• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    NECROMAN: K-9 mail

DATEL: Blue Mail u nás má zákaz kvůli bezpečnosti - před pár lety si posílali v rámci autoconfigu hesla na svůj server. Možná úmysl, možná chybná implementace...
    DATEL
    DATEL --- ---
    NECROMAN: Používám BlueMail, mám tam účty ze Seznamu, z hostingového serveru i firemního.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Jaká je podle vás nejlepší aplikace pro přístup k mailům na Seznamu? Email.cz, nebo Seznam.cz nebo Gmail appka přes IMAP? Nebo jiná? Žena na maily stále chodí přes webové rozhraní v Chromu, což je neskutečný oser.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Osobně mapy.cz vs, maps.google používám tak v poměru 99% ku 1 %
    Vrstevnice mě zajímají vždy a celkově se mi mapy.cz líbí velmi a to navigaci v autě i pro pěší výlety v přírodě, u nás i v cizině.
    SUK
    SUK --- ---
    ANARCHY: na gmapach mi teda vic vadi to naprosto nekontrastni zobrazeni, kdy X ruznych veci je zobrazeno vicemene jen lehce odlisnymi odstiny :) Ale jinak teda, podle mapy.cz jsem se zvladl navigovat i v pomerne civilizaci nedotknutych mexickych horach ci amazonii, kde na googlu nebylo vubec nic - ty OSM mely alespon neco malo na chyceni :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ARIAEL: Problem neni to, ale to ze najdes adresu a misto linku na vyhledani na mape je link na otevreni googlemaps. (Umyslne pro potlaceni prave toho prepinani o kterem mluvis)

To ze musis pouzivat extension aby to vubec preplo z jedne na druhou je pekna otrava.

Mam 3-4 appky na mapy, ale pokud mam Google.cz jako vyhledavac, tak musim extra klikat :D
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    ANARCHY: No ja ani podle tech druhych :DDDD
    Ale k tematu - ja tedy nejak nechapu co je za problem pouzivat jedny, druhe ci treti... Ale kazdej to ma holt jinak.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    ARIAEL: No, nevím...
    Dokonce jsem si teď Google maps nainstaloval jestli se za tu dobu nezměnily, ale teda fakt ne - tohle je místo kam celkem často jezdím na vandry, stejný výřez...
    A ne, podle Google maps bych tam teda stále terénem chodit nechtěl..

ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    ANARCHY: Mimo silnici nic neexistuje! To je fama! :D
    A pokud si pamatuju tak jsem to pouzival. V mapach nejsou zase o tolik podrobnejsi veci. Turisticky veci tam obvykle jsou, vrstevnice me malokdy zajimaji...
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    ARIAEL: Sorry, ale zkusil ses někdy orientovat a navigovat podle Google map kdekoliv kde jdeš pěšky mimo silnici?
    To je pro Američany Terra Incognita kam nikdy nevkročí, takže tam není potřeba mít něco nakreslené na mapě...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    NAVARA: Ale kdyz se naucis pouzivat ty jejich, mas problem vyresen, naucil jsi se mnoho noveho a navic mas dalsi bod do sveho CV! :D
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    MapSwitcher:
    GitHub - fnesveda/MapSwitcher: A browser extension to switch between map websites.
    https://github.com/fnesveda/MapSwitcher/
    Redirect ve stylu:
    GitHub - tom-james-watson/old-reddit-redirect: Ensure Reddit always loads the old design
    https://github.com/tom-james-watson/old-reddit-redirect

Prvni usetri par kliku, druhe by musel nekdo prepsat na mapy.cz
    Jakmile bude v URL mapy.cz tak muzes otevrit v appce.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    NAVARA: Bohuzel to je hardcoded, podivam se zda neni plugin.
    Hledam vetsinou primo v Mapy.cz, ale jak rikas tohle je bohuzel nesmysl google.com.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ERGOSUM: Vyhledám na Google podnik a Google ukáže jeho kartu, spolu s linkem do svých map. No a já jejich mapy neumím používat, je to zcela odlišný způsob zákresu od toho našeho, je mi to tak cizí že mi to nedává smysl. Proto mapy :)

Mohu to nechat otevřít ve webové verzi map a zkopírovat adresu do mapy.cz, ale to už je několik kroků navíc…

ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Když zkopíruješ odkaz který obsahuje souřadnice, nebo adresu do mapy.cz tak si s tím poradí. Ale není to běžné chování.
    Textové vyhledávání nabízí i odkazy na mapy.cz
    Aby mapy.cz přímo otevíraly webový odkaz google.com/maps tak by musely mít asociaci k otevírání webových odkazů a to nechceš.

Pokud je to klacická adresa jako "Náchodská 126, 193 00 Horní Počernice" Mapy.cz ji najdou.

Jestli jsem tedy dobře pochopil, místo abys označil text a dal ho vyhledat v mapách.cz, nebo získal z googlemap souřadnice a ty si otevřel v mapách.cz snažíš se tam nějak prorvat otevírání webu. Aplikace umí přímo otevírat odkazy na mapy.cz a jejich mutace. Nějaký nespolehlivý nástroj by tedy zřejmě šel.

BTW když k dotazu přidáš gps máš často vystaráno.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ERGOSUM: jak v googlemaps (ty jsem i zcela vypnul), tak v chrome jsem defaultní asociace vypnul, ale ten link v google search je google.com/maps, takže pokud někde tu URL nemohu ručně zadat (aby se ji chrome otevíral v mapy.cz), tak to prostě otevře tu webovou stránku.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ERGOSUM: BTW jako prohlížeč mám Brave.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    NAVARA: Musíš dát asociaci na Mapy.cz a tu na Googemaps odebrat.
    SEDLLAK
    SEDLLAK --- ---
    DRAGON: Google Photos to umí. Jak dobře, nedokážu posoudit.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Jak přesměrovat vyhledávání adres na Google, aby když kliknu na Directions, se mi otevřely v mapy.cz místo Google Maps? Zrušení asociace appky jako takové to jen otevírá ve webové verzi…
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ahoj, tušíte prosím někdo, jestli se da na androidu stabilizaovat poskakujici video? samozrejme myalim post efektama, ne pri nahravani. nemuzu najit zadnou appku, ktera by fungovala.
    dekuju
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam