• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    XMEDA: Ještě jsem se k RAWu vlastně ani nedostal, ale asi ho to umí.

Xiaomi 13 Pro v rukách fotografa - podrobná recenze (+ ukázkové fotky) - FotoGuru.cz
    https://www.fotoguru.cz/xiaomi-13-pro-recenze/

Jinak vystouplý objektivy držej a kupodivu se ani nějak moc nešpiněj, přijde mi, že 23U jsem leštil častějc. Kryt mám tenhle a funguje fajn https://www.alza.cz/spigen-rugged-armor-black-xiaomi-13-pro-d7685641.htm
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    GEKONZPRAHY: Gekone, jak prezivaji ty vystouply objektivy? Uvazuju o nem kvuli infraportu, ale ta konstrukce zadku s fotakama je strasny zlo. Snad jedine to utopit v nejakym armor obalu.
    A umi fotak raw?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    PUSCHPULL: No vidis, tak treba u me na Kanarech je to presne naopak :) Tady jsou mapy.cz nepouzitelny
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ZBYNEK: + za K-9
    ale uz jsem potkal lidi, kterym moc nevyhovovalo
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    NECROMAN: K-9 mail

DATEL: Blue Mail u nás má zákaz kvůli bezpečnosti - před pár lety si posílali v rámci autoconfigu hesla na svůj server. Možná úmysl, možná chybná implementace...
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    NECROMAN: Moje reseni pro mamku je FairEmail - resi dobre prilohy, ochranu pred spoustenim atd. Nicmene jsou vice netechnicka reseni.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NECROMAN: Ja Samsung mail, prijde mi nejjednodussi.
    DATEL
    DATEL --- ---
    NECROMAN: Nicméně manželka používá tu jejich originální aplikaci a prý v pohodě.
    DATEL
    DATEL --- ---
    NECROMAN: Používám BlueMail, mám tam účty ze Seznamu, z hostingového serveru i firemního.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Jaká je podle vás nejlepší aplikace pro přístup k mailům na Seznamu? Email.cz, nebo Seznam.cz nebo Gmail appka přes IMAP? Nebo jiná? Žena na maily stále chodí přes webové rozhraní v Chromu, což je neskutečný oser.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Osobně mapy.cz vs, maps.google používám tak v poměru 99% ku 1 %
    Vrstevnice mě zajímají vždy a celkově se mi mapy.cz líbí velmi a to navigaci v autě i pro pěší výlety v přírodě, u nás i v cizině.
    SUK
    SUK --- ---
    ANARCHY: na gmapach mi teda vic vadi to naprosto nekontrastni zobrazeni, kdy X ruznych veci je zobrazeno vicemene jen lehce odlisnymi odstiny :) Ale jinak teda, podle mapy.cz jsem se zvladl navigovat i v pomerne civilizaci nedotknutych mexickych horach ci amazonii, kde na googlu nebylo vubec nic - ty OSM mely alespon neco malo na chyceni :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ARIAEL: Problem neni to, ale to ze najdes adresu a misto linku na vyhledani na mape je link na otevreni googlemaps. (Umyslne pro potlaceni prave toho prepinani o kterem mluvis)

To ze musis pouzivat extension aby to vubec preplo z jedne na druhou je pekna otrava.

Mam 3-4 appky na mapy, ale pokud mam Google.cz jako vyhledavac, tak musim extra klikat :D
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    ANARCHY: No ja ani podle tech druhych :DDDD
    Ale k tematu - ja tedy nejak nechapu co je za problem pouzivat jedny, druhe ci treti... Ale kazdej to ma holt jinak.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    ARIAEL: No, nevím...
    Dokonce jsem si teď Google maps nainstaloval jestli se za tu dobu nezměnily, ale teda fakt ne - tohle je místo kam celkem často jezdím na vandry, stejný výřez...
    A ne, podle Google maps bych tam teda stále terénem chodit nechtěl..

ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    ANARCHY: Mimo silnici nic neexistuje! To je fama! :D
    A pokud si pamatuju tak jsem to pouzival. V mapach nejsou zase o tolik podrobnejsi veci. Turisticky veci tam obvykle jsou, vrstevnice me malokdy zajimaji...
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    ARIAEL: Sorry, ale zkusil ses někdy orientovat a navigovat podle Google map kdekoliv kde jdeš pěšky mimo silnici?
    To je pro Američany Terra Incognita kam nikdy nevkročí, takže tam není potřeba mít něco nakreslené na mapě...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    NAVARA: Ale kdyz se naucis pouzivat ty jejich, mas problem vyresen, naucil jsi se mnoho noveho a navic mas dalsi bod do sveho CV! :D
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    MapSwitcher:
    GitHub - fnesveda/MapSwitcher: A browser extension to switch between map websites.
    https://github.com/fnesveda/MapSwitcher/
    Redirect ve stylu:
    GitHub - tom-james-watson/old-reddit-redirect: Ensure Reddit always loads the old design
    https://github.com/tom-james-watson/old-reddit-redirect

Prvni usetri par kliku, druhe by musel nekdo prepsat na mapy.cz
    Jakmile bude v URL mapy.cz tak muzes otevrit v appce.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    NAVARA: Bohuzel to je hardcoded, podivam se zda neni plugin.
    Hledam vetsinou primo v Mapy.cz, ale jak rikas tohle je bohuzel nesmysl google.com.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ERGOSUM: Vyhledám na Google podnik a Google ukáže jeho kartu, spolu s linkem do svých map. No a já jejich mapy neumím používat, je to zcela odlišný způsob zákresu od toho našeho, je mi to tak cizí že mi to nedává smysl. Proto mapy :)

Mohu to nechat otevřít ve webové verzi map a zkopírovat adresu do mapy.cz, ale to už je několik kroků navíc…

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam