• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JIMX: je fakt, ze Keep pouzivam, tak zkusim integrovat nakup. dik
    TOOMIX: odmitam si do telefonu instalovat cokoliv cinskyho. ale dik
    JIMX
    JIMX --- ---
    DRAGON: já na nákupy používám google keep ... můžeš si ty nákupy tam dát klidně 3 na každý den jiný, v krámě odškrtat a místo smazání pak zase "vrátit všechny zaškrtnuté" ... používáme doma k plné spokojenosti navíc nasdílené se ženou (mnohdy se stane, že v průběhu nákupu, tam ten druhý z domova ještě přidává další položky :-D)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DRAGON: napadá mě Microsoft ToDo
    SPM
    SPM --- ---
    DRAGON: Asi by to umel todoist, byt je to primarne todo aplikace. Ale ta free verze ma nejake limity a nepamatuju si uz jake
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ahoj, poradi mi prosim nekdo nejaky sikovny nakupni seznam, ktery si muzu upravovat na kompu (windows) a pak to syncnout s androidem s tim ze se ten nakupni seznam treba opakuje kazdy tyden pondeli, streda, patek (kazdy den jiny nakup) a rad bych si nejak odskrtaval v krame, co uz mam v kosiku.
    dekuju moc za tipy
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Prosím o radu.
    Samsung galaxy s10 mi přestal na androidu fungovat přejetí prstu od horního okraje dolu, kde se zobrazuje menu (nejdříve notifikace a po druhém nastavení). Nikde jsem nenašel, že se to dá vypnout/zapnout. Netušíte prosím, co s tím?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    SICKBOY4000: Přesně jak AI/google rika - možné to je ale záleží na zařízení. Jedno bude muset umět v nějaké podobě USB host.
    S Pixelem mi to třeba funguje.
    SICKBOY4000
    SICKBOY4000 --- ---
    Máte někdo zkušenost s přenosem dat (multimédia) mezi tabletem a android telefonem pomocí USB C kabelu? Hledal jsem zběžně, ale nic konkrétního a AI mi říká toto:
    📱 Connecting Tablet and Phone via USB-C Cable It is possible to connect a tablet and phone using a USB-C to USB-C cable for data transfer, charging, and accessing files between the devices. However, the functionality may vary depending on the specific devices you are using.
    IV0
    IV0 --- ---
    XMEDA: Jenom si sem odložím: Dlouo jsem se trápil s tím, že jsem nedokázal rozběhat na mnoha Androidech USB hub s připojenými zařízeními typu zvuková karta tak, aby se Android telefon zároveň dobíjel. Xiaomi jsou v tomto nepoužitelné, Samsung naopak funguje perfektně.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    NAVARA: spis se na nich neda zavrit :D (realne nejde hitnout ten krizek)
    - pro kontext - vybiral jsem neco pro desetilete dite (kde je i ten faktor mensi ruce, mensi kapsy) a vlastne do 5K sem nenasel nic pouzitelneho k doporuceni
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    QWWERTY: to je fakt, do USB hubu si pak muzu zapichnout i ctecku na karty a wacom tablet :D
    SPM
    SPM --- ---
    XMEDA: v autě mám ten BT taky, pač bych se z toho zbláznil, kdybych při každym nastupování a vystupování měl ještě zapojovat audio kabel :-) Navíc bych si osobně tipl, že auta, která mají lepší reprosoustavu než ty BT sluchátka za dvojku, ten 3,5mm jack taky mít nebudou a spíš to budeš nějakým android auto / whatever přehrávat přímo v nich. (Aneb ano, všechny auta co doma mám, hrajou hůř, než ty BT sluchátka)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    XMEDA: tak si koupis USB hub ne? sice pak budes vypadat jak uzivatel Macu, ktery se pokousi pouzit vic jak 2 periferie, ale to k moderni technice asi patri :D
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    QWWERTY: tam uz mam prece pichlej infraport :D :D
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    XMEDA: proste mas smulu a musis si poridit USB-C DAC
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    NAVARA: Vykony to nebude mit jako flagship asi i kvuli chlazeni a baterce, ale taky displeje jsou vetsinou az od 6". Fakt malej mas v podstate uz jen https://www.gsmarena.com/apple_iphone_13_mini-11104.php a par obskurnich vyrobcu dela lowendy.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    NAVARA: Vejde, ale nikdo to nekoupí.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Nejspíše se ten dnešní výkon do malých mobilů prostě fyzicky nevejde?
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    SPM: Ale ty si ten telefon s jackem pichnes treba v aute se slusnym audio do audio-in a pak ten rozdil proti BT uz slysis docela dost. Nebo kdyz to lidi pouzivaji jako zdroj na nejakou produkci, kde to staci napichnout na zesilovac nebo kombo a mas z toho normalni vystup. Ty BT tam jsou taky, ony ty telefony s jackem maji i BT pro BFU.

Bohuzel nejvetsi masa uzivatelu telefonu ani nevi, co je to adresar, takze maji nejradsi nejaky to blbuvzdorny jabko, kde je vsechno nacloudovany na jedne hromade a hudbu si pousti z internetu do BT sluchatek a telefon nabiji bezdratove, protoze si do vsech konektoru jsou akorat tak schopni nacpat a udusat bordel z kapsy :)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    MEMNON666: Sluzebni ifunSE je docela malej. Jinak ano, je to hodne smutny. Je par malych telefonu, ale hardwarove jsou to vetsinou strasny sunty. Cokoliv s parametry trochu vejs je hrozny padlo. A to teda kolikrat o dost vetsi padlo, nez je ten Samsung Galaxy Note 4, na kterej pred 10 rokama vsichni ohrnovali nos, ze je nepouzitelne velkej kram. Pritom kdyz vemu do ruky zaroven treba Xiaomi Redmi Note 13 Pro, tak je vyssi a vic tlustej. Pritom nema ani stylus a baterka je jen zvykacka zalepena uvnitr, takze by mel byt podstatne tenci.

Namatkou
    Compare Samsung Galaxy Note 4 vs. Xiaomi Redmi Note 13 Pro vs. Apple iPhone 13 - GSMArena.com
    https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=6434&idPhone2=12581&idPhone3=11103

(U toho Note4 maji par blbosti. Ma android 6, fotak neni 31mm atd, ale obecne to poslouzi k porovnani toho "prekotnyho vyvoje" za 10 let.. kterej vypada jen na vic pameti, vic RAMky o fous vykonnejsi cpu a trochu jinak koncipovany fotaky, ktery proti normalnimu fotaku porad produkuji sracky)
    SPM
    SPM --- ---
    XMEDA: bych byl opatrný s tím definováním normální výrobci, když tu furt šermujete s xiaomi :-)) Kvalitu přenosu nedokážu posoudit, v místech kde přehrávám hudbu z telefonu mi o ni zas tak nejde a na hifi doma bych zvolil asi jiné zařízení... Reálně když jsem ty sluchátka z tohohle přechodu (který mě teda také sral... ale zase benefitem byl stylus a velký display) vyměnil, tak hrajou o dost lépe než ty stará na kabelu. Což je samozřejmě o sluchátkách, ale otázka jestli ten přenos pak hraje takovou roli...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam