• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    NAVARA: Tak konkrétně mě ano. Já se googleplay snažím minimalizovat, ideálně k nule. A zbavit se zbytečností.
    A aplikace nejsou jen u googlu.ú
    Ovšem chápu, že nejsem většina.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ERGOSUM: Alternativa nebude mít googleplay, takže ti to moc nepomůže
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ERGOSUM: "Google nezavírá platformu"
    tak urcite, viz [QWWERTY @ Android - otevřená mobilní platforma]
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    VITEX: Jo a díky za odkaz. Díky němu jsem našel pár věcí, které jsem sháněl.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    VITEX: No tak část jsou i-ovce, část jejich googlí příbuzní.
    Jestli se tedy něco výrazně nezměnilo, tak Google nezavírá platformu, ale svůj shop a zařízení na kterých běží googlí android.

Něco s tím dělat, můžou výrobci a národní+nadnárodní regulátoři.

Výrobci v Číně mají ten androidí fork.
    Znamená to, vzdát se některých Google služeb.
    Jiní výrobci jsou pevně přisáti ke Googlu. A IMHO bez nich by do toho Google nešel.
    Ohledně regulátorů jsem rozpačitý. Ti rádi přijdou s nějakou cipovinou která vše jen zhorší.
    Nejspíš je čas, aby se prosadila nějaká alternativa, ale to záleží především na zákaznících. A musí vědět, že mají na vybranou.
    VITEX
    VITEX --- ---
    Keep Android Open
    https://keepandroidopen.org/cs/

Obeslal jsem ouřad. Hrách na stěnu házet ?
    HULIK
    HULIK --- ---
    DRAGON: Teoreticky vlastně to samé je i tento od T mobile a ten by mohl být i levnější pokud u nich jsi.
    https://eshop.t-mobile.cz/category/Devices-Mobile/list/product_listing/product/t_tablet_2?tariffId=POT144&variantId=POY219
    HULIK
    HULIK --- ---
    DRAGON: tedy vlastně tohle tamto už není skladem, možná jinde.
    TCL NXTPAPER 11 Plus | Specializovaný e-shop s kvalitními čtečkami elektronických knih (ONYX, Kindle, PocketBook, apod.) a příslušenstvím.
    https://www.ebook-ctecky.cz/tablet/ctecka-e-knih-tcl-nxtpaper-11-plus-8-gb/256-gb-9469x2-2clca111-vice-nez-8000-eknih-a-program-na-konverzi-formatu
    HULIK
    HULIK --- ---
    DRAGON: Co tohle?
    TCL NXTPAPER 11 | Specializovaný e-shop s kvalitními čtečkami elektronických knih (ONYX, Kindle, PocketBook, apod.) a příslušenstvím.
    https://www.ebook-ctecky.cz/tablet-ctecka-e-knih-tcl-nxtpaper-11-s-flipovym-pouzdrem-vice-nez-8000-eknih-a-program-na-konverzi-formatu
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Ah Shit, Here We Go Again
    Android 17 Beta 1 is here with major updates for adaptive apps, performance, and media
    https://www.androidauthority.com/android-17-beta-1-3639738/#c4ca4/
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    jeste se vas zeptam na LTE tablety: nikdy sem LTE verzi nemel, funguje to zaroven jako telefon? ze by z toho mohla i volat? To by naramne vyresilo ten problem, ze na mobil uz nevidi.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    OVECKA_MJ: to ma malej display, ma 6,3" telefon, tohle ma 7", ja mluvil o vetsim formatu, co potrebuje
    OVECKA_MJ
    OVECKA_MJ --- ---
    DRAGON: zadny desitku - rychlej search - alza - kindle - model 2024 - za trojku.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    PSYSBEE: jasny, ja mam taky e-ink a na nicem krome knih nectu, nicmene eink velky jsou drahy a ono je mozny ze kazdym dnem umre.. dat desitku za ctecku nemuzu, naklady na ni jsou obrovsky, je potreba na to koukat i takhle, proto sem psal, aby to nestalo zbambilion, coz pro blbou ctecku napriklad uz sedmicka je. Takovych veci jsou mraky, co musim resit :) ale jinak dik a vlastne s tebou ve vsem souhlasim :)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    DRAGON: nechci bejt OT ale jako za mě bych jí koupil nějakou jednoduchou čtečku, e-ink papír je pro oči mnohem příjemnější narozdíl od klasickejch displejů včetně neemitování modrýho světla.. Já mám oči hajsavý, čtení z klasických smarthone displejů mě nesedí, do čtečky dokážu čumět "neomezeně" dlouho
    Měl jsem PocketBook, teď mám KOBO a obojí jednoduchý - prostě nastaruješ a klikneš na velkou ikonu knížky, kterou máš rozečtenou a čteš.. Gestem rozevření prstů se dá krásně zvětšit písmo, že může mít jedno písmeno na celou obrazovku.. :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    AXTHEB: to nebude moc jednoduche gui. Navic umi to cestinu (gui jazyk myslim).
    Ona ma android roky a podle me v soucasnem stavu nebude absolutne schopna se naucit nic noveho, nefunguje ji mozek spravne (ale chybi ji cteni).
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    DRAGON: Kindle paperwhile?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    pripadne kdybyste nekdo prodaval nejaky klidne hodne stary tablet o velikosti kolem 10 palcu, tak bych ho koupi
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Ahoj,
    napada prosim nekoho nejake zarizeni, ktere bych mohl koupit mame, aby na nem cetla knihy a dobre na to videla? Oslepla zcela na jedno oko a tim druhym vidi spatne.
    Neni potreba zadna velka kvalita, spis aby to bylo velke a slo tam nastavit pismo klidne o velikosti pul centimetru (v realnym mereni na displayi).
    A aby to nestalo zbambilion.
    dik moc
    MCD
    MCD --- ---
    SPM: Minimálně před půl rokem to přesně takhle šlo. Při funkčním zařízení se Smart klíčem bylo v IB možno přidat další zařízení pro Smart klíč (obě zařízení jsou aktuálně používána paralelně a funguje to).
    SPM
    SPM --- ---
    CUKI: pokud na tom starym telefonu máš smart klíč a telefon ještě funguje, tak by se s tím mělo jít přihlásit do IB a tam si normálně napárovat nový smart klíč na jiném telefonu, ne? Alespoň já u ČSOB tam mám úmyslně napárovaný i nějaký starý telefon, co mám v šuplíku (po tom co jsem jednou ten svůj dal na reklamaci a pak jsem přesně zjistil, že bez návštěvy pobočky jsem v loji).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam