• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    SPM
    SPM --- ---
    DRAGON: s tvrzením "nemám auto plný elektroniky" bych u čehokoliv, co má android auto byl teda velice opatrný :-)

OCTOPUSS: bezdrátový android auto jede přes WiFi. Takže to taky může být nějakým rušením na tom konkrétním místě. Občas je problém i silnej signál - já mám v autě jenom kabelovou verzi, ale mám tam právě AAWireless adaptér. Když telefon ležel v přihrádce přímo na tom adaptéru, tak to blbnulo taky. Jakmile se dal někam dál, tak to běželo úplně v pohodě. (Nakonec to vyřešila vytištěná přihrádka na mobil a adaptér a vložený alobal mezi to).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    OCTOPUSS: vždycky zapne wifi, a mám dojem, že si to samo žongluje, přes co to bude. Každopádně ať nastavím wifi nebo BT, chová se to stejně.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    MAKROUSEK: To mě nenapadlo. To dává smysl. Upřímně řečeno ani nevím, přes co se ten telefon vlastně připojuje, protože to jde buď přes wifi nebo BT, a občas když zapneš BT automaticky to zapne i wifinu (nebo naopak?), případně nějaký kreativní kombinace, který jsem byla líná vysledovat.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    OCTOPUSS: Elektrika. Proste v tom konkretnim miste se treba prekryva nekolik BTSek nebo mizi signal, tak telefon prida stavu do GSM radia a ta pak chybi tomu bluetoothu, ktery by treba jine auto jeste podrzelo a tohle konkretni auto vyhodnoti, ze se odpojil. Tyhlety radiovy kejkle jsou vzdycky hrozna alchymie, casto se neda ani zjistit jedna pricina.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Teď jsem vygooglila, že Android auto na těch "počítačích" v autech ve skutečnosti vůbec není, a celý to je jen externí displej pro telefon, takže to odpojování je fakt bizarní problém, kterej nedává smysl, obzvlášť když se to děje na stejných místech. A pokud vím, signál v telefonu a GPS tam je normální-.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    OCTOPUSS: nyxi rada - koupit jiny auto :D
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    DRAGON: Blbý je, že naše auto je koupený před pár měsíci, takže tam až nebude úplně prehistorická verze.
    Vlastně by mě zajímalo, jestli to na straně auta vůbec jde aktualizovat.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MAR_TINA: mne kdyz se odpoji, tak zmacknu a podrzim tlacitko on/off infotainmentu 10 vterin, on se restartne a ve 100% pripadu se znovu pripoji. Je to neprijemny, ale holt je to mala dan za to, ze namam auto plny elektroniky a posledni verzi android auto (kterou nechci)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Mám bezdrátový Android auto a Galaxy S21 5G
    V některých místech, tím myslím konkrétní místo na konkrétní silnici, se telefon odpojí. V 95 % situací stačí jet dál, on se zas připojí. Blbý je to v neznámém městě, kdy člověku zmizí navigace.
    Na Mělníku to třeba dělá na křižovatce ulici Curkovarská a Mladoboleslavská.

V pár % případů se znova nepřipojí, Vypozorovala jsem, že se to stává zejména, když v tu chvíli odpojení sáhnu na cokoli na telefonu, i kdyby to bylo psaní smsky. Ale občas i bez dotyku. Zkoušela jsem všechno možné, ale nejlíp funguje "zrestartovat auto". Někde zastavit, vypnout motor, vystoupit a zavřít dveře a aleaspoň na 2 minuty odejít s telefon z dosahu auta.

Jo, k podělání.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    OCTOPUSS: proč? Za x let, co to používám, sem s tím neměl problém (nepočítám problémy způsobený implementaci v autě)
    SPM
    SPM --- ---
    OCTOPUSS: mně se za celou dobu akorát rozbil AAWireless adaptér, který se jednou kousnul, pak se to 2x po čase zopakovalo a pak už nenaběhl. Poslali mi nový, od té doby se mi to nerozpadlo nikdy nikde.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    SPM: O tom velmi pochybuju. Ale třeba se vyjádří moje žena, protože řídí ona.
    SPM
    SPM --- ---
    OCTOPUSS: Me funguje uplne normalne. Asi to bude jeden z tech rozdiu mezi mobilem za 10 a za 20 :-)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    NECROMAN: Android auto je katastrofa snad na jakýmkoli telefonu.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    První zážitek s Pixelem 11 Pro - při navigaci autem na kabelovém Android Auto se za jízdy telefon restartoval. Tak snad to byl jen nějaký jednorázový problém a ne nějaký pattern do budoucna.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    NECROMAN: já zatím držím ten 6 Pro a uvidím jak budou vypadat třeba povánoční slevy ...
    Taky chci Pro verzi (kvůli foťáku) a asi mi stačí 256GB
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Tak jo, nakonec objednaný Pixel 11 Pro 512GB, a k tomu Pixel Watch 5 45mm se slevou 7 tisíc. Po 4 letech si dopřeju upgrade z Pixel 7 Pro a Pixel Watch 1 :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    LEF: no vtip po ty celý mojí anabázi s tím, jak to integrovat s AI a bla bla... že dneska mi to normálně funguje přes GA, žádný AI není potřeba, udělá to ten asistent sám a mnohem lépe. Proč to včera nefungovalo mi teda pořád vrtá hlavou..
    LEF
    LEF --- ---
    DRAGON: ja si vcera pohral v telefonu s AI. nastavil jsem si na tlacitko spusteni gemini a rek udelej zaznam do kalendare blablabla a hele, je to tam. zkusil jsem i udelat novy kontakt, ale ten se tvarilo ze vytvorilo, ale pak jsem ho nenasel. tak sem si postezoval AI ze to neudelala a ta se priznala ze kontakty nemuze. budu zkouset dal co muze a co ne ;-)

HANZO: chapu. ale kdyz vidim kolem sebe (na ulici, v tram a podobne) jak spousta lidi mluvi do telefonu jako do krajice chleba namazanej maslem, tak nejak ten ostych postupne upada :-D
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Takže dneska vstanu a říkám si že teda zase google asistenta odinstaluju a zakážu zpět všechny ty monitorovací služby, když to nejde, naposledy řeknu hey goo a ze srandy mu příkážu vložit něco do kalendáře, česky.. a on to perfektně udělá? Ach jo :) vůbec nic sem na telefonu od včerejška nedělal, tu elektroniku nejde nemilovat, má vskutku lidské vlastnosti :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam