• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    XMEDA: tak si koupis USB hub ne? sice pak budes vypadat jak uzivatel Macu, ktery se pokousi pouzit vic jak 2 periferie, ale to k moderni technice asi patri :D
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    QWWERTY: tam uz mam prece pichlej infraport :D :D
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    XMEDA: proste mas smulu a musis si poridit USB-C DAC
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    NAVARA: Vykony to nebude mit jako flagship asi i kvuli chlazeni a baterce, ale taky displeje jsou vetsinou az od 6". Fakt malej mas v podstate uz jen https://www.gsmarena.com/apple_iphone_13_mini-11104.php a par obskurnich vyrobcu dela lowendy.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    NAVARA: Vejde, ale nikdo to nekoupí.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Nejspíše se ten dnešní výkon do malých mobilů prostě fyzicky nevejde?
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    SPM: Ale ty si ten telefon s jackem pichnes treba v aute se slusnym audio do audio-in a pak ten rozdil proti BT uz slysis docela dost. Nebo kdyz to lidi pouzivaji jako zdroj na nejakou produkci, kde to staci napichnout na zesilovac nebo kombo a mas z toho normalni vystup. Ty BT tam jsou taky, ony ty telefony s jackem maji i BT pro BFU.

Bohuzel nejvetsi masa uzivatelu telefonu ani nevi, co je to adresar, takze maji nejradsi nejaky to blbuvzdorny jabko, kde je vsechno nacloudovany na jedne hromade a hudbu si pousti z internetu do BT sluchatek a telefon nabiji bezdratove, protoze si do vsech konektoru jsou akorat tak schopni nacpat a udusat bordel z kapsy :)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    MEMNON666: Sluzebni ifunSE je docela malej. Jinak ano, je to hodne smutny. Je par malych telefonu, ale hardwarove jsou to vetsinou strasny sunty. Cokoliv s parametry trochu vejs je hrozny padlo. A to teda kolikrat o dost vetsi padlo, nez je ten Samsung Galaxy Note 4, na kterej pred 10 rokama vsichni ohrnovali nos, ze je nepouzitelne velkej kram. Pritom kdyz vemu do ruky zaroven treba Xiaomi Redmi Note 13 Pro, tak je vyssi a vic tlustej. Pritom nema ani stylus a baterka je jen zvykacka zalepena uvnitr, takze by mel byt podstatne tenci.

Namatkou
    Compare Samsung Galaxy Note 4 vs. Xiaomi Redmi Note 13 Pro vs. Apple iPhone 13 - GSMArena.com
    https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=6434&idPhone2=12581&idPhone3=11103

(U toho Note4 maji par blbosti. Ma android 6, fotak neni 31mm atd, ale obecne to poslouzi k porovnani toho "prekotnyho vyvoje" za 10 let.. kterej vypada jen na vic pameti, vic RAMky o fous vykonnejsi cpu a trochu jinak koncipovany fotaky, ktery proti normalnimu fotaku porad produkuji sracky)
    SPM
    SPM --- ---
    XMEDA: bych byl opatrný s tím definováním normální výrobci, když tu furt šermujete s xiaomi :-)) Kvalitu přenosu nedokážu posoudit, v místech kde přehrávám hudbu z telefonu mi o ni zas tak nejde a na hifi doma bych zvolil asi jiné zařízení... Reálně když jsem ty sluchátka z tohohle přechodu (který mě teda také sral... ale zase benefitem byl stylus a velký display) vyměnil, tak hrajou o dost lépe než ty stará na kabelu. Což je samozřejmě o sluchátkách, ale otázka jestli ten přenos pak hraje takovou roli...
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    SPM: Normalni vyrobci osazuji Jack i do novych telefonu. Bezdrat je i kvalitou prenosu o tridu horsi. Jack da u naproste vetsiny konzumnich telefonu 192kHz/24bit, u nekterych Sony 384kHz/32bit, ale nejlepsi bezdrat LDAC se dotahl na 96kHz/990kbps, coz je tak sotva CD kvalita a naprosta vetsina beznych BT sluchatek a kodeku je jeste pod tim.

SPM: Jsou novy mobily s IRkem a Jackem, ale je jediny Galaxy Note4 k tomu ma jeste stylus, kterej pouzivam na ruzny nacrty a poznamky. A taky vyndatelnou baterku.
    Kdyby vyrobili novou iteraci toho samyho telefonu, jen dali vic RAMky, 256GB interni pameti, o fous lepsi fotak a podporu A14, tak ho beru hned. Ale v podstate by mi na to stacil ten novej android, ono to s tim svym na tehdejsi dobu brutalnim CPU a 3GB RAM slape docela OK, ubiji to jen absence SW podpory. Ne HW.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MEMNON666: Na malém telefonu nejsou pořádně vidět reklamy, tato vývojová větev byla tedy ukončena.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    zda se mi to, nebo je vyber mensich novych telefonu zcela tristni?
    MICKK
    MICKK --- ---
    QWWERTY: takže se dostala po 4 dnech na začátek
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MICKK: a vubec tahle diskuze nezacala prave stiznosti na to, ze to neni nikde jinde nez u Xiaomi - [XMEDA @ Android - otevřená mobilní platforma] :D
    MICKK
    MICKK --- ---
    QWWERTY: a z toho je 130 variace xiaomi note
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    SPM: IR && Jack && 2020+ && Android = 138 telefonu
    Phone Finder - search for a phone by feature - GSMArena.com
    https://www.gsmarena.com/search.php3?nYearMin=2020&chk35mm=selected&chkInfrared=selected
    SPM
    SPM --- ---
    NIGHTHUNTER: ok, to nevím :-) 3,5mm jacka bych někde ještě čekal, ten IR port mě u nového telefonu překvapil... (i s ohledem na to, že ta diskuze tu právě začala tím, že xmeda používá 10 let starý mobil, protože ty nové to nemají :-) ).
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    SPM: A vis, ze i dneska muzes koupit novej telefon s Androidem 14, infraportem i 3.5mm jackem? Urcite ne jen jeden…

https://www.alza.cz/xiaomi-redmi-note-13-pro-5g?dq=12404949
    SPM
    SPM --- ---
    MA747: ono jestli z telefonu co měl IR port upgradujete na ten, co má ještě jack, tak si moc věkově nepomůžete :-) (což mě osobně by starej nesupportovaný SW trápil o dost víc, než že nemůžu v hospodě vypnout televizi... :-) )
    SPM
    SPM --- ---
    XMEDA: vybereš to z databáze. Jenom to nemá obrázky a ovládá se to hůř než telefon. Na ty pranky typu všechno vypnout tam je akce typu že vybereš že chceš vypnout a ono to odešle poweroff kódy na všechno, co má v db.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    MA747: Mam podobnou zkusenost. Zkousel jsem tri kusy na nekolika telefonech (Samsung, Nokia, LG, Lenovo). Na jedinym telefonu se mi povedlo zhasnout televizi a jeste to potrebuje uplne debilni aplikaci typu zaza remote. Kdyz jsem na to koukal fotakem abych videl jestli to blika, tak nikde nic, jen na tom jednom telefonu uplne neznatelny. Vsude hlasitost naplno atd. Je to skoda, ta dioda v mini provedeni ani nejak zasadne necumi z telefonu. Ale i tak by to bylo do budoucna s otazkou, protoze chamtivy apple napadlo zahodit Jack a vsichni to kopiruji s vidinou prodeje bezdratovych sluchatek, ktery s bidou dotahnou CD kvalitu, ale telefon prichazi o moznost ho napichnout na nejaky slusny audio.

USB-C dongle by mohl mit uspesnost trochu vetsi, uvidim. Byla by to aspon takova nouzovka do kabele.

Kde jsou ty doby, kdy jsem si infraportem synchronizoval kontakty na Alcatelu OT535 s PC.. a jak to behalo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam