• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANARCHY: Ah, nevědomost lidi co mají jednu kartu 😅.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    SKAUT: Wallet asi přímo a vždy otevírat nemusím, ale často vybírám kterou kartu použít, a hlavně prostě velmi často vyžaduje to další ověření (přes stejný PIN kterým jsem před pár sekundami telefon odemkl) - takže jsem si už automaticky navykl, že ho stejně musím otevřít...
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    Na pixelu 8 mi zatim čtečka funguje naprosto výborně i se sklem. Mnohem lepší než co bylo doposud z těch co jsou pod displayem. Ty byly úspěšné v 80%. Ted se chytám i se suchými prsty.
    Ale měl jsem ji radši na zádech ( pro mě mnohem přirozenější, asi nejvic ze všech umístění, ten prst tam dávám vždycky). Zvykl jsem si teda teď palcem, když je pod displayem a funguje mi mnohem lépe než předchozí.

BTW co tam máte zapnuté nabic že musíte otevirat Google peněženku při platbě? Mě stačí jen odemknout telefon 🤔.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    VYHULENY_UFO: Na mně nefungují ani ty kvalitní čtečky - málem mi kvůli tomu před časem nevydali pas, který potřebuje biometrická data, protože mi prostě nebyli schopni ty otisky nějak načíst ;-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ANARCHY: a navic ty levny ctecky otisku prstu v telefonech a noteboocich neni zadnej velkej vykrik kvalitni techniky. videjicek jak ochcat ctecku otisku bylo hodne. pouzivam PINy, protoze kdyby se mi neco stalo, pribuzni si aspon ten telefon odemknou. coz by s otiskem prstu nebo obliceje meli trochu komplikovanejsi... i kdyz verim, ze tyhle levny ctecky ksichtu ci prstu nepoznaji, jestli je dotycny zivej nebo mrtvej.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    čtečky otisků prstů jsou jeden z nejvíc zhovadilých nápadů za posledních 10 let - mám suchou kůži na prstech, takže ani když na displeji telefonu nemám ochrannou fólii nebo sklo, tak mi to zafunguje tak na pátý pokus, s fólií nebo sklem bez šance, ledaže bych si před každým odemčením telefonu olízl prst.
    A na ty čtečky navázané zabezpečení ke kterému člověka donutí bez možnosti opt-out je takovej oser, že jen kvůli tomu teď budu kupovat hodinky s Garmin Pay, protože nepotřebuju dostat skoro infarkt a rozšvihat telefon o zeď pokaždé, kdy se snažím někde něco zaplatit (přijdu ke kase, vytáhnu telefon, PINem ho odemknu, otevřu Google Wallet appku načež ten ksindl tak v jednom ze dvou případů prohlásí, že ještě musí znovu ověřit mou totožnost než mi milostivě dovolí zaplatit mou vlastní kartou, takže znovu ťukání PINu...).
    Tudy cesta nevede, přátelé, tudy ne...
    SPM
    SPM --- ---
    MINER: no o tom právě mluvím... telefon stejně obvykle zapneš tlačítkem (alespoň když jsem tenkrát zkoušel to zapínání na displayi, tak jsem to nikdy netrefil) a když je čtečka v něm, tak se hned odemkne. Zmáčknout tlačítko a pak jít na displayi hledat to místo se čtečkou mi přijde dost oser :-)
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    NECROMAN: věc o které ani nevím (3 roky starý Pixel 6Pro) :-)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    NECROMAN: Na ulefone mam prepnuto na cerny pruh nahore a kolem objektivku mam stavovy ikonky. Stejnetak mam dole trvale zapnuty ty tri ovladace. Displej je i bez toho porad dlouha nudla.
    MINER
    MINER --- ---
    NECROMAN: Priority. Mě naopak sere na Applu, kolik vyplejtvá pixelů, aby tam byla mezera, tedy jak brutálně tlustej má ten status bar, ve kterym skoro nic neni, navíc kvůli tý jeho giganticky široký díře.

Priority. Apple vždycky obětuje usability pro krátkodobý pocit, Google vždycky naopak.

Můžeš o tom přemýšlet tak, že ta kulička na tý hraně leží:)
    MINER
    MINER --- ---
    SPM: Ty nový ultrazvuky jsou stejně rychlý, ale čtečka v tlačítku má jinou výhodu: člověk jí chytne přirozeně, když zvedá/vytahuje telefon. Nemusí nijak mířit prstem, je to automatický, max dorovná taktilně podle tlačítka.

Taky mi to chybí. Bohužel SONY, který je furt dělá, byť poslední model začalo dělat příčetnej poměr stran místo těch strašnejch nudlí, tak jsou furt nudlovitější a ten ten telefon prostě neobstojí hw.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Jak vypadá průstřel Pixelu 9 pro kameru? Docela lajdáctví, neumím si představit, že by něco takového vydal Apple
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Recenze Google Pixel 9 Pro XL: Je tohle skutečný král Android telefonů?
    https://www.svetandroida.cz/google-pixel-9-pro-xl-recenze/
    SPM
    SPM --- ---
    NECROMAN: no rychlejší je to jenom proto, že v rámci katování kostů odstěhovali ty čtečky otisku zase někam úplně do řitě. Já ji ještě mám na tom bočním zapínacím tlačítku a vlastně ani nevím, že tam ten zámek mám, protože zapnutí displaye tím tlačítkem ten telefon automaticky odemkne.
    E42
    E42 --- ---
    NECROMAN: Což je super, akorát právě nesmíš mít trvale odemčeno třeba hodinkami (E42). Království za elegantní řešení (čímž nemyslím vypínání BT nebo pokaždé Lockdown Mode).
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    GEKONZPRAHY: pokud odemknu telefon prstem, tak nemusím zadávat otisk znova potom, když chci platit.
    Pokud tedy chci platit, odemknu prstem, pokud ne, tak obličejem, což je o něco rychlejší.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    Taky mě to naštvalo nějaký ten měsíc zpátky ale co ae dá dělat 🤷
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Tohle je nastaveni pro dodatecne overeni. Zda jsou tam zabudovane vyjimky podle karty ci konfigurace nevim.

E42
    E42 --- ---
    PISTA1: Já za to byl původně docela rád, protože placení bez nutnosti jakékoli autorizace se mi taky úplně nelíbí, ale je v tom ten drobný dodatečný opruz, že odemčení telefonu pomocí "trusted device" (hodinky) se nepočítá a na žádný elegantní způsob, jak si autorizaci před platbou vynutit, jsem zatím nepřišel. Výsledek je skutečně značná pruda.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Jestli je to vyzva k otisku a ne k odemceni telefonu tak je to divne.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    GEKONZPRAHY: Zapnuto googlem pro naší bezpečnost... Máš bohužel smolíka :(
    Pokud neodemkneš mobil pár sekund před platbou potvrzuješ znova.
    Najíždějí postupně, já to potvrzoval asi před 3 měsíci. Od tý doby platím všechno hodinkama, protože mě to taky nebetyčně sere.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam