• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    CUKI
    CUKI --- ---
    TOOMIX: To ti věřím, protože Sygic byli snad nejhorší mapy co jsem kdy použil. Nemálkrát jsem skončil někde uprostřed ničeho kde cesta dál nikdy nevedla. Jednou uprostřed bažiny.

Jinak google bohužel zaspal dobu a jeho mapové podklady jsou tragické. Mapy.cz +OSM jsou to nej co se dá provozovat.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    TOOMIX: Taky jsem řešil jak rozchodit češtinu v android auto a nevyřešil...

Začal jsem si s mobilem povídat anglicky a nejvíc nadšené jsou z toho děti - část cestování vždycky zaberou výkřiky "hey google", "call ...", "send message to ..." a hned cesta utíká rychleji. Jenom je příšerná chybovost v rozpoznání kontaktů, adres apod. :-(
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ANARCHY: no navigaci kvuli bezpecnemu rizeni nectu, takze budto jedu podle pameti a nebo ji naprosto verim, neni nic mezi tim, bouracek je tu dost, nechci prispivat ;)
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    (i pro navigaci v autě si zapínám v mapy.com turistický mapový podklad)
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    Pro mně ideální představa informace, kterou z pohledu do navigace dostanu, je asi něco jako "projedeš DOlní Lhotou, potom lesem kde to bude do kopce, za ním bude mírná zatáčka vlevo, a poté, co přejedeš mostek přes potok, tak odbočíš doprava"
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    DRAGON: Každej je zvyklej na něco jiného, a je dobře, že tu je výběr pro každého - já třeba když jedu autem, a nejsem schopen z té navigace ani zjistit jméno obce kterou projíždím, natož kde končí les nebo něco takového, tak mně chytá rapl, protože potřebuju mít i představu kde se pohybuju, a ne jen spoléhat, že mi navigace včas a správně řekne, kde mám kam odbočit...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DRAGON: já jsem se kdysi přeučil ze Sygic právě na google mapy
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ANARCHY: jo, hodne lidi chvali mapy.com, ale ja asi nebudu schopnej se preucit z Waze, na to je az moc skvelej :)
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    BTW v autě používám k navigaci mapy.com (ex-mapy.cz), a velmi příjemně mně překvapilo, že ten hlasový asistent mi spustil navigaci v nich, když jsem zadal třeba "Navigate home"
    (mám je jako defaultní mapovou aplikaci, Google mapy nepoužívám k ničemu kromě hledání recenzí na restaurace a další podniky v zahraničí, případně otvíraček etc...)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    TOOMIX: zkusil jsem to a Google mapy nejdou podle mě ty používají asistenta a u Waze se pustí hlasové zadávání klávesnicí
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    PISTA1: no to na mobilu v google mapách taky, ale na Android auto mi to nefunguje
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    TOOMIX: já používám Waze, tam normálně ve vyhledávacím poli kliknu na mikrofonek a hlasem zadám kam chci.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ANARCHY: Google assistant je standardní co je i pro Android Auto. Gemini je nástupce, ale neumí zatím všechno včetně Android Auta. Ale díky, vyzkouším.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    ANARCHY: Hmm, i když možná, jak o tom tak přemýšlím, tak to nebyl Google asistent ale Gemini - moc se v nich nevyznám...
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    TOOMIX: Zrovna včera večer jsem to řešil u Google asistenta jen v mobilu, a u něj zabralo když jsem mu řekl "Switch to Czech language" - a pak už mi bral povely v češtině.
    Ale ještě jsem nezkoušel, jestli to tak bude fungovat i v autě, i když to byl můj primární cíl.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Je nějaká možnost, jak u Android Auto donutit hlasové ovládání, aby akceptovalo pokyny v češtině? Mám otevřené google mapy, zmáčknu mikrofon (protože zadávání textu je z bezpečnostních důvodů zakázané), řeknu "Domov" a ta pinda anglicky hlásí, že jsem řekl "dumb off" a že mi nerozumí. V nabídce jazyků Google Assistenta čeština není a s Google Gemini co češtinu podporuje Android Auto neumí.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    F-Droid and Google's Developer Registration Decree | F-Droid - Free and Open Source Android App Repository
    https://f-droid.org/en/2025/09/29/google-developer-registration-decree.html
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ZBYNEK: UTFG: samsung keyboard - predictive text - vypnout ... resetovat ... pomodlit se ... zapnout predictive text
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Řeším Samsung klávesnici na S25 - po upgrade mi nefunguje napovídání. Může to být tím, že nejsem přihlášen do samsung účtu?
    CUKI
    CUKI --- ---
    PUPU: Pokud ho umíš otevřít a připojí se ti zařízení tak asi easy. Klidně přes jiný dipley, ale pokud je vadná i ta deska, tak to bude asi dost drahý pokus s nejistým výsledkem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam