• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Je mi jedno jestli se hadam s lidma co veri, ze zeme je plocha, nebo s lidma co tvrdi ze importovane veci si zaslouzi byt spatne protoze jsou importovane :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ARIAEL: Rekl jsem, ze s tim mam problem? Ja jsem jasne rekl, ze je import a neco co by kupce mel zvazit a neignorovat to ze jedna o 5G.

    Ty jsi vyskocil jak certik z krabicky a zacal si mi vysvetlovat neco co s tim nesouvisi a zakoncis to tim samym argumentem ze se jedna o import. Ja to delam pro osvetu a hlavne zabavu :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    MCKIDNEY: Protoze ty soubory vydlabali z cizich mobilu:) Proste a na rovinu je UKRADLI. Jo i Samsung.
    A navic vase reci o tom co by kdo mel a nemel, kdo je ci fanboy, a kdo dela PR a nebo nedela - myslete si co chcete. Google tady telefony proste a jednoduse NEPRODAVA zadny (a nikdy neprodal ani jeden jedinej) a tak to tu nepodporuje. Fakt nechapu co s tim mate furt za hroznej mentalni problem ze jsme megaprdel co je kazdymu uplne, ale uplne ukradena.
    Jestli s tim mas problem, napis do Google ze si prejes hned ted zmenu, a ze neumi myslet, a ze jim to vysvetlis jak to maji mit... Easy :) Preju ti at se dobre prosadis a tve PR bude ku prospechu lidstva:)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Baited :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ARIAEL: Chapes, ze si prave pouzil argument proc nemas pravdu? Kdyz jsme prdel pro kazdeho proc to Samsung a Cina dokaze?

    Pouzij mozek a mene emoci.

    ARIAEL: Opet slama, to jsem nerekl. Rekl jsem ze si koupis auto a vyrobce neprizna ze ho nezajima ze jezdis pres hranice a pak taky ARIEL hulaka na kazdeho PR zadarmo - misto vytvareni Press Release o tom, jak se budou v budoucnosti lepe snazit pomoct rozvojovym zemim :D
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    MCKIDNEY: Jsme prdel sveta pro KOHOKOLIV. Proste se s tim smir nebo se prestehuj do vetsi zeme :) Easy
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    MCKIDNEY: Zpet - nekoupil bych si auto, kdyby v dane zemi nebylo ke koupi. A potom kdyz bych si ho provezl ze zahranici, tak bych nerval jak tur na vyrobce, ze to auto neumi cist znacky dany zeme
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Hned na zacatku jsem rekl, ze Samsung to udelal s LTE. Opet ukazka toho ze nectes a misto toho jenom vytvaris aliby proc by jsme meli prijmout ze jsme prdel sveta pro Google i kdyz to neni pravda.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ARIAEL: Mel bys prijit s novym ty. Porad opakujes neplatny argument.
    To ze nekdo neco nepouziva neznamena ze absence podpory pro tu danou veci nema zadny dopad.

    Nekoupil by jsis auto, kteremu nefunguji zadni sedacky, protoze na sluzebky je nepotrebujes.
    Tvoje predstava, ze lide najednou procitnou a pochopi ze 5G je k nicemu je zbytecna - hned na zacatku jsem jasne rekl ze to o tom neni. Stavis to cele ze slamy a hazis novou a novou nahoru.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ARIAEL: Au. Verim.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    LAUNCHER: Jo ja vim. Vsak podporu pro USA pridavali nekdy pred mesicem ci dvema? Jenze ti operatori musi dodat svuj config file, kde je popis jejich parametru jak nastavili sit. A default holt v cechach nejede, no.
    Popis toho jak tyhle parametry dostavalo Xiaomi, Apple a dalsi co ho ted maji je rozhodne spis komedie a ne jakakoliv ochota nasich operatoru cokoliv udelat - tedy mimo tiskovyho prohlaseni. Protoze oni si je taky pokoutne kopirovali z telefonu jinych znacek kde uz to nejak jelo...
    Jestli me neco prijde smutny, tak tohle. Nikdo z tech progresivnich manageru z pribehem co sedi u operatoru neni schopen kontaktovat vyrobce a dohodnout to. Dokonce ani pres svy matky, ktere rozhodne dostatecne velkou silu maji i u Google.
    Jsem si jisty, ze kdyby sebemene chteli tak to pujde.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ARIAEL: Rozumime si, ze tomu Pixelu chybi ~ jedna radka na jednoho operatora v konfiguracnim souboru? A ten cfg bohuzel neni uzivatelsky editovatelny. S eSIM souhlas, tam je to zatim solidni katastrofa.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    LAUNCHER: A jeje zase novej argument?:) A nesluselo by se nahodou DALEKO vic, aby mobilni site jeli podle standardu? A ne kazdej uprdenej cechackovkej operator podle svyho? A jak to ze ten hnusnej Samsung mi tedy nepodporoval tu eSIM v mych hodinkach v cechach? To je ale hajzl, co?
    Uplne stejna argumentace jako tu predvadite, tentokrat na jinou firmu. Ale zdroj problemu je uplne stejnej.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Chystá se lepší Play Store pro foldables, tablety, chromebooky👍

    Android Developers Blog: New features and tools to help you showcase your Play Store listing
    https://android-developers.googleblog.com/2022/10/optimize-your-play-store-listing.html

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Ještě fakticka poznámka - řešil jsem s Googlem podporu pro Nest Thermostat. Který se v ČR též oficiálně neprodává. A ani mobilní zařízení to není, takže narozdil od mobilu si ho nevezmete na služební cestu. A chválím, že to se mnou řešili a po týdnu vyřešili. Nikdo na mě nezkoušel, že v ČR se neprodává, přitom mohli. Uznávám, že je to separátní podpora... jen že ani sám Google to ne vždy takhle rozlišuje.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ARIAEL: Protože je to mobilní telefon. Tzn slušelo by se, aby zároveň data a zároveň hlas fungovala kamkoliv s ním majitel přijede, ne pouze ve vybraných zemích.

    Fanboysmu, případně kyselým hroznům "stejně to 5G a VoLTE není potřeba" nerozumím. Ale každý dle gusta.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    MCKIDNEY: Znovu - PROC by proboha nekdo delal nejakou podporu pro zeme, KDE NIC NEPRODAVA? Kdyby se operatori drzeli standardu, tak by zakladni nastaveni fungovalo vsude. Ale to ne, skoro kazdy z nich musi mit vlastni picicmundoviny.

    A to ze to funguje - ano funguje. Staci do telefonu ten soubor od mistnich hejhulu doplnit a fungovat to zacne. Takze to neni modemem.

    Nevim proc si musis porad vymyslet takovyhle konstrukce...

    A no, treba pro tebe to ma vetsi vyznam. Sice nevim jaky, ale urcite ma. Treba ze ti na display sviti 5g nebo pro ten pocit nebo tak neco.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ARIAEL: Ostatni to dokazali a na stejnem modemu :) Porad plati, ze lide co tvrdi ze to nema vetsi vyznam nez rychlost lzou sobe a ostatnim. Tohle je presne jeden z tech duvodu co napadne kazdeho a nijak me neuspokojuje. Najdi vyjadreni Google ze pouziti telefonu v CZ a dalsich zemich je umyslne omezeno a pak se muzeme bavit. Nebudu vytvaret aliby pro Google na zaklade domnenky ze se jedna o financni problem.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    MCKIDNEY: No "zakladni lokalizaci" - hele a ty jako vyrobce programu by jsi pro svuj software delal lokalizaci do pandhabstiny, kdyz do pandhabu nic neprodavas? Asi jo podle toho co tu pises... A nezapomen na vsechny zbyly jazyky a mista na svete...
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    MCKIDNEY: To ja nic z toho nepopírám.
    Žádný Pixel (ani Nexus ) jsem nikdy nekupoval za plnou cenu ( stanovil jsem si hranici kolik jsem ochotný utratit).
    Pokud bych se měl držet toho "vote with wallet" tak si nemám na celém trhu co koupit. I s cenou hodně přes limit. Samsung je na tom u mě se SW podobně jako Apple - použitelné jen v nouzi kdy jde o život.
    Příště tedy asi vytáhnu archivní HTC s windows ( a full qwerty ) 😄.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam