• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    JEREMIUS: mě se podobně choval jeden mobil, ale jen na místech, kde bylo horší pokrytí a asi se často přepínal, dělá ti to všude?
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    MEDWYN: Googloval jsem o connectivity issues, kdy si lidi stěžují, že je mobil bez signálu minuty atd. Mně se děje to, že internet se jakoby restartuje: spadne to bez signálu a hned se zase připojí. Ono mi to nijak extra nevadí, kdybych ale třeba používal nějakého messengera atd na telefonování/video konferenci, byl by to problém. Jen teda moc nevím, co s tím. Jestli je to operátorem, mobilem
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    JEREMIUS: 1x HW sim, no issues whatsoever.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Máte někdo Google Pixel 7? Funguje vám stabilně připojení? Už dřív jsem narazil na nějaké zmínky na internetu. Teď jsem si ho koupil a mám klasickou SIMku + eSIM Datamanie s internetem. A pořád mi to jakoby padá to připojení, zase se hned připojí, ale jako je to oser. A co jsem tak googloval, nenarazil jsem zatím asi na funkční řešení. Máte to taky? Tak nějak přemýšlím, jestli ten telefon vrátit, nebo doufat, že to časem vyřeší
    BOTRYTIS
    BOTRYTIS --- ---
    XSOFT: Tak vyřešeno, recovery boot... bál jsem že že z toho udělám těžítko, ale bez problémů.... Jen mi teda vrtá hlavou kde se vzal ten profil hosta.
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    BOTRYTIS: Mrkni do: nastavení > účty > uživatelé
    jestli jsi jediny uzivatel.

    Pripadne udelat reset pres boot do recovery.
    BOTRYTIS
    BOTRYTIS --- ---
    Zdravím, mám Samsung Galaxy S10e, kupovaný 4/2021 v mp.cz ... Všechno bez problémů, až nyní kdy chci provést tovární restart... píše "Profil hosta nemá oprávnění k provedení obnovení výchozích nastavení" v uživatelích nejsou jiné uživatelé než můj účet, ani nikde jinde jsem nenašel nějaké náznaky že bych tam nebyl sám. Jsem celou dobu normálně přihlášený google účtem a přes něj samsung účtem. Chtěl bych ho poslat dál, proto řeším faktory restart, napadá někoho nějaké řešení?
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    MEMNON666: Ha, díky, to podržení a open all jsem nějak předtím nedal
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    JEREMIUS: Go to Chrome > 3-dot menu > recent tabs, you will see a list of tabs open on other devices. Tap and hold a device > open all. https://support.google.com/pixelphone/thread/180047378/how-to-transfer-chrome-tabs-to-a-new-phone?hl=en
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Jak přenesu otevřené taby z Chromu do nového mobilu? Mám u úču zapnutou synchronizaci, ale když jsem spustil Chrome na novém mobilu, taby tam otevřené nemám. Je nějaká jiná možnost, než je otevírat po jednom? Zkoušel jsem googlovat a zatím z toho moc chytrý nejsem :-( Předem díky
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    KUNKAJICI_ZABA: Google Photos maji lepsi integraci do Androidu nez OneDrive, pokud se ptas na tohle. 100GB na OneDrive ale stoji 40Kc/mesic a 100GB na GoogleOne 60Kc/mesic.
    KUNKAJICI_ZABA
    KUNKAJICI_ZABA --- ---
    Jaké úložiště je lepší, pokud chci "rozšířit" místo na mobilu? Google One/Drive nebo OneDrive? Aby byly fotky a videa vždy k dispozici, dalo se s nimi pracovat dobře jak na mobilu, tak na PC, aniž by bylo potřeba pořád řešit, že zrovna dochází kapacita mobilu. Je mezi nimi v tomto ohledu nějaký zásadní rozdíl (nemyslím kapacitu a cenu :-)?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Jo to chapu, latence 29 ms je fakt mega pomala, to leckdo za tu dobu klidne i spocita rovnici...
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    KUNKAJICI_ZABA: S22U jsem měl přes rok a byl jsem spokojenej. Stylus jsem nejdřív ignoroval, ale po shlédnutí několika video tutoriálů jsem se ho naučil používat a teď si bez něj pracovní mobil moc nedokážu představit. Teď mám ale S23U a ten je asi ve všech myslitelnejch ohledech lepší, hlavně se líp drží, narozdíl od 22 nelaguje (ten se dokázal kousat i při procházení galerie nebo otevřenym Chromu s pěti tabama) a foťák je o chlup vyladěnější. Pokud ti neni líto do toho vrazit ty peníze navíc, radši bych šel do 23.

    Ta absence 5G u Pixelů by mě na první pohled tolik nesrala, ale čim dál častějc si uvědomuju, že v místech kde je pouze 4G, tak je ten internet fakt pomalej. Ani ne download/upload, jako spíš latence. Občas to je fakt k vzteku, a u mobilu co má řešit práci bych určitě chtěl 5G.
    KUNKAJICI_ZABA
    KUNKAJICI_ZABA --- ---
    Co je podle vás lepší volba, Google Pixel 7 Pro nebo Samsung Galaxy S22 Ultra? Chci to hlavně jako fotomobil + na tom řešit co nejvíc práce. U Pixelů je naprd to, že (zatím) u nás nepodporuje 5G. A taky jsem četl v recenzích, že mu docela vypadává signál až na několik hodin (možná jen u O2?)
    MA747
    MA747 --- ---
    SUK: našel jsem ještě Addi, ale je to bohužel opuštěný projekt. https://f-droid.org/packages/com.addi https://code.google.com/archive/p/addi/downloads
    Addi is a mathematical computing environment like Matlab and Octave, but made to work on Android devices.
    The goal is for 100% compliance with how Octave works including a compatibility
    mode that makes the behavior more similar to Matlab (already very similar).
    MA747
    MA747 --- ---
    MA747: našel jsem:
    Expression Evaluator | F-Droid - Free and Open Source Android App Repository
    https://f-droid.org/en/packages/dudeofx.eval/
    MA747
    MA747 --- ---
    SUK: jde mi o to, že mi nevyhovuje kalkulačka od google :) Na bc netrvám. Za Octave dík. Škoda, že není free.
    SUK
    SUK --- ---
    MA747: Jde ti vylozene o bc syntax nebo o neco obecnejsiho? Nezkousel jsem, ale na Android existuje i Octave
    MA747
    MA747 --- ---
    Nedal by mi někdo pls tip na kalkulačku podobnou unixové bc? Tzn. píšu výrazy, přiřazuji je do proměnných, ... Díky. (existuje termux, ale ...)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    LOJZEE: NewPipe z F-Droid
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam