JOHNY_G: jo, dival jsem se a opravdu ten pripad s boltem je push notifikace z firebase cloud messages, to me nenapadlo (bylo mi to divny, kdyz jsem aplikaci nepouzil nejaky ten mesic)
pouzivam microg, tak jsem se kouknul, a muzu registraci aplikace k FCM vypnout, a mam i volbu vypnout "start app on push message" (coz jsem u par aplikaci ihned udelal), takze tohle muze byt ten mechanismus, jak se aplikace typu whatsapp/viber/signal apod. dostane k lizu a vubec se spusti - porad uvazuji situaci po cistym bootu
pokud by to bylo pouze takhle, tak je to naprosto v poradku, a je to v souladu s tim, co pises
stale mam ale pocit, ze minimalne v minulosti v manifestu konkretnich app ta moznost spusteni aplikace po bootu byla, a nebo se toho dalo nejak oklikou dosahnout, a pritom se nejednalo se o user controlled privilege, coz je dle meho zasadni chyba, na mem zarizeni mam mit moznost rozhodovat o tom, jaky aplikacni kod se ma spoustet a kdy ja chci.
moznost spustit aplikaci az na push FCM message to samozrejme resi a tak je to v poradku a spravne (pokud tedy zavru obe oci nad extremni vendor lock-in zavislosti na googlu), ale protoze sam nevim, jaka je aktualni situace (rekneme v A13) chtel bych potvrdit ci vyvratit, zda vyvojar aplikace dokaze dosahnout situace, ze po bootu bez uzivatelske interakce dosahne spusteni aplikace bez FCM push message
pises "prakticky nemozne", no ja tomu taky tak rozumim , ale driv to slo a s tim jak se to rychle meni, tak nevim zda je to mozne i ted, a ty jako vyvojar bys to treba mohl vedet