LAUNCHER: nj, tak když to máš pořád puštěné a nevadí ti, že se ti to restartuje samo někdy ráno, tak ano, toho si asi nevšimneš. Já to mám podobně jak
NAVARA, na telefonu mi to je vcelku fuk, když se tam napouští to, co tam má být puštěné. PC/ntb ale uspávám a mám tam napouštěnou hromadu věcí (ano, není to korporátní restriktovaný systém), takže v době kdy jsem ty Win ještě na WS měl jsem ty updaty odkládal, až jsem jednoho dne někam odběhl a nestačil tu výzvu odložit. Takže kromě toho, že mi to zničilo rozdělaný věci, tak jsem párkrát pak koukal na to, jak to instaluje aktualizace... Jednou taky víc jak hodinu, co jsem se zatím točil na židli a dloubal v nose. Win servery podobně, tam sice naštěstí jde pořád nastavit, aby se to neinstalovalo samo (nicméně od 2016 po nějakym updatu když se klikne na instalovat, tak si to pak to restartovací okno už naplánuje samo a když to člověk do tý doby neotočí, tak to udělá samo), ale zase po kliknutí na instalaci to trvá řádově desítky minut, následuje restart, při kterém to dokončuje updaty, restartuje se několikrát dokola a podobně - zase řádově minuty až desítky minut, kdy ty aplikace na tom neběží. Linuxové servery na identickém železe se zaktualizují včetně aplikací řádově v sekundách a potřebujou maximálně restart, při kterém ten systém čistě najede.
(Win11 jsou teď vtipnější ještě o to, že když člověk vybalí úplně nový počítač z krabice, tak první, co dělají, je, že instalují aktualizace a bez toho na tom člověk neudělá vůbec nic. Když jsem to teď viděl u někoho na úplně novém stroji, tak to trvalo asi 10 minut a 3 restarty. Úplně vidím, až někdo koupí nějaký takový PC z výprodeje děcku k Vánocům, co se v té krabici s předinstalovaným OS válelo rok, jak to děcko zapne, začne aktualizovat a když bude mít štěstí, tak už na silvestra se do toho systému přihlásí :-) Abych byl teda férový, tak ty updaty u Samsungu zjevně taky nejsou kumulativní, takže ten můj ZFold, který se asi nějakou dlouho dobu válel na skladě, po spuštění taky instaloval asi 15 aktualizací po sobě... nicméně alespoň ten nový telefon naběhne, dá se používat a update pustit až potom...)
ARIAEL: Tak jistě, u všech jiných systémů a platforem ty updaty běží mnohem rychlejš a nedojebou systém, ale u Windows to nejde a určitě to neni tím, že to vyvíjí banda lemplů :-)