• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    ADAM: yes!! Já jsem si nevšiml tý ikonky, takže to Android umí nativně, to je super. Díky moc!

    ADAM
    ADAM --- ---
    KRISHNA: Spustís dex a myš ovládás mobilem, který funguje jako touchpad. Ve spodním řádku vlevo ti tam k tomu účelu naběhne ikonka.
    Klávesnice se ti objeví taky buď na mobilu, nebo na tom monitoru, to si nastavís.
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    Čau, mám galaxy S20 a k tomu externí 15" USB-C monitor. Ten normálně používám jako externí screen k notebooku na práci, ale funguje mi i jako připojenej k mobilu. Akorát jsem nějak nepřišel na to, jak ho používat. Na externím monitoru se mi zobrazí krásná plocha i s kurzorem, ale nevím, jak jí ovládat. Určitě by k tomu šlo připojit Bluetooth klávesnici/myš, ale to se mi nechce tahat.

    Nějaký nápad?
    Cíl je, že bych si na tom mohl třeba pouštět filmy.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Nevíte, jestli jde u nás někde sehnat xiaomi qin f22 pro?
    Chtěl bych to pro tátu, je mu 84, celkem často chodí do lesa na houby a máma se bojí, že by se mu něco stalo, a jiný smartphone takhle malý se standadrní klávesnicí jsem nenašel. Standarní dotykáč se mu špatně ovládá a není ochotnej s sebou nosit.
    E42
    E42 --- ---
    GEKONZPRAHY: Když to budeš dělat v Google Photos, bordel to dělat nebude. Není dobrý nápad míchat GP a jinou galerii, to pak bude dělat problémy.
    E42
    E42 --- ---
    GEKONZPRAHY: Ony se tu synchronizované zobrazí i offline, ale nespolehlivě, musejí být v cache. Což jsou ale snad všechny, které byly v poslední době zobrazeny aspoň v náhledu.
    V jiných galeriích se ty importované nezobrazí, ale pro různé účely typu výběru tapety k dispozici jsou. Záleží prostě na tom, na co přesně to potřebuješ.
    ADAM
    ADAM --- ---
    GEKONZPRAHY: Já osobně mám zakázaný sync na onedrive. Vše jedu přes Google photos a funguje to výborne. Stáhnout do offlinu, jak požadujes, to sice asi neumí, ale to mi neva. Naopak preferuju soubory NEmít na mobilu. Má to výhody, že nepotřebuješ v mobilu velké úložiště, totožné fotky vidíš na na pc, na webu a tak.
    Tak přehodnot jestli ten usecase celý nezměnit.


    Jinak pokud máš placený onedrive, je docela divný, že ti nejde nastavit složku offline. To by podle mě fakt jít mělo. Ale u OD se nedivím ničemu. Jako u čehokoli, co udělá MS to prostě není spolehlivý....
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    A druhá věc - pokud v tom Samsungu nějakou fotku upravim (třeba datum, nebo doplnim polohu či hashtagy), tak OneDrive upraví stávající fotku, ale Google Photos jí nahrajou znovu, takže tam teď mám několik stovek duplicit. To je fakt za trest tvl :)
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Zkusil jsem tedy Google Photos, asi dobrý, ale v tom Realme ty fotky vidim jen přes appku Google Photos, a jen online. Já bych byl strašně rád, kdyby se ty fotky prostě automaticky synchronizovaly a stahovaly do toho mobilu, vlastně asi stejnej princip, jak funguje iCloud. Chci toho moc, nebo jen něco dělám blbě?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Nokia launches DIY repairable budget Android phone | Nokia | The Guardian
    https://www.theguardian.com/technology/2023/feb/25/nokia-launches-diy-repairable-budget-android-phone
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    ADAM: Asi jenom ty pokročilejší tarify, ten základní se 100 GB mi tuhle možnost sice ukazuje, ale je zašedlá a když na ní kliknu, otevře se nabídka tarifů.
    ADAM
    ADAM --- ---
    Na one drive se u složky na nastavit, aby byla k dispozici offline. Tak tohle by mohlo fungovat.
    Teda u souboru to jde určitě, u složky si nejsem jistej
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    E42: Vlastně asi nemám, ale OneDrive mám zaplacenej na rok dopředu. Na Google Photos tohle funguje automaticky? Budou automaticky dostupný offline?
    E42
    E42 --- ---
    Jinak jde samozřejmě použít třeba Folder Sync nebo milion+ jiných podobných nástrojů, ale je to trochu drbání levou nohou za pravým uchem.
    E42
    E42 --- ---
    GEKONZPRAHY: Máš nějaký důvod nepoužívat Google Photos?
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Telefon A: Samsung S22 Ultra má zapnutý zálohování fotek na OneDrive. Telefon B je Realme X2 Pro, se stejnym Google účtem a OneDrivem.

    Jde nějak udělat, aby se fotky ze Samsungu z cloudu automaticky stahovaly i do toho Realme a daly se zobrazit v nějaký galerii, jako kdyby byly vyfocený v něm? Díky :)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    KELDA: já chtěl dneska sdílet display přes G Home a nenašel jsem to, prostě to tlačítko sdílení nějam zmizelo..se poseru..
    ADM
    ADM --- ---
    DRAGON: deb a flo jsou pro ruzne hardwarove verze zarizeni, musis si presne zjistit jakou mas a tu nainstalovat a pozor, zdalo se mi ze ne vsechny verze jsou podporovane (flox je verze pro hw 2013 wifi only)
    tady je to offtopic, jdi do klubu o custom android rom.

    DRAGON: jeste bod 0 nainstalovat TWRP (zase verzi pro konkretni zarizeni), v bodu 3 pouzijes image microg verze (me se ten odkaz https://download.lineage.microg.org/flox/ normalne otvira), a v tom pripade musis vynechat bod 4

    neni to zadna veda, staci ci procist navody a pripadne forum ke konretni verzi rom
    HULIK
    HULIK --- ---
    DRAGON: Musíš hledat pod Google.
    LineageOS Downloads
    https://download.lineageos.org/flox
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    a jeste jaky je rozdil mezi lineage verzi deb a flo? nabizi se obe dve verze techto image. dik
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam