• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    ZORBEN: ja uz jsem z Novy prchnul nekdy pred 3ma rokama kdyz to prodali a za tu dobu jsem jich vyzkousel mraky.
    nakonec jsem zustal u https://play.google.com/store/apps/details?id=projekt.launcher, kterej ma obrovsky mnozstvi nastaveni vseho moznyho jako mela Nova.
    bohuzel te ale zklamu, infinite scroll desktopu sam nepouzivam a v nastaveni jsem ho nenasel.. i tak doporucuju zkusit, treba ti sedne
    ZORBEN
    ZORBEN --- ---
    doporučíte mi někdo náhradu za nova launcher? po upgrade na android 16 se s tím nedá fungovat... věčně mi píše hlášku něco jako "zpracovává se oznámení", občas mizí nějaký ikony, občas to zamrzne celý...
    důležitá vlastnost pro mě je, abych mohl obrazovky plochy rolovat dokola, tzn z hlavní (1.) abych mohl doleva na poslední (4.)...nejaky tvary ikon a podobný blbosti mi jsou asi jedno (i když to bylo na nova taky fajn tolik možností přizpůsobení... Hlavně jsem to udělal na jednom telefonu X let zpátky a pak jen přetáhl backup)
    telefon Motorola g84, moto launcher mi nevyhovuje... co tady někdo doporučoval nějaký fancy launchery s úplně jiným přístupem jako "niagara" nechci...
    díky
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DRAGON: kdyby někdo řešil podobnej bug, stačil restart)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    prosím dokázal by mi někdo poradit, jak vypnout v mobilu, aby se by default neobjevovala klavesnice (Gboard) s aktivovanym CAPSLOCK pokaždý, co chci začít psát? nic takovýho sem nezapínal a děje se to teď pokaždé. Dík
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    CUKI: Se jim s tim nechce camrat, pro Google jsme ztraceny trh, protoze nedokazali vystrnadit Seznam.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAKROUSEK: "Nařízení o GDPR také řeší zpracování dat mladistvých na internetu včetně věkové hranice souhlasu dítěte se zpracováním jeho údajů. Nařízení požaduje minimální věkovou hranici 16 let, ale dovoluje členským státům pohyb v rozmezí 13 až 16 let. Po dohodě na jednání vlády tak budou děti mladší 15 let nově potřebovat souhlas svých zákonných zástupců např. k instalaci nebo využívání komunikační aplikace nebo sociální sítě."

Takže možné by to bylo kdyby se u nás chtělo. Ale to pořád nevysvětluje tu nemožnost schválení zákonným zástupcem. Ostatně instalaci aplikace peněženka může nainstalovat jedině se souhlasem.
    JIMX
    JIMX --- ---
    DRAGON: To mám zaply, ale možná bude problém v tom, že si to Messenger otevírá sám ... a pak jsem tam našel proklik do mapy.com ... tak uvidím, jestli to půjde tamtudy.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JIMX: tohle mas nastavene? vlastnosti mapy.com appky a tam polozka "set as default", ted sem to kontroloval a funguje to, kdyz to vypnu, otevira se mi to v browseru, kdyz zapnu, tak to jde do appky.

MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    CUKI: Pro USA je to 13 default, protoze COPPA, pro CR 16, protoze GDPR.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAKROUSEK: To je nějaké národní omezení když pro všechny ostatní to je od 13 as default.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    CUKI: Google. Je to zla korporace, hodne se odchylili od sveho puvodniho motta: "Don't be evil."
    JIMX
    JIMX --- ---
    Netusite někdo, jestli jde sdílení polohy na mapy.cz otevřít nějak přímo v appce mapy.cz? Když kliknu na ten sdílecí odkaz, tak mi to otevře web v broseru, kde to vidim, ale přímo do appky to prostě nejde otevřít ...
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZBYNEK: To je ale provázané i jinými věcmi, které chci aby zůstaly.
    Přijde mi ujeté že naše země vyžaduje věk 16let (jinde 13), přitom kartou jako takovou platit může. Kdo tohle vymyslel?
    CUKI
    CUKI --- ---
    Má někdo představu, jak na mobilu pod familly link zprovoznil google peněženku Pro dítě které nedosáhlo věkové hranice 16 let? A proč tam to omezení je a nenastavuje ho rodič sám?
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    Ahoj, našel by se, prosím, někdo zkušený a mohl by mi zodpovědět jednu otázku?

Když si na současných verzích Androidu přidělím tato práva: MANAGE_EXTERNAL_STORAGE (samozřejmě to uživatel musí potvrdit/povolit) měl bych mít plný přístup do složky /storage/emulated/0/Android/obb/ ?

Děkuji!
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Super telefon nemám ani dva roky a můžu ho vyhodit protože si google myslí že je rootlej a nedovolí mě platit kartou :#
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    co si vybavuju
    - pouzivam rotovani ploch - mam 3 screeny a pretahuju dokola, dokud nenarazim na tu, co chci, nikde se nezarazim
    - a pak perzistentni spodni radek asi 5 ikon, kdy uprostred je "seznam applikaci"

tohle umi jiny? Mam Pixel 7a (ten s rozbitym BlueTooth)
    CADDY
    CADDY --- ---
    DRAGON: já jsem taky spokojený...jediné, co mě sere do běla, že zrušili před pár lety možnost vypnout ty hnusné jednotné rámečky ikon...a nejde to rozumně obejít ani s tím goodlockem...
    TOM
    TOM --- ---
    MIKEE: novější verze Androidu na některých zařízeních mi přerušují komunikaci mezi aplikací a jejím widgetem. Po restartu. Bez ohledu na to, jestli aplikace běží, nebo ne. Optimalizace baterie vypínám
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam