• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Situaci, že dítě mělo na telefonu ochranné sklo, to vydrželo tak rok, pak se rozbilo, dítě ho sundalo, nic neřeklo a do měsíce rozbilo displej jsem zažil třikrát.
    SPM
    SPM --- ---
    Ja tam nelepil nikdy nic (akorat na tom zfoldu je i na malem displayi nalepena folie z vyroby, ktera je ted po letech pouzivani cela sedrena a hnusna). Jediny telefon, kde mi prasknul display (a hned 2x), byla nekulata S7, kde to sklo displaye debilne trcelo nad ram telefonu a stacilo se o tu hranu pomalu oprit nehtem, aby rupla. Jinak nikdy nic... sice na tech gorilla glassech se behem let pouzivani objevil 1-2 maly skrabanecek, nicmene ten se na tech nalepovacích foliich udela do vecera...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KEJML: ok, jasný, chápu:)
    KEJML
    KEJML --- ---
    DRAGON: No právě mám, za těch cca 14 let co používám dotykový telefony, se mi stalo přesně jednou, že mi prasknul display. A ne že by mi telefony nepadaly, rohy a hrany mývají při vyřazení omlácené znatelně. (Obaly rád nemám, už takhle jsou telefony dost velké.) Když pak slyším, jak někdo mění nejednou prasklé nalepovací sklo, které mu svým prasknutím prý zachránilo display, který by jistě jinak nevydržel, tak jsem prostě skeptický.

Ale každému co mu vyhovuje.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KEJML: tak mas nejaky zkusenosti z minulosti, ne? Zazil si pad bez a s, co na tom nechapeme? :) mozna mi jen neco unika :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    DRAGON: No ale jak víš, že samotné sklo, které může být pevnější než fólie, by ten pád nepřežilo?
    CADDY
    CADDY --- ---
    LEF: jojo, ja se na skla vybodnul, kdyz se rozbilo asi pate...a nekdy vylozene samo od sebe, jedno dokonce prasklo od prostredka... originalni skla na telefonech jsou nyni fakt odolna, prestal jsem i s foliemi, kdyz jsem zjistil, ze to normalnim provozem clovek neposkrabe... mam ted na prednim displayi asi 4 mm dlouhy skrabanec od neceho, ale pri celnim pohledu stejne neni videt... a za tu degradaci designu a oser kolem (o dalsich nakladech nemluve), to nestoji... to uz je lepsi si priplatit pojistku, ta uz se mi jednou bohate vyplatila...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    LEF: no vzhledem k tomu, že sem po pádu měnil fólii, protože se protrhla, tak bych řekl, že ho zachránila mocně. Samozřejmě ty si mysli cokoliv, já mám na to empiricky ověřený názor už mnoho let :)
    LEF
    LEF --- ---
    DRAGON: ja si myslim, ze tohle nikdy nemuzes 100% rict " ze zachranila ...) protoze nikdy nevis jak by ten konkretni pad ve skutecnosti dopadnul bez folie. za me je to mozna jeden velkej podvod. proc se teda vyvijeji skla (Gorrila) co stoji si myslim vic nez folie (vim ze je spousta ruznych druhu/materialu, nechci to uplne rozebiret), ktere stoji podstatne vic a v marketingu pisou jak je to super a "nerozbitny". ok, moizna nekdo vytahne nejakou studii, ze nemam pravdu (ja jsem k takove studii neprisel a stejne bych k ni byl asi spise zdrzenlivy). co jsem cetl, tak u zaoblenych disleju je to docela problen (folie). co jsem mel obcas telefon z foliii (nalepena uz pri koupi), tak vetsinou se po celkem kratkem case zacal odlepovat ruzek, z anej dodstava prach, na neklterych jsem citil, ze mi hur kluzou prsty, nekdy zhorsila citelnost displeje (jasne je to o kvalite folie). Proste zatim nejsem presvedcen o "potrebeů folie.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ALMIGHTY88: aha, to je zajimavy, to se mi na S22 nedelo (pak sem upgradoval na 23U protoze vyhodna nabidka), tak to chapu. Jinak po tolika letech S23U stale vydrzi pres den a pul uplne v klidu. Tohle me na ni bavi hodne, ta 5000mAh baterie.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Když folie zhoršuje detekci stylusu, to už tam rovnou mohu šmatlat rukou
    ALMIGHTY88
    ALMIGHTY88 --- ---
    DRAGON: Přehřívala se mi a baterka mizela před očima. Objektivně byla v tomhle fakt výrazně horší než její snapdragon sourozenec. Jasně, hrál jsem na tom tehdy Pokémony ve více instancích, což není samozřejmě klasický provoz, při kterém na to člověk asi nenarazí (kámoš který ji po půl roce odkoupil je s ním spokojený dodnes). Ale všechno tohle se dramaticky zlepšilo po přechodu na S23, baterka šla téměř na dvojnásobek. U S22 jsem si chvíli myslel, že tam něco uhnilo a udělal jsem i něco, co už dlouho nedělám - tovární reset - nepomohlo :)
    A samozřejmě, S26 v tomhle asi bude ok (nestudoval jsem), ale trauma je reálné. A taky ten update nedával z S25 velký smysl obecně.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ALMIGHTY88: proc tragicke?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KELDA: mne vyjde upgrade na ctyrku, co sem tak pocital, ten jejich program vykupu nema konkurenci.
    ALMIGHTY88
    ALMIGHTY88 --- ---
    DRAGON: U mě má po tragické S22 exynos přísný ban, takže jsem zůstal na S25, uvidíme co přinesou příště.
    KELDA
    KELDA --- ---
    DRAGON: podle mne nejlepsi phone na trhu, až na tu cenu
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ja chci upgradovat na S26, tu nejmensi, to bude po letech s ultrou jak kdyz drzim v ruce nokii 3310 :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ALMIGHTY88: naprosto chapu, presne z toho duvodu me stve, ze mam S23 ultru (ma zaobleny boky displaye, jako posledni generace, hura.. eh) a pokazdy co se byt jenom malinko zaspini, moje prsty maj tendence to odrbavat, hrozny :) mam nakoupeno asi 10 folii, menim to kvuli tomu co mesic, jeste ze to stoji dvacku..
    ALMIGHTY88
    ALMIGHTY88 --- ---
    DRAGON: To já ho určitě nikomu nenutím, je to čistě řešení mých problémů. Vnímám to takhle protože moje OCD má problém s těmi přdanými hranami folií/skel, občas mám potřebu si rýpnout nehtem. A zase trend zvětšování telefonů (i ta blbá obyčejná verze Sxx řady skoro každý rok povyroste o 0,5 mm v šířce) mi jde proti mému přání na co nejmenší telefon pohodlný do jedné ruky. Když bych akceptoval kryt, mohl jsem si rovnou koupit lepší (větší telefon).
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Ale pobavil mě jeden kámoš, kterýmu se léta furt rozbíjely telefony. Jednou ho zase nechal opravit a vyměnil display, aplikoval takový to tvrzený sklo guard a pak jsme byli pár dní na to v sauně a on telefon jenom víc hruběji položil na poličku a praskl mu display :D někteří lidé to mají bohužel asi v bingo kartě:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam