• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ARIAEL: Ja myslel, ze to nekdo vyzkousi za me.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Nevite jak donutit tablet Samsung Galaxy Tab A8 s Androidem 11, aby instaloval aplikace na SD kartu? Defaultně? Ma 32 GB interni pamet a je to skoro plny a když se tam něco dohraje přestávají fungovat aplikace jako Samsung Kids, asi potřebuje místo na swap soubor.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    MAKROUSEK: kup si a uvidis
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NECROMAN: A umi Assistent uz cesky, kdyz tady zacali prodavat tydlencty Pixely?
    HULIK
    HULIK --- ---
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Google store už funguje oficiálně v Česku, není nutné objednávat z Reichu :)
    https://dotekomanie.cz/2024/05/google-store/amp/
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    HOLAKAC: Má to od listopadu a nestěžoval si - ale je to jeho první, tak třeba ani neví co čekat :)
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    NAVARA: 3GB ram stačej jo ? To má právě i ta moje stará Xperia, tak jsem čekal, že novější verze Androidu budou žrát víc. Mám rozkoukanej https://www.alza.cz/xiaomi-redmi-pad-se?dq=8918532 případně 4/128GB verzi a nejsem si právě jistej.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    HOLAKAC: Synovec dostal Xiaomi Redmi Pad 3GB/64GB a jede si na tom bez problémů i Roblox
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    Nějaký tip na tablet, primární použití pro děti - net, YT, jednoduché výukové hry (žádný 3d střílečky apod.). Doteď jsme si vystačili se starýma vyřazenýma tabletama/telefonama, ale na těch Androidech 6.x už nic nefunguje a leckde se i YT seká :/

Popř.jaký parametry CPU/RAM jsou aktuálně dostačující pro tenhle use-case ? Např. moje prastará Xperia X compact ještě jakž takž dostačuje, hlavní limit je zrakvená baterka a starej android :)

Dík
    CUKI
    CUKI --- ---
    MCKIDNEY: Tak správce bych měl být snad já ne? :-)

Jo zejtra po cestě do školy to skusím. Tedy vlastně už dnes.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    CUKI: No to uz je otazka na spravce no. Nicmene ta Koskva bude chyba v google location services a nebude mit nic spolecneho s GPS.
    Proto navrhuji vypnout zvyseni presnosti a zkusit znova nejlepe venku 8-15m od nejblizsich domu.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MCKIDNEY: tu změnu timezone jsem našel, ale pokud ji nedám automatickou tak mi to hodí rovnou Moskevskej čas. A změnit timezone v účtu ovládaném přes family link neumím. Prostě mi to řekne že mám dát vědět svému správci IT :-) A to jsem v mobilu byl přihlášen přes rodičovský účet...
    A-gps bych pochopil, kdyby to bylo jen do doby kdy to jede podle satelitů, ale ono to tak jede trvale a pořád to přeskakuje. Děje se to cca minimálně měsíc, kdy jsem si toho všimnul.

A to co popisuju u synova mobilu je trochu jiné, právě proto mě také napadl nějaký malware.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    CUKI: Zajimave, krome malware (reflash, pak reset):
    Cas ma asi spravne, takze to nebude GPS. Pozice v telefonech se vetsinou urcuje ne podle GPS, ale podle ID vysilacu. Vypnout:
    https://support.google.com/maps/answer/2839911?hl=en&co=GENIE.Platform=Android
    Google vykradl a udrzuje 3rd party databazi vysilacu a tu pak pouziva misto GPS. Po chvili se to poresi, protoze prijde korekce z GPS.

Pak jeste je AGPS - to ma svoje problemy, ale nemelo by se projevovat tak jak popisujes.

Zmena TZ neni povinna, najdes v settings:
    Change date & time and then Set time zone automatically.
    CUKI
    CUKI --- ---
    Mám takový trochu netypický dotaz.

Můj syn když se na androidu připojí na net, tak GPS skončí do Ruska na jedno konkrétní místo.
    Všiml jsem si, že mi něco podobného dělají i jiné telefony. Připojím se na net a GPS blbne, kdy GPS lítá třeba i o kilometry, ale nikdy to není na jedno konkrétní místo.

Nicéně to je jen jedna část problému. Druhá je že se mu díky tomu změní časové pásmo a Family link mi neumožňuje to nějak změnit i pod rodičovským heslem, takže když vypnu časové pásmo dle GPS tak mi to skočí na Moskvu a mám po žížalkách. Co s tím?
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    DUNICAN: Nefunguje ti proximity sensor a stahujes to sam smechtanim o ucho. Stahni si appku Sensors a tam to zkus overit. Obcas na to fungoval reboot telefonu.
    DUNICAN
    DUNICAN --- ---
    Moje Motorola Edge 30, Android 14, mi při telefonování začla stahovat dolů systémovou lištu. Takže když dotelefonuju a chci to típnout, tak mi telefon neukazuje volací obrazovku s krásným velkým červeným tlačítkem, ale irelevantní systémovou lištu. Když mám přitom třeba plné ruce, je občas oříšek hovor ukončit. Netuší někdo, čím by to mohlo být a jak tomu zamezit?
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    PAN_UZIVATEL: Vypnout telefon ;-)
    PAN_UZIVATEL
    PAN_UZIVATEL --- ---
    Ahoj, nasel jsem rozsireni na Google UnDistracted a jsem z toho nadseny, jelikzo casto prokrastinuji na YT a FB, tady si mohu zvolit blokaci jen urcitych funkci tech platforem, napr. pouze shorts, feed ap. Existuje neco obdobneho pro Android, aby to ovlivnovalo aplikace? Diky.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    HOUMLES: To není jenom u mě, je toho na netu dost. Na jednom z těch starších to snad chvilku fungovalo, ale pak to přestalo, aniž bych cokoli měnil. Ten problém fakt není na mojí straně, aspoň co je v lidskejch silách možný upravit/nastavit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam