• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    KELDA
    KELDA --- ---
    MIKEE: aha tak situace je horší, nemám ponětí kde se PIN mění :) Poradíš?
    Našel jsem jen změnu hesla na telefon syna ale PIN nikde
    KELDA
    KELDA --- ---
    MIKEE: pin si raději zmenim ale určitě ho neví, teda myslím :)
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    KELDA: nema syn pristup k zarizeni kde je tvuj ucet a je tam family link? treba rodinny tablet atp, odkoukal tvuj pin
    KELDA
    KELDA --- ---
    Ahoj, určitě někdo máte Family Link. Mám to nastavené u syna a tápu jak se chovají programy co jsou v režimu Limitu. Stává se pořád, že nastavím hru do pozice Limitu (nemůže používat mimo předem stanovený časový limit) ale po jednom dni kdy kouknu na Family Link ma program (hra) nastaven neomezený čas. Přepnu do limitu a další den je zase v neomezeném čase

Ptal jsem se syna a říkal že nic s tím nedělá. Tedy buď je to jeho KniwHow a neřekne nebo říká pravdou a systém se nějak chová sám.

Tušíte jak je možné že se takto mohou programy chovat?
    ASYMETRIC
    ASYMETRIC --- ---
    Díky.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ASYMETRIC: mozna?
    mujRozhlas - Český rozhlas - APK Download for Android | Aptoide
    https://mujrozhlas.en.aptoide.com/app

(jinak ano: apkpure, apkmirror, uptodown vypadaji, ze maji jenom xapk)
    ASYMETRIC
    ASYMETRIC --- ---
    Nemáte někdo aplikaci Mujrozhlas jako apk soubor? Potřebuji to dostat do streameru Eversolo, ale všude je jen spam nebo xapk ke kterému je potřeba další instaler. Díky.
    SPM
    SPM --- ---
    DRAGON: Tak treba na ZFoldu byl priinstalovanej smradlavej onedrive, kterej kazdou chvili obtezoval nejakou notifikaci. To jsem to mel taky chut hodit z okna, nez se mi to povedlo konecne zakazat...
    ALMIGHTY88
    ALMIGHTY88 --- ---
    DRAGON: Nahrávání hovorů je nativní součástí základního dialeru, jen je to systémově vypnuté v oblastech, kde to porušuje legislativu. (Tady závisí i na verzi zařízení jako takového, myslím že třeba v US distribuci to nemají uživatelé takhle jednoduché, jako my v "evropské", kde máme na výběr hodně CSC.)
    Dá se to povolit globálně pro všechny hovory, nebo to zapneš manuálně během hovoru tlačítkem, jako bys třeba zapnul hlasitý odposlech. Je tam i možnost nastavení, aby po skončení nahrávaného hovoru vyskočila notifikace, která má tlačítko pro odstranění nahrávky. Nahrané hovory je možné přehrávat rovnou z historie volání, nebo z příslušné složky filesystému.

NAVARA: Na S25 mám THL, na S23 jsem používal SEK. Postup asi nejlépe shrnuje tohle video https://www.youtube.com/watch?v=uJPdAtGKPmI je tam i v popisku seznam, co ve kterém regionu funguje. Pro mě je klíčové aby tam šlo to nahrávání a taky mám rád CallId (takovéto načítání infa pro příchozí hovory z neznámých čísel - "Podezření na spam" atd.). Ale má to vliv i např. na funkčnost SPay, a na některé funkce Samsung hodinek (asi EKG), ale obě tyto záležitosti se mě netýkají, takže nemám zkušenost. Na jiné omezení jsem nenarazil, na region Google účtů to nemá vliv. Proces změny CSC funguje přes nějakou sekvenci ADB příkazů, kterou pošle ten SamFw soft.
    Bankovní aplikace (některé) a Google pay spoléhá na SafetyNet ověření a to normálně funguje, jednou se mi stalo na S23, že Samsung pro region SEK vydal aktualizaci FW, která byla nějak špatně podepsaná nebo whitelistovaná pro SafetyNet a to jsem pak ručně (OTA funguje jen v rámci nastaveného regionu) musel nahrát Firmware EUX aby mi Google pay fungovalo, než vyšla opravená verze v SEK. Přičítám to interní chybě v testování pro asi menší trh.
    Více info bych hledal na XDA např. zde https://xdaforums.com/t/s25-ultra-call-recording-possibility-of-changing-csc.4716547/ a dalších podobných vláknech.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Mám kromě vyplého GPS aplikaci (povolenou v admin režimu) pro falešnou polohu.
    Kromě neochoty na sebe bonzovat, to umožňuje hledat v jiných aplikacích v okolí místa kde nejsem.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Pokud by někoho také s*, konečně jsem se zbavil denní ouška nástěnky.
    Neprozřetelně jsem to jednou zapnul a i když tam nic nebylo povolené, aplikace vypnutá atd. stále tam po straně překáželo ouško a při dotyku naskočil "obrázek" co tam nebyl. A ne a ne se toho zbavit.

řešení: na panelu přidat přepínač denní nástěnka, a ten vypnout.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ALMIGHTY88: dokazal bys pls popsat nejaky kratky info, jak to rozbehat a cim nahravas hovory atd? diky moc
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    QWWERTY: podvrhovani dat porad funguje s lsposed (fork xposed) a xpl-ex (fork xprivacy)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    NAVARA: podvrhovani dat aplikacim mi taky strasne chybi. Xposed bylo na tohle super

keymapper pry umi premapovat bocni tlacitka, ale maji to jako premiovou funkci (ale 50,- mi prijde ok)
    ja jenom ve free verzi premapovaval externi klavesnici, a jsem s tim docela spokojeny. jednou jsem to nastavil a od te doby to funguje
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ALMIGHTY88: Na jaký region to přehazuješ, nemáš problémy s bankovnictvím (a podobnými security apkami), lokalizacemi, (ne)možnostmi instalovat české appky apod?
    ALMIGHTY88
    ALMIGHTY88 --- ---
    NAVARA: Nahrávání hovorů řeším na Samsungu (obyč. S2x) bez rootu jen změnou regionu (csc) už pár generací. Odblokuje to nativní funkci, nic nepípá a funguje to hezky. Jsou tam občas nějaké drobné nevýhody (chce to vychytat region, kde funguje všechno, co aktivně využívám) a aktualizace může mít občas zpoždění, ale jinak za ty roky žádná špatná zkušenost. Ani se servisem nebyl nikdy problém - jde to snadno vrátit.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DRAGON: Nerootuji, ale chtěl bych:
    * Automatické nahrávání telefonních hovorů (žádné pípání, automatické hlášky apod v tom hovoru)
    Teď na to mám Plaud, co to taky udělá, ale musím to mít připnuté k telefonu a aktivně to zapnout; magnetické pouzdro si nerozumí se stylusem, ještě musím ozkoušet, jestli stačí Plaud přímo na telefonu, bez pouzdra nebo se to hýbe moc.

* Možnost aplikacím, co požadují příliš mnoho oprávnění jinak se nespustí, podvrhovat falešná data (prázdné nebo fiktivní seznamy kontaktů, nainstalovaných aplikací, apod).

* Možnost mít jako asistenta OpenAI (se stejnými přístupy co Gemini), nechci platit dva agenty a Google Office nepoužívám.

* Možnost si nastavit tlačítka zcela dle sebe (single click, double click,…) a ne jen z nějaké podmnožiny, co mi Google/Samsung povolí a co zákonitě nezahrnuje moje use cases.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    QWWERTY: ja tohle vsechno smazal, ty wallpapery jdou normalne mqznout. Jen si rikam k cemu, mam 512GB verzi, mam tam narvany 250GB mp3 vazny hidby a porad to nemuzu zaplnit :)

ale chapu te a tvy potreby, diky za odpoved :)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    DRAGON: ja jsem takovy ten divny clovek ktery si mysli, ze kdyz to uzivatel nepotrebuje a zaroven ten OS plni vsechny potrebne funkce bez tech aplikaci, tak jsou tam naprosto zbytecne a nemaji vubec zadny narok na existenci
    opacny pristup mi dava asi takovy smysl, jako zabordelit si desktopovy OS uplne kazdou freeware aplikaci, kterou najdu na internetu. akorat u desktopu mam jistotu, ze kdyz tu aplikaci vyhodim z autorunu a udelam kill, tak se sama zpatky nespusti na pozadi

"spoustu veci, ktery to v sobe ma, hojne vyuzivam. "
    ja taky, ale na co je mi 13 TTS jazykovych baliku? 3 baliky na hry, kdyz na telefonu nehraju?
    to stejne aiwallpapers, googleassistant, adservices, telemetry, okgoogle, aremoji - nepotrebuju ani jedno

"se nemuzu zbavit dementni vsudypritomny gemini AI. "
    nektere UI prvky Gemini jdou osekat pres GoodLock/RegiStar. ale nevim kde vsude to mas rozlezle.
    nemam Samsung account, takze u me to jsou defacto jenom login placeholdery
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam