• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    BUNDA: Objev vyhody cloudu:)
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    BUNDA: Já právě mluvil o mámě (Samsung A52) a tetě (Samsung A51). Ani jako BFU nemohly ten factory profil vystát, takže jedou na tom "vybledlém" a stejně na ty fotky každej slintá :-)).
    BUNDA: Není holt každý telefon pro každého, no :-). Kdo jede hodně na lokálních datech, určitě se koukne spíš po něčem větším a/nebo s podporou SD karty.
    DUCATIMONSTER: Pixely fotí skvěle, to si nepohorší skoro proti ničemu. Subjektivně se víc líbí výsledky z těch starých senzorů (Pixel 3 až Pixel 6a) než těch nových velkých (Pixel 6 a 7), protože jsou prý ty nové overprocessed. Ale mně to připadá na obou stejný :-).
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    JOHNY_G: no právě kvůli 256GB bych musel dát víc jak jednou tolik za větší mobil :(
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    JOHNY_G: ten přesaturovaný display jsem myslel na Samsungu (no na mém Xiaomi to není lepší). U Pixelu je to právě výrazně přirozenější a tím pádem pro "některé" hůře fotí..
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    DUCATIMONSTER: Benchmarky ti neřeknou vůbec nic o odezvě a praktické použitelnosti. Tím nemyslím konkrétně u Pixelu, ale u jakéhokoli výrobku jakéhokoli typu :-)). Vůbec bych se toho Tensoru nebál. Já už mám sice dvojku, ale jsou skoro stejné, a já se zatím na Androidu nesetkal s rychlejší odezvou.

    BUNDA: Přesaturovaný displej nemohl potvrdit. Máma i teta si to nechaly vypnout hned první den, protože se na ten factory default nedalo dívat :-)). Áčkový pixely se dělají jenom 128 GB, plnotučný (6, 6 Pro, 7, 7 Pro) jsou i 256 GB. Já hodně používám cloud, takže jsem si nikdy nesáhnul ani na 100.

    MICKK: Nevím, jestli všechny, ale na Pixelu 4a (5G) i Pixelu 7 mám normálně Vodafone LTE prakticky všude. Obvykle i tam, kde už manželce O2 jede na Edge. 5G jsem měl vypnuté, ani nevím, jestli ho Pixel u nás dovoluje, takže to ti nepovím.
    MICKK
    MICKK --- ---
    JOHNY_G: už podporuje pixel všechny frekvence co se u nás používají? já musel pixel 2 vyhodit po tom co mi doma přepnuli BTS a měl jsem stěží edge místo lte, ostatní telefony bez problémů
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    JOHNY_G: ale ty líbivější výsledky jsou obvykle jen na přesaturovaném amoled displayi. Jinak také se přidám k Pixelu 6a má výborný poměr cena/výkon. Chvilku jsem o něm i uvažoval, ale začíná mi být těsné úložioště na současném founu (128GB) a Pixel se s 256GB snad ani nedělá?
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    DUCATIMONSTER: Pořád se prodává Samsung S10e :) 10 500 CZK v Mironetu.
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    JOHNY_G: Ja byl rád i za to první doporučení. Jen mě ted napadlo pixel 6a a poco f2 pro porovnat na dxomark a to poco tam bohužel není. Nerad bych , aby si pohorsila .
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    (mám na mysli řadu A5X, trojkové neznám)
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    DUCATIMONSTER: Já bych taky vybral Pixel 6a, stačí to jako druhé doporučení? :-)). Svojí mámě jsem tedy koupil Áčkovej Samsung, protože na ně občas bývají signifikantní slevy, nemá k té značce takový odpor jako já, a pro většinu lidí je to lepší foťák. Jakkoli má Pixel pověst jednoho z nejlepších fotomobilů ever, tak jako point-and-shoot dávají i tyhlety mid-rangové Samsungy lidem líbivější výsledky.
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Hadate se tu a doporučení jsem dostal jedno :D
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    ADAMH: Podivej se nejdriv na svuj prah
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    ADAMH: Dnes je v zásadě problém jenom s LG a Samsungem, jinak skoro všichni výrobci používají Android TV s integrovaným Chromecastem. Popř. základní Chromecast stojí pár korun. Já osobně jsem odpůrcem myšlenky Smart TV, takže se tvářím, že moje LG smart není, a všechny tyhle věci mi obstarává Chromecast with Google TV. Ale především většina lidí ani netuší, že taková možnost vůbec může existovat, takže bych tím matky fakt nelimitoval :-D.
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    ARIAEL: No vidis, me se v pixel 4a zrcadlit obrazovku nepovedlo. Je me jasne ze nekteri lidi ale slusne komunikovat neumi. Napsal jsem jen svuj nazor, tvuj ti neberu. Bav se.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    ADAMH: Hm...z drtive vetsiny jsou tedy u me doma vsechny TV ruznych znacek videt v pixelu... Ale jinak mas urcite pravdu, je to tak drtive az koule strikaji :)
    A to "snadno" - az na to ze to zadna z tech matek neumi udelat - a ani by ji to nikdy nenapadlo udelat...
    BASIK
    BASIK --- ---
    DUCATIMONSTER: Odpoved pokryvajici 95 % pripadu standardnich matek - ne, rozhodne nepotrebuji. Urcite bych kvuli tomu nepresel jinak rozumnej telefon. Coz ten Pixel 6a je.
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    DUCATIMONSTER: No pokud chteji snadno ukazat napr fotky z mobilu na velke TV tak urcite :) Nedoporučím , stále čekám na něco rozumně velkého <=6 palcu s dobrym fotakem a primerenou vybavou a nenachazim. Mel jsem nexus tam miracast fungoval, po updatu prestal, mel jsem nasledne pixel 4a snad , ten byl fajn ale opet bez miracastu. Ted mam nejaky slaby xcover ktery spatne foti ale miracast ma, hlavne je "maly" tj dle drivejsich metrik stredne velky.
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    ADAMH: Je to vec, kterou matky potřebuji? Doporučis nejaky jiný kousek? Díky
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    ARIAEL: No drtivá většina televizí proprietární chromesta proste nemají. To, že miracast je aplikace si nechám rád vysvětlit. Lze tedy mircast do pixelu doinstalovat, podle mě ne. Aplikace co se tak tváří pouze jedou nad existující systémovou podporou daného zařízení.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    ADAMH: A k cemu podivny miracast kdyz ma skvely chromecast?:) Nehlede tedy na to ze miracast je aplikace
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    DUCATIMONSTER: Neni jen binec v konektoru?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam