• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHČeskosaské Švýcarsko (Zadní země) nejdivočejší kout v cz
    ... nadhernej kout Čech... říčky plne pstruhů, v okamžiku deštů a sněhu hafo převisů ( K 9, Orion.../. Raritou zustava Stulpnerova poustevna, ktera je postavena na skalnim ostrohu s vyhledem na nekonecne more lesů... k tomuto mistu se váže i pověst.. je zde mala chajda pro kohokoliv, kaminka a klid.. vyborna je take hospoda v lesich Na Tokáni... dale od vesnic tam opravdu jen tak nikoho clovek nepotka.... zato cesta od parkoviste k Pravcicke brane je plna turistu s GPS na krku....
    _______________________________________________________
    http://www.zadnizeme.cz/

    spřízněné kluby :
    Adrspassko-Teplicke skaly, Broumovské stěny, Ostaš a prilehla skalni mesta

    rozbalit záhlaví
    HEULWEN
    HEULWEN --- ---
    VISNAK: Ahoj Višňáku! Super fotky. O těch rytinách postav jsem slyšela, že to jsou postavy myslivců a že se u těch skal začínaly hony. Jestli jsou to tedy ty u Jetřichovic kus od zelené. A kde je ten hrobeček Frama? Někde u Černé brány?
    SESTRENICE_HADA
    SESTRENICE_HADA --- ---
    VISNAK: Mně připadá zase divočejší Šumava - normálně tam jdeš a kolem sebe vidíš padlé stromy, nikde žádný převis, který by ti nabízel útočiště. Díky za fotky, v Českém Švýcarsku jsem vyrostla, teď když vidím ty fotky, bez váhání bych se tam okamžite vrátila. V mně tenhle kus přírody budí dojem pohostinné a přátelské krajiny se vždy otevřenou náručí člověku, který se jí vydá prozkoumat.
    VISNAK
    VISNAK --- ---
    Ha, narazil jsem na tohle vlákno...
    Českosas mám rád, často tam jezdím a přesto si netroufám tvrdit, že to tam znám. Ale co kácej všude v prvních zónách, tak bych tomu nejdivočejší kout neříkal...
    Broumovky mě teda připadají výrazně divočejší.

    visnakovo | Světla a stíny NP České Švýcarsko – rajce.net
    http://visnakovo.rajce.idnes.cz/Svetla_a_stiny_NP_Ceske_Svycarsko/
    _M1KUS_
    _M1KUS_ --- ---
    HEULWEN
    HEULWEN --- ---
    PUPU: To zni jako slusny vylet :-)
    No, tenhle presne ne, ten je, pokud vim, pekne za zabradlim a v miste, kde se prelejza, je cedule s tim, ze je to desne "horolezci only", tam asi pantaty nepotkas. Tahle cesta se vyznacuje tim, ze nema to ocelove lano na jisteni, kovova stupatka tam nejsou nebo jsou urvana, a hlavne to cely vypada z obou koncu jako normalni pesina, ktera bude pokracovat schudkama ve skale.
    PUPU
    PUPU --- ---
    HEULWEN: naprosto pekelny pocasi. behem dvou dnu 20 minut NEprselo. stopoval jsem to. ale aspon jsem to zase videl pro zmenu bez lidi. a k tem klettersteigum... to myslis tohle? http://pupu.cz/ferraty/index.php?sfpg=U2Fza28vamlya2EvKjAwOC5qcGcqYzc0YzhiY2MyMzA4NzFlN2QzNGU2YjBlOWJlZTlkNDI
    HEULWEN
    HEULWEN --- ---
    PREBRAL: Ohoo, tak to si musim doplnit vzdelani, tam to neznam.
    PREBRAL: Previs je slusny, kam se hrabe Tisicak na Blizakach :-)
    PUPU: Koukam, ze jste take meli pekne pocasi. Tady to pro zmenu trochu znam. Ale divim se, ze by se toho nemecti turiste zalekli. Jednou kdyz jsme prolejzali nekde tam za Rauschensteinem ty cesty, co jsou napul klettersteigy, tak to bylo plny skolnich vyletu, brichatych pantatu, teticek a babicek, ucpavalo to tezsi mista... Stravili jsme tam asi hodinu pomahanim starsim lidem vylezt dva metry po skale, kde nebyl zadny schudek nebo se protlacit mezi balvanama :-))
    PUPU
    PUPU --- ---
    nojo, tyhle vsechny veci jsou moc pekne... jenze k nim bohuzel vedou znacky a Nemci jsou narod turisticky. za sebe mohu doporucit Webergrotte - to je krasna souteska, kterou nikdo nechodi, nebot konci zhruba takto:

    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    PREBRAL: Ale když už jsem u tohohle vandru a německé strany, hodím sem aspoň taky Hickelhöhle...

    HDR02 Hickelhöhle
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    HEULWEN: Myslím Winterstein, skalní hrádek při cestě od Zeughausu na Winterberg. Hodil bych fotku, jak to tam vypadá, ale když jsme tam byli, vypadalo to holt zrovna takhle: :-)
    42 Výhled z Wintersteinu
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    HEULWEN: jj já bych z toho udělala jenom ČB, ale to bude asi nějaká moje osobní averze, vůči tonovaným fotkám jinak je moc krásná, musim se tam jet co nejdřív podívat
    HEULWEN
    HEULWEN --- ---
    PREBRAL: Myslis Winterberg? Jo, ted je to tam pohoda, na nemeckou stranu se musi jezdit zjara, dokud hlavni proud nemeckych turistu jeste spi :-)

    TRUHLIK: Nejkrasnejsi, rikas? Tak to bych moc stala o foto. Pokusim se rozjet rozsahlou patraci akci :-)

    PASTEL: Myslis tu elekantni sepii? :-) Ona ta fotka byla nejak podivne tepelne nevyrovnana, tak jsem to takto kulisacky vyresila.
    TRUHLIK
    TRUHLIK --- ---
    HEULWEN: Ja uz se tam mezitim byl podivat.. uz tam nestoji, ale byl nejkrasnejsi z tech, ktere jsem znal :) Ale misto i previs je to bajecny :)
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    HEULWEN: krásné foto, škoda jen toho podbarvení :-(
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    HEULWEN: O Tramtárii jsem někde četl poznámku, že snad založili v roce 92 nějací Blondýn, Lečo a Prcek. Osobně jsem tam nebyl, i když bych asi věděl, kde hledat. Má tam teď být prostě vyklizený převis...

    Každopádně díky za inspiraci, budu se tam zas muset někdy kouknout, i na tu Německou stranu. Když jsem byl posledně kolem Hickelhöhle a Wintersteinu, byla bohužel mlha a plískanice, takže jsem z těch saských skal moc neviděl.
    HEULWEN
    HEULWEN --- ---
    TRUHLIK: Hmm, neznam, zkusim se zeptat starsich a zkusenejsich trampu. Jestli jsi neco vypatral, tak by me to zajimalo, sama se chystam na zakazanou vypravu po neexistujicich campech, ktere jsem nepoznala.
    HEULWEN
    HEULWEN --- ---
    Z minulého víkendu...
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    PUPU: Protože do Čech byla Vejmutovka zavlečená - kácením se obnovuje původní stav vegetace. Bez zásahů má Vejmutovka schopnosti stromu-predátora. vytlačí postupně ty ostatní.
    Bezzásahovost 1. zóny spočívá v ponechání všch původních rostlin a zvířat svému osudu - např. při polomech.
    PUPU
    PUPU --- ---
    OKEYA:
    PAKOK: zajimave, diky. me jen zaujalo, ze tenhle masakr jsem pozoroval vyhradne v 1. zone narodniho parku, nikde jinde ;-)
    OKEYA
    OKEYA --- ---
    PUPU: No, biolog si domyslí, že lýkožrout smrkový(=lidově kůrovec) žere smrk. Tohle je zjevné vejmutovkové houští, ze kterého odstraňují starší plodné stromy, aby se vejmutovka alespoň dál nemnožila semeny. Proč to odkorňují, to ví bůh ... možná je v tom nějaký škůdce borovic, ale já žádného takového neznám.
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    PUPU: Vejmutovku poznáš snadno - nemá klasické tuhé jehlice ale měkke štětičky - Třeti fotka viz vlevo dole - jak zelené tak zrezlé. navíc kůru kmeny nemají hezkou, členitou a hnědou, jako klasické sosny, ale šedivou, hladkou. má dvoj až trojnásobné přírůstky proti smrkům a našim borovicím, navíc jehličí co spadne na zem potlačuje spodní pratro vegetace - v lese kde je jen Vejmutovak prostě nic dalšího skoro neroste.
    PUPU
    PUPU --- ---
    OKEYA: vim ja? kdyz se to vali ohlodany na zemi, poznam kulovy. navic jsem o smrkach nenapsal ani slovo ;-) kazdopadne viz jeden,druhy a treti
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam