• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DRAGON: No tak to bude ono, problem nebude v nastaveni - ale v tom ze API ci APPka se nedomluvi. Mas vychozi appku na SMSky?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MCKIDNEY: dela to POUZE po restartu. Jak kdyby tam byl nejaky "StartUp" script ala spusteni windows, nechapu...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Pixel 7 představení právě teď
    Google’s Pixel 7 and Pixel Watch event live blog: smartphones, smartwatches, and more - The Verge
    https://www.theverge.com/2022/10/6/23390036/google-pixel-7-watch-event-live-blog
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Do auta mam dve zaruceny kombinace - magnetickej drzak na 17mm ohebnym kloubu, kterej neni uchycenej do mrizky ventilace, ale nalepenej oboustrankou na nejakou rovnou plochu, na palubce jich vetsinou par je. Plisek nalepenej na vnitrni stranu krytu mi spolehlive udrzel i veletezkej S22 Ultra a ani se nehnul.

    Momentalne pouzivam drzak od Baseusu s bezdratovym nabijenim, ten mobil po polozeni na nabijeci plosku sam utahne za pomoci motorku. Stisknutim jednoho ze dvou tlacitek na stranach drzaku stisk povoli. Sralo me akorat, ze je to pridelany nestabilne do mrizky ventilave nebo na prisavku na okno, coz nesnasim, tak jsem drzak oddelal od ty prisavky, narouboval na ten 17mm kloub co mam nalepenej na palubce a je to idealni. Nabiji to 15W, ani se to nehne, neblokuje to vyhled z auta...

    SPM
    SPM --- ---
    TEKKIT: já měl od fixed dlouho předtím několik držáků s takovým mechanickým zaklapávacím mechanismem a ty fungovaly fajn a za celou dobu neodešel ani jeden. Akorát se ZFoldem tyhle držáky prostě nefungujou - jak je tlustej, tak ty packy typicky vejdou mezi ty jeho půlky, takže to za a) mačká tlačítka na boku, za b) to na větší díře z toho držáku vylítne :-) Takže jsem rezignoval na magnetickej a bral jsem ho po zkušenostech taky od fixed... a z hlediska funkčnosti mu nemůžu nic vytknout, že holt v tom jednom autě hůř drží podle mě neni úplně vada držáku, když ty mřížky jsou v každym autě jiný... (v tom problematickym autě je vidět, že za tím vstupem mřížky je ještě druhá sada o 90° otočených lamel a ty packy se o tohle šprajcnou a nedaj se tam pořádně zastrčit... pokud se nenajde vhodný místo a prostě se to tam nenarve, aby se roztáhly). Čistě pro pobavení: jednou jsem ho dal do Iveco dodávky a tam mi v nějakym hupu spadnul mobil s držákem a celou tou mřížkou z auta, co vypadla i s tím z palubky :-D
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    TEKKIT: ten fixed už jsem měl předtím, je to takový řešení z nouze, který mi nakonec na mý potřeby stačí
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    SPM: jasný mně šlo o to že mi to drží na tom pouzdře i bez plíšku (držák fixed, pouzdro tactical)...ale je to lehčí stroj a mám to jak ty říkáš v takovým pololehu

    Pitaka to dělá komplet...Držák a pouzdro (MagEz) ale je to strašně drahý
    SPM
    SPM --- ---
    TEKKIT: Je, ale na tomhle držáku mi ještě nikdy neodpadl mezi držákem a telefonem (pro porovnání, magnet je v držáku, na telefonu/pouzdru je jenom kovovej plíšek), ani při rally Praha :-) Jediné co, tak v jednom z aut mi hůř drží ten samotný držák v té mřížce - tam se mi párkrát povedlo, že za jízdy to Fold vypáčil z mřížky ven a vypadlo to i s držákem :-) Nicméně: tohle určitě zhoršuje to, že já ten plíšek mám tak v 1/3 telefonu odspod, takže to může páčit (kdyby byl na středu, tak je to o dost lepší... ale zase blbě funguje NFC :-) ). A po nějakym dalšim pokusu jsem ten držák do té mřížky narval násilím až někdem hluboko a nastavil sklon tak, aby telefon nebyl kolmo, ale "ležel" - a pak mi to nevypadlo ani v tomhle autě... (Ve druhém mám ten samý držák v podstatě kolmo a tam mi to neupadlo nikdy).
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Mám tu takový ten Samsung držák do auta, který má motorek na uchycení, vypuštění. Ale nestíhám to vyzkoušet, možná zítra.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    SPM: Ten Fold je těžký. Já jen doplním, že mi klasická S21 drží na magnetů jen tím aramid pouzdrem. Magnet mám ve ventilaci a jen nesmí být úplně svislé...

    Jiné pouzdro už nechci
    SPM
    SPM --- ---
    LAUNCHER: jj, mě to taky nevadí, jenom jsem na tom narazil, pač jsem přecházel ještě z Nota... takže když jsem to měl nové, tak jsem ze zvyku, aniž bych si to uvědomoval, matlal někdy stylusem po tom malém a chvíli mi trvalo, než mi došlo, že to nepůjde :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SPM: Funguje mi jen na tom velkém. Ale to mi vůbec nevadí, kdybych to teď kvůli Tobě nezkoušel, tak to ani nevím 🙂. Mám to primárně na poznámky a náčrtky a ty píši jen na tom velkém.
    SPM
    SPM --- ---
    LAUNCHER: jj, mám 3ku se stylusem od začátku :-) Jediné co (nevím, jestli to u 4ky nevylepšovali), tak u 3ky to funguje jen na vnitřním velkém displayi (na tom malém ne) a musel se použít fold nebo pro edition.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SPM: Až mě trošku mrzí, že jsem nekoupil Fold 3 a následně Fold 4, hned jak vyšli. Jestli správně chápu, podpora stylusu je tam od Fold 3.
    SPM
    SPM --- ---
    CHOTOUCHOVAK: no, skončil jsem ne úplně chtěně u magnetickýho (konkrétně tuším tohle): https://www.alza.cz/fixed-icon-vent-do-ventilace-s-kloubem-cerny-d5553019.htm

    Nedopadlo to úplně ideálně, ladil jsem polohu tak, aby fungovalo NFC i bezdrátový nabíjení. Bohužel jsem to úplně nedotestoval, takže NFC jede v pohodě. Bezdrátový nabíjení se pustí (proto jsem to nalepil na telefon), akorát (používám bezdrátovou nabíječku dost sporadicky) když jsem to pak jednou chtěl použít, tak mi po půl hodině vylezlo jedno procento baterky nahoru... tak jsem ten telefon vzal do ruky a byl celej vařící. Patrně jsem to nalepil přesně tak dobře, že se nabíjení pustí, ale většina energie se spálí zkratem v tom plíšku :-)

    Co se týče pouzdra: já sháněl něco, v čem jde nosit stylus, takže z té mizerné nabídky jsem nakonec skončil u nějakého Spigenu z amazonu. Má nějaké mouchy, ale není to flip, tužka se v tom dá nosit, k tomu power buttonu se nakonec taky dá dostat rozumně a pouzdro je celkem rozumný. Pokud po stylusu netoužíš, je na výběr toho víc a min. přímo k telefonu jsem dostal tohle https://www.zbozi.cz/vyrobek/samsung-aramid-cover-pro-samsung-galaxy-z-fold3-cerne/ a to fungovalo podle mě celkem dost pěkně. Ten kryt byl pevný, ale tenký, takže třeba u tohohle pouzdra jsem ten plíšek k tomu magnetickému držáku měl mezi pouzdrem a telefonem, že ani nebyl vůbec vidět (na toho Spigena jsem to radši nalepil na pouzdro zvenku, je o dost tlustší a už jsem se bál, že by ten magnet tu cihlu nemusel udržet...)
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    SPM: A co máš za držák? Řešili jsme to vedle v Samsungu, že telefon dobrej, ale sehnat na to ideální pouzdro nebo držák je děs.
    SPM
    SPM --- ---
    LAUNCHER: Takze prece je jsi do nej nakonec sel :-D 3ku jsem jinak zatim rozbit nedokazal... snazim se k ni teda chovat hezky, ale minimalne na zacatku nez jsem sehnal funkcni drzak do auta mi v nem parkrat nehezky letela a ustala to :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    GEKONZPRAHY: Nemám. Já na to pojištění mobilu moc nejsem. Ostatně ty mobily docela střídám. Ale teď teda na základě Fold4 jsem to přestal řešit a další bude asi až Fold 5.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    LAUNCHER: Takže máš ten mobil havarijně pojištěn?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    GEKONZPRAHY: Ultru tu mám, ale není v ní SIMka. Výhledově půjde ženě.

    Takhle spokojený s mobilem (Fold4) jsem dlouho nebyl a to jsem se ho tolik bál. Jediné co mi víc chybí je ~230mm telephoto z Ultry. I ta výdrž, k mému překvapení, mi přijde lepší než na Exynos Ultře. Nejspíš kvůli Snapdragon 8 gen1 plus.

    Tímto už nikdy nebudu fňukat po Huawei Mate 20X, protože Fold4 je v každém směru lepší.

    Akorát se bojím, že to omylem rozbiji, no 😔.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Můj telefon právě dostal poslední update, pomalu čas pohlédnout se po něčem jiném, ideálně zařízení, které také dostává day1 updaty a funguje mu v Česku 5G a VoLTE.
    The Pixel 4 hits end of life after three years of service | Ars Technica
    https://arstechnica.com/gadgets/2022/10/the-pixel-4-hits-end-of-life-after-three-years-of-service/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam