• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    DUCATIMONSTER: Pořád se prodává Samsung S10e :) 10 500 CZK v Mironetu.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    DUCATIMONSTER: Neni jen binec v konektoru?
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    DUCATIMONSTER: pixel 6a, nic lepsiho nehledej
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Ahoj. Jaký android telefon kolem 10000 ma dobry pomer cena/výkon? Matce dnes 2 měsíce po záruce přestal nabijet poco f2 pro. Díky
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    TLOUDEV: Takhle se mi zobrazuje nabidka znaku s diakritikou na mem Unihertz Titan s HW klavesnici pri pouziti Gboard nebo jakekoli jine virtualni klavesnice. Pouze kika-keyboard zobrazuje v radku nad virtualni klavesnici, ale nezobrazi kompletni sadu, treba š nebo ě nenapisu. ale zase jenom kika umi ponechat pri psani na fyzicke klavesnici pouze radek s cisly a prepinaci na specialni symboly... jsem zoufaly. Nevite o nejake virtual kb, ktera by umela okupovat pouze jeden radek a mela vlastni handler pro pismena s diakritikou? (mam dojem, ze tenhle ramecek je systemovy, a ze jej tyhle virtualkb prejimaj z nastaveni syskb)
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    viz dalsi zprava s podrobnejsim popisem

    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    HULIK: Takové aplikace existovaly, ale už neexistují. Někdy nabízí aplikaci (nativní nebo webovou) přímo pojišťovna, ale někdy ne. Každopádně se po tom můžeš shánět až po nehodě, protože záleží na pojišťovně viníka :-). Pokud není znám, nebo se nepřizná, tak stejně musíš vyplnit papír.
    HULIK
    HULIK --- ---
    Ahoj lidi takový asi blbý dotaz, pač jsem se to snažil najít a nenašel, ale stejně.
    Opravdu neexistuje aplikace na záznam o dopravní nehodě?
    Měl jsem dojem že jsem jí kdysi stahoval, ale teď nic !!!
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Dotaz: je tu nějaký klub na Smart Banking? Nějak jsem nedohledal ...
    Děkuji
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Jestli víte o někom, kdo dává dětem k Vánocům obrazovku (třeba Android telefon nebo tablet) a neví si úplně rady, jak to nastavit, aby to bylo zabezpečené, pošlete je na tuhle wiki:
    Jak dětem nastavit obrazovky | Amentum Wiki
    https://hry.amentum.cz/cs/jak-nastavit-obrazovky
    MVEK
    MVEK --- ---
    Nemá někdo tip, proč jsem už podruhé za tento měsíc a celkově za život dostal notifikaci, že jsem v roamingu, a tak mi blokuje data? Já se přitom v obou případech pohyboval po Praze!

    Jediné, na co začínám mít podezření, je nějaké kurvítko Samsungu, protože jsem v obou případech měl aktivní lokaci, a mobil už má dva roky.
    Před pěti lety mi taky Samsung občas házel v Google Maps polohu někam do Jižní Koreje, a to jsem byl kus za Prahou, no a pak o pár měsíců později přesně po dvou letech totálně přestal komunikovat se všemi mobilními sítěmi snad kromě GSM (pouze po továrním resetu jsem se totiž byl schopen dovolat na 112, po projití prvotního nastavení už ani to ne, fungovala jen wifi).
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Proč se mi sakra synchronizujou do google drivu i fotky a videa ze složky, u které mám synchronizaci vypnutou? Jsem si začal dávat videa z výchozí složky bokem, aby v drivu nezabíraly místo, a stejně se mi to tam furt cpe :-( Ještě nedávno to fungovalo, a od nějaké doby najednou nee... Které aplikaci mám pro začátek vymazat mezipaměť? Samsung A52s 5G...
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Ještě někdy včera, předevčírem, když jsem třeba tady na Nyx nahrával fotky z Chrome (na Androidu), tak jsem tam jako volbu měl přímo (Google) Photos/Fotky. Teď tam mám (nově?) Média a přes to se teprve dostanu do rozhraní Fotek (výběr z alb atd.)

    Můžu nějak ty Fotky vrátit do nabídky?

    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    GEKONZPRAHY: Tak ještě update, když dám mobil do nabíječky, zavibruje delší dobu (cca 0,5s). Při stisknutí power tlačítka zavibruje pouze krátce (0,1s).
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Ahoj, posílám nějaký vybavení českým vojákům na Ukrajinu, krom jinýho sháněj starší mobily a tablety. Dostal jsem Google Pixel 4 XL s tím, že nefunguje baterka. Baterku jsem koupil novou, podle videonávodu odpojil starou, zapojil novou, ale při zapnutí mobil jenom krátce zavibruje, a nezapne se. Nenašel by se tu někdo v Praze, kdo by se na to mohl podívat? Díky
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Konečně:

    Google working on Gmail, Calendar Wear OS apps for Pixel Watch
    https://9to5google.com/2022/11/28/pixel-watch-gmail-calendar/

    XAJA
    XAJA --- ---
    ZBYNEK: aha, tak dokonca takto:)
    XAJA
    XAJA --- ---
    BUNDA: dik, to som presne chcela. nevedela som, ci je otg vlastnost len konektoru, alebo celej flashky.

    prave ze este nemam, takze priprava na kupu. uvazujem bud klasiku https://m.alza.sk/sandisk-ultra-dual-go-128gb-type-c-d5749065.htm

    alebo mozno skusim nejake tie gumove alebo hlinikove corsair. ale tam ma dost odradzaju tie nuzke rychlosti zapisu/citania.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    XAJA: OTG je funkce telefonu, flash disku se to nijak netýká.
    Pokud je flash disk "oboustranný", tak je mu jedno jak ho zapojíš.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    XAJA: nevím, jaký konkrétní flash disk máš na mysli, ale já používám oboustranný. Z jedné strany má USB C OTG (takže přímo do mobilu) a z druhé je to nermální USB A flash bez OTG (pro připojení k PC apod.), takže s OTG kabelem ho můžu zapojit také s té USB A strany. Žádné dvojité OTG se pak nekoná.
    XAJA
    XAJA --- ---
    BUNDA: jasne, to chapem. ale ide mi o to, ci mozem s otg kablom pouzit otg usb. proste ci tam kluc mozem zapojiit priamo (cez c konektor) a ten isty kluc pripadne aj cez kabel (cez a konektor). alebo ci cez kabel mozem pripajat len obycajny usb kluc. akoze ci nevadi "dvojite" otg.
    (varovala som, ze som lama, ale dik za trpezlivost).
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    XAJA: tak OTG flash klidně napřímo (méně spojů), ale jak píšeš, kvůli pouzdru může být výhodnější to připojení přes kabel.
    XAJA
    XAJA --- ---
    BUNDA: dik.


    2. vec: v ramci "vylepsenia", tipujem, ze kvoli 2. objektivu, vyrobca urobil slot na 2. sim kartu ako zdielany s sd kartou. takze bud 2 simky alebo 1 simka + pamatovka. potrebujem dual sim, ale aj externu pamat. mobil podporuje otg.
    je nejaka nevyhoda v kombinacii otg kabla a klasickeho usb kluca, alebo je lepsie priamo otg kluc?

    ak vezmem otg kluc, mozem ho v mobile pouzit s usb c portom priamo, a v pripade potreby ho pripojit aj druhou stranou cez kabel?

    (mam cat s53, je tam klasicky zuzeny vstup, tazko poznam, ze kluc sa tam zmesti, kablik sa da orezat, skusenost z predchadzajuceho modelu s41 a nabijacieho kabla)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam