SPM: No já nevím jak ty, ale já to čtu dost detailně. Ne není to neprolomitelný. Ale vyžaduje to cílený útok.
A právě to je na tom super. I když se dostane do bankovnictví, nic s tím nenadělá. A můžeš důvěřovat čemu chceš, nic nepošleš nic nepřenastavíš...
QWWERTY: Jo tohle bylo spíš dřív. Dneska spíše na hromadné časté platby.
V blahé paměti s tím přišla Barclays. Dostal jsi takovou HW obdobu public/private key. To fungovalo docela zajímavě. BTW to byla která má ty své bezpečností limity fakt divoké. Když jsem si tam na rozhraní milenia zakládal účet, tak jsem musel absolvovat asi třičtvrtě hodinovej pohovor, připomínající spíš výslech.
Nevím jak to funguje dnes ale dostat účet v GB nebylo fakt nic snadného. A tahle banka byla ještě o krok dál než ty ostatní. Moje ex-žena tam třeba nedostala účet protože neměli danou šarži jejího pasu proti které kontrolovali pravost, tak musela jít jinam :-D
Ale dneska? Má to nějaký smysl? Když každej druhej má v telefonu smartbanking, kterej ze své podstaty nemůže být nikdy bezpečnej, alespoň jako tohle?
Jinak ani otisky ani ksicht není zrovna 2x bezpečné řešení. Za pár korun se dá vyrobit kamera která sejme tvůj ksicht za chůze na 12m v dostatečné kvalitě. :-(
Prostě dneska je to hlavně o pohodlnosti. V době, kdy jsem platil jednou ta čas a těch ověření nebylo potřeba tolik se dalo použít mnoho možností, které dneska kde uděláš 10 plateb denně a do mobilu se přihlašuješ ještě násobně častěji nejsou prostě dost dobře možné.