• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    KELDA: Co tak čtu, Samsung zřejme cutnul vývoj aplikace a stáhnul jí z Google play. Na Samsung TV to asi funguje nějak dál,(maj na webu seznam kompatibilních TV) u jinejch se to nepovede, podle hlášení uživatelů, rozchodit. Ale proč, to nevím.
    KELDA
    KELDA --- ---
    KELDA: pomohl Smart Things od Googlu. Samsung má smartview přímo v hlavní nabídce a je nefunkční, někde jsem četl že ho už nepodporuje ... Nebo to tak neni?
    KELDA
    KELDA --- ---
    Ahoj, nenašel sem téma k SmartView. Jen prosba zda někdo neřešil - mám Samsung 10e a bez problémů jsem se díval na TV přes fci SmartView. Ale v poslední době se mi to nedaří. Ti co mají jiné fony tak se připojí ale já tv prostě nenacházím a není v seznamu.

    Nevíte co s tím? WiFi síť stejná, povolení v tv (Philips) ok, vyresetoval jsem obecná nastavení sítě ale do továrního jsem ještě nešel ...

    Díky!
    PRUSATKO
    PRUSATKO --- ---
    Ahoj vsem, mam problem s tabletě Lenovo E10, resp. nedari se mi najit drivery pro win10 a praci s Adb, nema nekdo? Dik
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    STENNY: jsou jenom 2 moznosi, kde muzou byt ulozeny .. bud /sdcard (sdilena storage pro vsechny) kam ma pristup jakejkoliv file explorer nebo vlastni storage apky v /data/data kam ma ale pristup pouze ta dana aplikace.
    ad 2) jedina moznost jak to dostat ven je export nekde v aplikaci (pokud ho ma) nebo root.
    STENNY
    STENNY --- ---
    Taky přihodím jeden dotaz:
    Ve starším telefonu mám nainstalovanou hru Kai Chronicles, která už teď nemá podporu. Aby se hra dala hrát, tak jsem do ní stahoval knihy z aonproject.com (IIRC) - stažení knihy je nabídka přímo v appce a hra se neptala, kam je má uložit. Knihy už teď stáhnout nejdou, protože podpora ukončena.
    Aplikaci/hru jako takovou jsem byl schopný do nového mobilu přetáhnout, ale knihy se tam nenakopírovaly a nedaří se mi zjistit, kam se ve starém mobilu vlastně uložily; nakopírování datového souboru ze starého mobilu do nového nepomůže. Existuje na to nějaký nástroj/postup?
    Díky.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Uff, tady je teda nezodpovezenych dotazu. Mno zkusim vlastni.

    Android 12, Nokia XR20. Handsfree v aute je Parrot MKi9200.
    Telefon se normalne sparuje a pres BT se da volat, prijimat, hlasove ovladat, vse funguje.
    Pouzivam i jako navigaci a bez problemu.
    Z komunikatoru nainstalovan Viber, Whatsapp, Telegram, Messenger.

    Pak se neco stane a prestane fungovat mikrofon/repro (asi na me strane). Cislo se sice diky Parrot vytoci (nebo hovor prijme), ale neslysim uz vyzvaneni a neprenasi se zvuk ani ke me a ani z meho mikrofonu na druhou stranu. Kdyz ale zkusim volat pres whatsapp, tak to jde.

    Hlasitost pro hovory mam nastavenou OK, v tom to nebude. Restart telefonu nepomohl. Pak to zniceho nic zase samo slo. Bezici aplikace jsem ukoncoval, ale neco mozna bezi na pozadi (notifikace).

    Napada vas neco?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Prosim pekne, tusi nekdo, jestli jde pouzit tablet (Samsung Galaxy Tab S 8+) jako monitor pro pocitac? Ale mam podminku, potrebuju ho nastavit, abych dal do neho usb-c -> HDMI a potrebuju pres nej nabootovat, takze nemyslim takovou tu pomucku, kdy na tabletu nastavim "Secondary monitor" a ve windows zmacknu Win+K, proste potrebuju, aby tablet zobrazoval, co prichazi z HDMI... potrebuju dat do miniPC hdmi kabel, spojit to s tabletem jako monitor pres tu HDMI redukci a udelat z nej cisty monitor.

    to asi mam smulu, co?
    dik
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Čau, nenapadá vás nějaký režím focení, kdy by se mi fotky automaticky nezálohovaly v určitém čase? Jde mi o to, že mám 100 fotek z práce a 3 z odpoledne do "albíčka". Neřešil to někdo?
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    TEKKIT: tohle se nějak nedá propojit s kalendářem v telefonu? https://www.calendar.com/samsung-calendar/
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    nevěděl by někdo o kalendáři pro android s webovým rozhraním? krom google samo

    díky
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    SKAUT: Neporozumnels mi, ne vsechny umi omezit nabijeti pres SW konfiguraci. Napriklad oneplus nord CE to omezuje ve vychozim nastaveni a recenze si pak stezuji ze je pomalejsi nez stejne levne telefony.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    EXCITE: od Choetech mam jen kabely ale jsou slušně udělané, takže bych klidně tuhle značku přidal k těm předchozím.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    JOHNY_G: tu stojánkovou má tohle :) číňan jak vyšitej 10W nabíjení a je vlažná.. https://www.alza.cz/choetech-wireless-fast-charger-stand-10w-black-d5881147.htm
    Nabíjím S10e přes Spigen Rugged Armour, cívky asi seděj přesně.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    MCKIDNEY: To dělají všechny. Nabíjení samotné si řeší každý mobil, to co dodává energii je jen zdroj ( více ci méně chytrý).
    JOHNY_G: To s tema ochranama me pobavilo. Dokud to nema UL tak člověk neví na cem je, CE na to da každý dneska.
    Občas to má Číňan udělané líp jak to co se dá koupit tady s CE ( Blitzwolf, Baseus - ty jsou dost poctivé). Ale je třeba brát ověřené značky nebo si to být schopen ověřit.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    A ty ochrany jsou joke, teploty jsou tak vysoke ze se o hodinky spalis.

    Pouzivam hodinky jamo priklad, protoze u nich je velmi snadne nepolozit je spravne do jinych nez vodorovnych nabijecek :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    EXCITE: zalezi na velikosti civky, krytu a software. Me hodinky roztavily USB Mikro connector a nove uz se rovnou paji do zakladny.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    JOHNY_G: Nektere telefony umi limitovat proud v nabijecce. Alespon by jsi tim zabranil nabijeni prilis rychle kvuli vyssi teplote.
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    EXCITE: Přeceňuje a nepřeceňuje :-). Záleží na výkonu a také na vzájemné poloze obou cívek. Když na sebe přesně sedí, jsou tepelné ztráty menší, než když je to trochu šejdrem. Proto je to mnohem menší problém u MagSafe, popř. u originálních vertikálních stojánků, kde je zarovnání zajištěno konstrukčně. U univerzálních stojánků musíš mít buď štěstí, nebo vhodně nastavit výšku, pokud to stojánek umožňuje :-). No a výkonnější nabíječky samozřejmě hřejí víc, jsou-li napojeny na dostatečně silný zdroj.

    No a v neposlední řadě záleží na kvalitě nabíječky. Svého řasu jsem si Qi nabíječkou z číny ještě s Nexusem málem zapálil stůl v kanceláři, protože jsem se netrefil, a číňan se neobtěžoval implementovat žádné ochranné mechanismy, takže to na férovku začalo tavit ten plast :-)). Všiml jsem si toho podle smradu a jsem moc rád, že jsem zrovna nebyl třeba v zasedačce. Aneb nikdy nekupujte z AliExpressu nic, co se dává do zásuvky, nebo jakkoli souvisí s nabíjením (zejména právě nabíječky a akumulátory). Výrobky schválené v EU mají samozřejmě ochranné obvody.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    SKAUT: Mě se zdá,že se to teplo při Qi nabíjení přeceňuje. Teď mám telefon na stojánkový bezdrátový nabíječece a je to jen trochu více než vlažné.
    V autě mám nějakou bezdrátovou nabíkečku Alza power a ta hřeje,ale zase má ventilátor, tak to není tak hrozné..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam