DRAGON: To jak se kde chovas, jak pouzivas mys, na cem tu mys zastavis, na co kliknes, jak dlouho kde stravis cas, jake zarizeni se nachazeji v okoli "tveho" zarizeni ...
Proste shadow profil. Zadny konkretni jmeno s kterym se to da spojit ( alespon ze zacatku ) ale proste hromada dat kterou nekdo umi pouzit nebo bude umet. A na ziskani dat staci to ze je na strance "to se mi libi" od Mety, nebo nejaky prvek na sdileni, frame s nejakym obsahem. Viz jak funguje captcha kde zaskrtnu jen policko "jsem clovek".
CUKI: Viz vyse. Ty to nemusis pouzivat. Staci na to nejaky nesmysl na webu tak vlezes. Pouzitelny udaj je i to jak se chovas na dane webove strance. Na jake stranky lezes. To co delas pomuze data roztristit (nemas jednoznacny fingerprint od prohlizece ) ale taky verim ze nejaky chytry algoritmus s dostatkem vykonu nakonec najde neco co to spoji. Ne treba dneska, v budoucnu urcite.
ERGOSUM: Tak o tom zadna, moje puvodni myslenka nebyla o utocich ale o informacich ktere si tobe shromazduji firmy (/firma ) ktere to pouziji byt zatim na reklamu. Casem treba na socialni profil ( ci socialni kredit jak to uz nekdo ma ted ).
Jo ja vim, moc si ctu Sci-Fi a jsem paranoidni :D .