• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    HANZO: A zeptám se.
    Než jsi je odstranil, zakázals je a odstranil jsi i uložená data?
    Oblíbená zábava. nainstaluješ aplikaci, ta je k prdu, ale udělá si pracovní adresář, kde si něco odloží.
    I když ji smažeš, pracovní adresář zůstane.
    Běžně to dává smysl. Nechceš přijít o fotky, poznámky atd.
    Jenže takhle tam zůstane nějaký skript.

BTW Platit mobilem je přece in. :-D
    HANZO
    HANZO --- ---
    HOUMLES: infinix myslím Note 40 Pro... no, nepotěšil si mě
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    HANZO: spousta tohodle malwaru vyuziva zranitelnosti v systemu a u nekterych kritickych je mozny zapisovat do adresaru nebo menit soubory, ke kterym nema obyc uzivatel (ani anitivir) pristup. pokud ten telefon neni pravidelne aktualizovany nebo uz je starsi a vyrobce se na to vysral, tak jedina moznost jak se toho zbavit je opravdu reinstall a v budoucnu neklikat na podezrely veci na netu.
    jeste je moznost hodit to nekomu kdo se v tom vyzna a pripoji to na adb a projde. na adb se da treba zjistit ktera aplikace je v popredi (kdyz vyskoci ta reklama) a podle toho pak postupovat dal.
    HANZO
    HANZO --- ---
    Jdu sem s dotazem. Můj otec si kdesi stáhl vir do androida. Prakticky pořád mu pouští přes celý displej reklamy, které pak vedou do Play kte stažení rlzných aplikací.
    Stáhl jsem free verzi esetu i AVG, ale nic to nenašlo, z telelfonu jsem odstranil všehcny aspon trochu podezřelé aplikace, ale furt to tam je.
    Nemá někdo tip, jak se toho zbavit, nerad bych podstupoval komplet reinstalaci. díky moc
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    QWWERTY: Jo, jistě "marketingovým omylem"....
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    Omylem byla odhalena podoba plného desktopového rozhraní Androidu - Root.cz
    https://www.root.cz/zpravicky/omylem-byla-odhalena-podoba-plneho-desktopoveho-rozhrani-androidu/
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    ALMIGHTY88: V pohodě a díky
    ALMIGHTY88
    ALMIGHTY88 --- ---
    GLOBETROTTER: Jasně můžeš mezi účty přepínat jako třeba v Gmailu. Přesný postup už si bohužel nepamatuju. Ale vidím, že domácí adresa na tom "americkém" účtu je pořád v ČR, US adresa je tam mezi dodatečnými, takže jsem to asi měnil přes platební metody. Nejspíš jsem tam hodil nějakou virtuální Revolutku. Ale zároveň jsem tou dobou byl opravdu fyzicky v US, takže to asi bude chtít i VPN. No koukám, že jsem moc nepomohl... :D
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    ALMIGHTY88: Takže jestli to chápu dobře, měl jsi (máš) na telefonu dva google účty, mezi nimi můžeš přepínat a jeden jsi v USA změnil na zemi USA? Můžeš popsat, kde se to přesně nastavuje (ideálně PrintScreen)? A musel jsi tam zadat nějakou US platební metodu nebo Tě to pustilo bez ní?
    Moc díky
    ALMIGHTY88
    ALMIGHTY88 --- ---
    GLOBETROTTER: Ta první varianta mi před dvěma roky fungovala v US, kdy jsem potřeboval nainstalovat nějakou appku na GPS psí obojek. Změnil jsem zemi na mém sekundárním emailu a přes tento účet aplikaci nainstaloval z Play. Funkčnost původního hlavního účtu zůstala nedotčena.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    ERGOSUM: Díky, ale nejprve bych zkusil "normální" cestu :-)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    GLOBETROTTER: Podívej se na
    Aurora Store | F-Droid – Bezplatný a otevřený repozitář aplikací pro Android
    https://f-droid.org/cs/packages/com.aurora.store/
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Potřebuju si změnit zemi na Google Play, protože mi některé appky nejdou stáhnou. Ale není mi spousta věcí jasných :-)
    - Stačí si do telefonu přidat další Google účet, přepnout na něj, změnit si v Google Play zemi a "původní" účet Google bude mít stále tu původní zemi? Nebo je to potřeba udělat úplně jinak?
    - Jeden zdroj uvádí, že zemi je možné změnit 1x za 12 měsíců, další že to opět lze po 90 dnech.
    - Při změně musím údajně být v dané zemi (na kterou to chci změnit) a mít lokální platební nástroj. To znamená, že tam musím zadat kreditku, vydanou v dané zemi? Dosud žádnou platební metodu v Play nemám a bezplatné appky stahuju bez problémů.

Nebo je jednoduší do kompletně resetovaného jiného telefonu dát nový Google účet? A země se v tu chvíli určí automaticky jak? Podle polohy/IP adresy nebo podle uvedeného bydliště?

Předem děkuji za pomoc
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    SPM: zakázaný copy paste řeší některé password managery, např. KeepassXC emuluje vstup z klávesnice
    CUKI
    CUKI --- ---
    SPM: To jen pokud bydlíš na špatném místě. Tam se lidi často zamykají i když jsou uvnitř :-D
    SPM
    SPM --- ---
    QWWERTY: Tak barák většinou taky zamykáš a musíš sebou tahat klíče, na kterých může být ten yubi :-)

DANYSEK: ... a úplně nejlepší je to vynucený na aplikacích, kde je zakázaný copy-paste :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    CUKI: banka se meni blbe, kdyz ty hesla vynucuje menit legislativa... :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    DANYSEK: nebo banku :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    QWWERTY: radsi nucene menis hesla...? ;-)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    DANYSEK: "neimplikuje, ze to musi byt pro uzivatele opruz"
    me teda osobne prijde jako vopruz uz jenom to to, ze sebou musim tahat nejaky dalsi kus hardware, at uz je je to FIDO, Yubi, nebo telefon :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam