• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Koukam ze jak android uz neni otevrena platforma, tak zde uz neni moc otevrena hlava :)

    Ale paradni OT
    SPM
    SPM --- ---
    ARIAEL: tak hlavně že jsi opět dal nějaký pádný argument. Asi jako posledně, když jsi tady mudroval o WiFi, bylo z toho poznat, že o tom víš úplně kulový a lidem, co ty sítě reálně stavěli jsi tu radil, ať se jdou dovzdělat :-)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    LAUNCHER: Tak vis jak, nektery boomery nepresvedcis nejakou realitou, oni proste maji svoji pravdu a to naveky...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    SPM: Jak vidim tak jsi velmi dobre informovany - asi tak jako v tom co tu placas :) Klidne pokracuj, rozhodne je to "zajimave".
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SPM: 2022-06-10 jsem tenhle ASUS laptop vybalil z krabice: [LAUNCHER @ nVIDIA - grafické karty, technologie, aplikace, hry] , do ~ 10 minut (???) bylo vyreseno. Linka 250Mb/s. Omlouvam se za OT.
    SPM
    SPM --- ---
    LAUNCHER: stáhne to alespoň jeden update nebo to podobně blbě aplikuje jednu záplatu za druhou a taky na to čekáš kdo ví jak dlouho? (Jinak, alespoň když je to schopný se updatovat... u MS tuším ve Win7 se jim povedlo něco změnit na té druhé straně tak, že ty staré systémy se nebyly schopny updatovat. Tj když jsi měl nějak dlouho neaktulizovaný systém, tak už updatnout ani nešel... teda šel, když se tam ten patch nainstaloval ručně, ale když se stane něco podobného u nového zařízení, které tě bez updatu nenechá přihlásit, tak s tím toho moc dělat nejde :-) ale Ok, u Xboxu se mi to zatím nestalo, akorát když jsem ho kdysi vytáhl z krabice, že si něco zahraju, tak se updatoval celé odpoledne a pak jsem ho zas rovnou uklidil :-))) )

    ARIAEL: hele když tě MS platí za to zpívání ódy na jejich produkty, tak ti nikdy žádný ani nepůjčí, aby sis to vyzkoušel a vědět o čem píšeš? Tak ještě jednou: Win11 se na novém počítači po vybalení z krabice dožadují připojení k internetu, načež začnou instalovat aktualizace a bez toho se vůbec nedostaneš k přihlášení do toho systému (které navíc ještě u W11 je podmíněno online MS účtem). Tohle chování možná má i nějaký novější update 10ek, ale rozhodně všechno starší od starších 10ek, 7ek, XP a podobně se úplně normálně nainstalovalo a spustilo aniž bys vůbec musel mít připojení k internetu. Jediné co je tam od dob XP je ten samotný update systém (který do počátků Win10 šel alespoň nastavit tak, aby to instalovalo updaty ručně).
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    LAUNCHER: Protoze se to netyka jen Win11, ale uz nekdy od XP?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ARIAEL: Precist pls jeste jednou co pisi a vynechat me z mnozneho cisla 🙂
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    LAUNCHER: No nevim hosi, ale zrovna tohle delaji Windows pri instalaci uz od dob jejich praveku... Asi jste si nevsimli :) Ale je fakt ze to nebylo tak okaty a vetsina "odborniku" to preskakovala
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    NAVARA: Divny, me tedy najizdi okna aplikaci otevrena tam kde byla :) Hledal bych mezi klavesnici a zidli :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SPM:
    Win11 jsou teď vtipnější ještě o to, že když člověk vybalí úplně nový počítač z krabice, tak první, co dělají, je, že instalují aktualizace a bez toho na tom člověk neudělá vůbec nic.

    Toto plati pro vetsinu mne znamych chytrych zarizeni, naposledy Steam Deck. Chapu co Ti na tomto vadi, ale jsou proto duvody. Lekl bych se, kdyby se me libovolne chytre zarizeni snazilo prihlasit, bez predchozi snahy o odstraneni znamych bezpecnostnich chyb.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    SPM: Jiste ze. Vsak rikam, bez jim poradit jak na to...
    SPM
    SPM --- ---
    LAUNCHER: nj, tak když to máš pořád puštěné a nevadí ti, že se ti to restartuje samo někdy ráno, tak ano, toho si asi nevšimneš. Já to mám podobně jak NAVARA, na telefonu mi to je vcelku fuk, když se tam napouští to, co tam má být puštěné. PC/ntb ale uspávám a mám tam napouštěnou hromadu věcí (ano, není to korporátní restriktovaný systém), takže v době kdy jsem ty Win ještě na WS měl jsem ty updaty odkládal, až jsem jednoho dne někam odběhl a nestačil tu výzvu odložit. Takže kromě toho, že mi to zničilo rozdělaný věci, tak jsem párkrát pak koukal na to, jak to instaluje aktualizace... Jednou taky víc jak hodinu, co jsem se zatím točil na židli a dloubal v nose. Win servery podobně, tam sice naštěstí jde pořád nastavit, aby se to neinstalovalo samo (nicméně od 2016 po nějakym updatu když se klikne na instalovat, tak si to pak to restartovací okno už naplánuje samo a když to člověk do tý doby neotočí, tak to udělá samo), ale zase po kliknutí na instalaci to trvá řádově desítky minut, následuje restart, při kterém to dokončuje updaty, restartuje se několikrát dokola a podobně - zase řádově minuty až desítky minut, kdy ty aplikace na tom neběží. Linuxové servery na identickém železe se zaktualizují včetně aplikací řádově v sekundách a potřebujou maximálně restart, při kterém ten systém čistě najede.

    (Win11 jsou teď vtipnější ještě o to, že když člověk vybalí úplně nový počítač z krabice, tak první, co dělají, je, že instalují aktualizace a bez toho na tom člověk neudělá vůbec nic. Když jsem to teď viděl u někoho na úplně novém stroji, tak to trvalo asi 10 minut a 3 restarty. Úplně vidím, až někdo koupí nějaký takový PC z výprodeje děcku k Vánocům, co se v té krabici s předinstalovaným OS válelo rok, jak to děcko zapne, začne aktualizovat a když bude mít štěstí, tak už na silvestra se do toho systému přihlásí :-) Abych byl teda férový, tak ty updaty u Samsungu zjevně taky nejsou kumulativní, takže ten můj ZFold, který se asi nějakou dlouho dobu válel na skladě, po spuštění taky instaloval asi 15 aktualizací po sobě... nicméně alespoň ten nový telefon naběhne, dá se používat a update pustit až potom...)

    ARIAEL: Tak jistě, u všech jiných systémů a platforem ty updaty běží mnohem rychlejš a nedojebou systém, ale u Windows to nejde a určitě to neni tím, že to vyvíjí banda lemplů :-)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    LAUNCHER: Tak vis jak je to s tema userama... To jsou proste pohadkari lepsi bratri Grimmove.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    SPM: Tak jim porad jak to maji delat, urcite budou radi za odbornou radu k veci...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SPM: W11: Mam update okno od 4hod ráno, nic jsem nezaznamenal. Nasobne restarty si nevybavuji. Akorat me stve, že MS Store musim občas popohnat ručně aby se to zaktualizovalo.
    SPM
    SPM --- ---
    Ja jinak pin na sim vypnul kdysi na nejakem htc s androidem, ktere se rozbilo a nahodne restartovalo. Tak jsem to vypnul, abych mel dostupny telefon a uz pak s novym telefonem nezap :-)
    SPM
    SPM --- ---
    LAUNCHER: Ja s androidima problem nemam taky zadnej, u Win uz se da polemizovat nad tim, ze kdyz update na nadprumerne vykonnem hw trva desitky minut a potrebuje sadu nekolika restartu, tak je to proste divne, zvlast kdyz to srovnas s cimkoliv jinym (klidne i tim androidem), kde se tohle nedeje. Navic taky se mi nikdy u niceho jineho nestalo, ze by ten system po updatu uz nenajel; na Win bohuzel nekolikrat...
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    MAKROUSEK: 1234 dává vodafone, ostatní piny generují náhodně
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    Ja ani nevím že se dá SIM pin vypnout. Nikdy jsem nad tím nepřemýšlel:O
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam