k tomu se mi váže druhý dotaz, který bych ocenil, pokud by někdo poradil:
řeším hlasové ovládání Androidu pro zapisování věcí do Google Kalendáře. Nyní na S23 Ultra, pak jeden z těch dvou, jak jsem psal.
Ideální workflow je: jedním klepnutím na ploše spustit hlasový vstup, česky říct např. "Zítra v 15 hodin mám fyzioterapii, přidej mi to do kalendáře" a AI to sama zapíše do Google Kalendáře. Ideálně i úpravy existujících událostí.
Teď používám Gemini přes "Hey Google", ale mám s tím problémy. Gemini se spouští pomalu, někdy česky funguje normálně a jindy na mě začne mluvit polsky. Celkově je to v českém prostředí dost nespolehlivé. Vím, že ofiko není ještě s češtinou ok.
Napadlo mě proto použít ChatGPT, který mám placený. Umí ChatGPT na Androidu:
spustit se jedním klepnutím přímo do Voice modu, např. přes widget/zkratku na ploše?
spolehlivě fungovat česky hlasem?
propojit se s Google Kalendářem a vytvářet/upravovat události?
A hlavně: existuje nějaký ověřený postup, jak tohle celé nastavit na Androidu? Je v tomto ohledu lepší Samsung/One UI, nebo Pixel/čistý Android?
Hledám prostě co nejjednodušší a hlavně spolehlivé řešení: český hlas → AI → akce v Google Kalendáři.
Plus budu moc rád, pokud se podělíte, jak vám AI v mobilu zjednodušuje život, myslím takovéto tasky, ne upravu fotek atd, spíš takové ty každodenní věci. Umí třeba nějak v češtině zapínat Philips HUE světla? to by mě taky zajímalo. Případně integrace se smarthings?
Díky moc!