App auto-update – nekonečný příběh
Ahojte, nevěděl byste někdo, co s tím? Copy/paste:
Na žádném přístroji s Androidem se mi nechtějí automaticky aktualizovat appky. A abychom vynechali všechny ty stokrát opakované základní návody, na které člověk na netu narazí, tady je v bodech, co všechno už jsem zkoušel.
- Během let jsem zkoušel už několik přístrojů – pár Samsungů Galaxy, tablet Asus a teď telefon Motorola Edge 40 Pro. Přístrojem to tedy není.
- Zkoušel jsem auto update jak přes wi-fi (dřív), tak přes data (teď), s napojením na nabíječku nebo bez něj.
- U Google Play Store jsem vymazal mezipaměť a data a odinstaloval aktualizace.
- Co se týče baterky, Store (a Google vůbec) má u mě povoleno neomezené využití. Spořič baterie je vypnutý.
- Co se týče dat, totéž; spořič dat je vypnutý.
- U min. jednoho z těch předchozích telefonů jsem zkoušel i tovární nastavení, ale to už dělat nehodlám, protože to nikdy ničemu nepomohlo a ta rada je spíš ekvivalent "nevím si rady, tak zkus tohle", což bych čekal tak na fóru Microsoft.
- Nechodí mi ze Store ani notifikace o nutnosti aktualizace aplikací a po jejich aktualizaci ani notifikace, že byly aktualizovány, přestože to mám všechno zapnuto. Kdyby mi totiž ta první zmíněná notifikace chodila, asi bych celou tu věc ani neřešil, protože tam pak stačí jednou kliknout. Mě ale štve, že musím pravidelně do Store, tam klikat na svou ikonku a do dalších podsekcí a všechno dělat ručně.
Víc mě nenapadá.
Jak říkám, zkoušel jsem už všechno a zjevně ten problém není na mojí straně – a podle netu ho má spousta dalších lidí, ale zatím jsem nenarazil na žádnou radu, která by mi pomohla.
Kdyby třeba někdo z vás znal nějakou fintu, tak prosím sem s tím. Není to konec světa, ale je to otravné a mělo by to normálně automaticky fungovat, že jo.
Díky moc!