrad. Je to nějaky starší typ infotainmentu.

    Ale k tématu. Mi blbne spojení přes kabel pravidelně. Hlavně někdy je problém se vůbec připojit. Sice nabíjí ale nejede Aa a telefon je napojen jen na telefonování přes bluetooth. Pomáhá mi vypnout úplně auto a otevřít dveře. Pak se telefon "někdy" připojí. Nebo reset telefonu ale ten nesmí být zapojen do auta. Napadlo mne zda nejde resetovat v telefonu jen Aa funkci, ale nenašel sem to.

    A co se týká odpojování za jízdy - taky to vypadává. Někdy se ale už nevrátí zpět a musím provádět restarty ....

    A pokud jde o nabíjení u bezdratoveho Aac je asi nejlepší držák s bezdrátovým nabijen, mám z Ali nějaký už dlouho a funguje, ale teď jsem jej půjčil kamarádovi co má bezdrat Aa

    Jinak telefon Samsung s10e. Poslední Samsung z rady s normální velikosti ...

    A jedna poznámka nakonec: Waze a android auto - šílené proč vymazali diktování česky. Nejen že to je Eng ale české názvy i když mluvím na google anglicky prostě nedava
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    AVATAR: Tak podobné věci u toho ASUS už neřeším vůbec - vysílá "jednu síť" na obou frekvencích. Klient neřeší, jestli je to 2,4 nebo 5. Existuje jen jedna viditelná wifi. Pokud to zařízení umí 5 GHz a je dost silný signál, router (nod) navazuje to připojení do 5GHz. Když ne, tak jede 2,4.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    Ja mam teda problem s wifi na zachode, kam mi 5g projde velmi slabe a casto mi naskoci hlaska, ze se prepne na 3g. Coz udela i kdyz dam cancel. To by nebyl zas takovej problem, kdyby se to po navratu z hajzlu preplo zpet na 5g. Jenze to uz nedela a musim to prepinat rucne. Coz je opruz, pochopitelne :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    BUCKOWSKI:
    LAUNCHER: Jo jo powerline, to je taky divny... Presto ze by to melo byt pres jednu fazi, zadna trafa ani nic podobneho - nektere mistnosti vedle sebe se proste nespoji a jinde to jde pres 2 patra v pohode. A kupoval jsem v te dobe nejlepsi model, v dvougigovym spojem... Ale i tak nejlepsi spojeni nedokazalo tahat vic jak 70 Mbit - coz mi tehdy jako nouzovka stacilo k antene na strese, nez jsem primel zenu souhlasit + zorganizoval lidi na nove prace a roztahani CAT6 vsude po dome - protoze bourat kvuli "nejakymu kabelu kdyz ona chce jenom wifi" to dalo praci...
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    RATTKIN: Nemívám tenhle problém. Moje auto teď umí bezdrátové AA. Což je fajn, ale strašně to žere baterku. Ale i to se mi občas odpojí - což teda vůbec nedává smysl. Ale stane se mi to třeba jednou za 14 dní a zase se to připojí za pár vteřin zpět.

    Každopádně je to s tím velký boj - protože v servisu Ti řeknou, že to je telefonem. A když napíšeš mail výrobci telefonu, tak pokud dostaneš odpověď, tak takovou, že to je problém na straně auta.

    Já to teď řeším hlavně s bezdrátovou nabíječkou v tom autě, která blbne. Ve octavii to chodilo normálně a ve VW to nenabíjí a v servisu trvají na tom, že problém je v telefonu.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    LAUNCHER: jj - to bude většinou problém - stejný okruh - takže když potřebuješ kabel dostat v rámci jedné místnosti, tak je to asi fajn, ale tam většinou není potřeba. Já jsem se pohyboval taky kolem 100 Mbit/s - možná i 120.
    Už jsem domluven s kamarádem, který bydlí v bytě a taky tam nechce vrtat, aby připojil televizi, která nemá wifi.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    BUCKOWSKI: U me stejna negativni zkusenost s powerline. Vzal jsem si na to TP-Link TL-PA8030P, coz je (bylo?) dle testu nejrychlejsi powerline reseni. Bylo to vyrazne pomalejsi, nez co by dokazal slusny WiFi repeater na pul cesty mezi propojenymi zarizenimi. Jestli si dobre pamatuji, nedostalo se to nad 100Mb/s (?). Pro vyssi rychlosti to myslim musi byt na stejne pojistce, coz bude vetsinou nerealne. Zbylo mi to tu u v mem "muzeu HW kuriozit". Kdyby si to nekdo potreboval pujcit a vyzkouset pro sve podminky, muzu pomoct :-)
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    Tak já se přidám...

    Bydlím ve starém domě, který prošel rekonstrukcí cca 12 let zpět, kterou dělali tehdejší obyvatelé. O internetu věděli, že existuje a do většiny místností natáhli i elektriku. Většinou jednu zásuvku.
    Půdorys cca 25mx10m,2 patra, obvodové zdi cca 100cm, vnitřní zdi cca 30cm, stropy cca 40cm. Možnost tahat kabeláž v tomto domě je 0.

    Původní varianta Wifi Router, powerline a 3 extendery. Výsledky nic moc, někde signál blbnul, powerline jela poměrně pomalu, i když měla umět 1Gbit.

    Všechno jsem to vyházel a koupil jsem si ASUS Zenwifi XT8 (2ks MESH). Mají tři pásma, kdy jedno 5GHz pásmo je rezervovaný pro komunikaci mezi uzly a dvě normální pásma 2,4 a 5 Ghz pro komunikaci uzlů s klienty.

    Od té doby naprosto v pohodě. Nemám sebemenší problémy. Tyhle dva krasavci pokryjí větší prostor, než původní kombinace a funguje to velmi rychle a spolehlivě. Komunikace mezi uzly se mi drží dolem 950 Mbit/s.

    Děkuji za pozornost a názory o tom jestli je MESH na ***** nebo ne. Mně vyřešil problém a mohu jen doporučit.

    Vybíral jsem mezi TP-Linkem a ASUSem rozhodl jsem se pro ASUS, protože jsem nechtěl vše řešit pomocí aplikace v mobilu (DECO), ale chtěl jsem plnohodnotnou webovou administraci jako u normální routeru.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam