EXCITE: Přeceňuje a nepřeceňuje :-). Záleží na výkonu a také na vzájemné poloze obou cívek. Když na sebe přesně sedí, jsou tepelné ztráty menší, než když je to trochu šejdrem. Proto je to mnohem menší problém u MagSafe, popř. u originálních vertikálních stojánků, kde je zarovnání zajištěno konstrukčně. U univerzálních stojánků musíš mít buď štěstí, nebo vhodně nastavit výšku, pokud to stojánek umožňuje :-). No a výkonnější nabíječky samozřejmě hřejí víc, jsou-li napojeny na dostatečně silný zdroj.
No a v neposlední řadě záleží na kvalitě nabíječky. Svého řasu jsem si Qi nabíječkou z číny ještě s Nexusem málem zapálil stůl v kanceláři, protože jsem se netrefil, a číňan se neobtěžoval implementovat žádné ochranné mechanismy, takže to na férovku začalo tavit ten plast :-)). Všiml jsem si toho podle smradu a jsem moc rád, že jsem zrovna nebyl třeba v zasedačce. Aneb nikdy nekupujte z AliExpressu nic, co se dává do zásuvky, nebo jakkoli souvisí s nabíjením (zejména právě nabíječky a akumulátory). Výrobky schválené v EU mají samozřejmě ochranné obvody.