• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    ASYMETRIC: Nezadávat to přes asistenta, ale kliknout na hledání přímo v android auto a tam na mikrofon, pak to česky bere... Jen se to holt nedá přes tlačítkona volantu, který spustí toho asistenta, ale musí člověk klikat na obrazovku, jak jsem popsal no...
    MINER
    MINER --- ---
    ASYMETRIC: Jde nastavit jazyk aplikace. Android mám anglicky, ale mapy přesně z těchto důvodů mám nastaveny česky.
    ASYMETRIC
    ASYMETRIC --- ---
    Našel někdo z vás nějakou kombinaci zapnutí/vypnutí Google asistenta/Gemini, která by umožnila hlasové zadávání českých cílů při navigaci přes Android Auto? Nepřišel jsem na to, jak to udělat, abych řekl České Budějovice a AA mě tam navigoval. Neustále se to snaží převádět do angličtiny nebo němčiny.
    NAILER
    NAILER --- ---
    ARIAEL: Tos využil ten jejich buyback nebo bez toho? Mám taky 6 (obyč) a z 9 nejsem zatím úplně odvařenej, takže taky zvažuju počkat na 10.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    SPM: ale fuj :)
    SPM
    SPM --- ---
    XMEDA: Mobilni data? :-)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Mel jsem driv ceskej programek Wifič, kde byla pekna offline databez wifi hesel hlavne z ČR a trochu okoli, pak to autor opustil a i kdyz mate ulozenou app, tak nejde stahnout databaze hesel.

Koukal jsem ted po nejake aktualnejsi nahrade, ale vypada to, ze krome paskvilu wifi-map plnyho reklam a neustalyho tlaku na premium verzi snad neni nic, co by melo zpracovany nejak pouzitelne Cesko.. :(

Je neco, co ma slusnou databazi a nesnazi se to konstantne zablit telefon reklamou nebo to nechce nejaky absurdni clenstvi za sest stovek?
    CADDY
    CADDY --- ---
    ANARCHY: to teda ticha zavist, ja se zase furt potim/mastim, takze musim kazdou chvili prst i ctecku necim otrit, aby fungovala... a otisky furt na vsem strasny, fakt brutalne zavidim lidem, co veznou telefon do ruky a je furt neomatlany...
    E42
    E42 --- ---
    E42: I když, jak tě znovu čtu, je to spíš jen řešení na tohle. Ale minimálně přidání té dlaždice by ti mohlo trochu ulehčit.
    E42
    E42 --- ---
    ANARCHY: Na tohle jsem teď našel celkem přijatelný řešení. V quick settings (dlaždice nastavení v notifikační liště) kliknu na dlaždici Wallet (ta by měla jít případně přidat), a když tam je u karty nápis "Verify...", kliknu na něj a dostanu prompt na otisk (nebo heslo, jestli nepoužíváš biometriku). Po otisku/zadání by pak karta měla nějakou chvíli fungovat na první dobrou. Ty si tam zároveň můžeš i vybrat konkrétní kartu. Je to v podstatě jeden až dva kroky navíc oproti obyčejnému odemčení, což už se dá.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    ANARCHY: Dost zalezi na ctecce. Na sluzebnim jabku SE2020 je to otresny. Regnutych mam nekolik prsu, ale ta vec po case bere jen palce. Jak mam mokrou nebo zamazanou ruku, tak nic. Takze kdyz prsi nebo snezi, mam po srande.
    Ulefone18T ma ctecku na tlacitku na strane a bere i mokrou ruku v klidu a ruzny prsty nejsou problem.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Zas je potřeba brát v potaz frekvenci jevu - jestli je sucharů pět z milionu, tak holt budou nosit fyzické karty, pokud u zbylých 999k populace tohle je lepší zabezpečení.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    PUSCHPULL: To právě změnil Google. Stačilo mít rozsvícený display do 500, ted je třeba odemknout.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANARCHY: Ah, nevědomost lidi co mají jednu kartu 😅.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    SKAUT: mě taky stačí jen odemknout telefon. Možná do 500,- Kč ani nemusí ... ozkouším to.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    SKAUT: Wallet asi přímo a vždy otevírat nemusím, ale často vybírám kterou kartu použít, a hlavně prostě velmi často vyžaduje to další ověření (přes stejný PIN kterým jsem před pár sekundami telefon odemkl) - takže jsem si už automaticky navykl, že ho stejně musím otevřít...
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    Na pixelu 8 mi zatim čtečka funguje naprosto výborně i se sklem. Mnohem lepší než co bylo doposud z těch co jsou pod displayem. Ty byly úspěšné v 80%. Ted se chytám i se suchými prsty.
    Ale měl jsem ji radši na zádech ( pro mě mnohem přirozenější, asi nejvic ze všech umístění, ten prst tam dávám vždycky). Zvykl jsem si teda teď palcem, když je pod displayem a funguje mi mnohem lépe než předchozí.

BTW co tam máte zapnuté nabic že musíte otevirat Google peněženku při platbě? Mě stačí jen odemknout telefon 🤔.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    VYHULENY_UFO: Na mně nefungují ani ty kvalitní čtečky - málem mi kvůli tomu před časem nevydali pas, který potřebuje biometrická data, protože mi prostě nebyli schopni ty otisky nějak načíst ;-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ANARCHY: a navic ty levny ctecky otisku prstu v telefonech a noteboocich neni zadnej velkej vykrik kvalitni techniky. videjicek jak ochcat ctecku otisku bylo hodne. pouzivam PINy, protoze kdyby se mi neco stalo, pribuzni si aspon ten telefon odemknou. coz by s otiskem prstu nebo obliceje meli trochu komplikovanejsi... i kdyz verim, ze tyhle levny ctecky ksichtu ci prstu nepoznaji, jestli je dotycny zivej nebo mrtvej.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    čtečky otisků prstů jsou jeden z nejvíc zhovadilých nápadů za posledních 10 let - mám suchou kůži na prstech, takže ani když na displeji telefonu nemám ochrannou fólii nebo sklo, tak mi to zafunguje tak na pátý pokus, s fólií nebo sklem bez šance, ledaže bych si před každým odemčením telefonu olízl prst.
    A na ty čtečky navázané zabezpečení ke kterému člověka donutí bez možnosti opt-out je takovej oser, že jen kvůli tomu teď budu kupovat hodinky s Garmin Pay, protože nepotřebuju dostat skoro infarkt a rozšvihat telefon o zeď pokaždé, kdy se snažím někde něco zaplatit (přijdu ke kase, vytáhnu telefon, PINem ho odemknu, otevřu Google Wallet appku načež ten ksindl tak v jednom ze dvou případů prohlásí, že ještě musí znovu ověřit mou totožnost než mi milostivě dovolí zaplatit mou vlastní kartou, takže znovu ťukání PINu...).
    Tudy cesta nevede, přátelé, tudy ne...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam