• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHČeskosaské Švýcarsko (Zadní země) nejdivočejší kout v cz
    ... nadhernej kout Čech... říčky plne pstruhů, v okamžiku deštů a sněhu hafo převisů ( K 9, Orion.../. Raritou zustava Stulpnerova poustevna, ktera je postavena na skalnim ostrohu s vyhledem na nekonecne more lesů... k tomuto mistu se váže i pověst.. je zde mala chajda pro kohokoliv, kaminka a klid.. vyborna je take hospoda v lesich Na Tokáni... dale od vesnic tam opravdu jen tak nikoho clovek nepotka.... zato cesta od parkoviste k Pravcicke brane je plna turistu s GPS na krku....
    _______________________________________________________
    http://www.zadnizeme.cz/

    spřízněné kluby :
    Adrspassko-Teplicke skaly, Broumovské stěny, Ostaš a prilehla skalni mesta

    rozbalit záhlaví
    VISNAK
    VISNAK --- ---
    MORVAGOR: No, abych pravdu řekl, tak nevím zcela jistě, přespáním na vyhlídce jsem asi nějaký pravidla porušil, ale bylo to ve všední den, nikdo mě nechytl a když přišel ráno první člověk (taky fotograf), tak jsem už dávno byl na nohou.

    V první zóně je zakázanej jakejkoliv vstup mimo značený stezky, jako u nás. Na horolezecký stezky můžeš myslím s platnou průkazkou. V druhé zóně je podle mě povolenej pohyb volně. V rámci parku maj několik míst, kde lze legálně nocovat - např. přímo pod Schramsteinama, kousek od Heilige Steige a jinde, nesmí se tam ale dělat oheň.
    Podrobnosti a to jak to ve skutečnosti je lze určitě zjistit na stránkách parku.

    Celkově mě německej přístup připadá výrazně benevolentnější něž k lidem než náš, na druhou stranu je vidět že první zóna u nich je opravdu bezzásahová a ne taková "zahrádka" jako u nás...
    MORVAGOR
    MORVAGOR --- ---
    VISNAK: Maji na bivakovani v narodnim parku Nemci nejaka specialni pravidla, nebo je to bez problemu? Premyslim, ze kdyby nemelo moc prset, chtel bych se tam vypravit a prespat na tom samem miste, tak abych vedel :)
    VISNAK
    VISNAK --- ---
    MORVAGOR: jj, dlouhá noc :)
    MORVAGOR
    MORVAGOR --- ---
    VISNAK: Krasny fotky, to jsi bivakoval primo na te vyhlidce Schrammstein?
    VISNAK
    VISNAK --- ---
    Většina z fotek je vyfocená na německé straně, ale myslím že to sem patří...



    Zbytek zde:
    visnakovo | Spanilá jízda do Saska (dočasné album) – rajce.net
    http://visnakovo.rajce.idnes.cz/Spanila_jizda_do_Saska_docasne_album/
    RABBIT
    RABBIT --- ---
    PUPU: no jo, mě by nadchlo, kdybych si ty německé historické názvy mohl promítnout do stávající mapy.
    PUPU
    PUPU --- ---
    RABBIT: jo, ja si k tomu otevrel mapu 1:25000 a da se tam toho dost najit, i kdyz ne uplne vsechno. z tech historickych jsou tam prilis male vyrezy...
    RABBIT
    RABBIT --- ---
    PUPU: úplně stejný pocit mám i já. Musí za tím být neuvěřitelná spousta práce. A kdyby tam byly mapky, bylo by to úplně dokonalé !!
    PUPU
    PUPU --- ---
    RABBIT: tak knihu mam od minuleho tydne doma a musim rict, ze cena je uplne v pohode. krasne udelane, neuveritelne mnozstvi dat a dokumentu, vcetne fotek. pravda, neni to pro kazdeho, ale me perfektne sedla. jedinou vytku bych mel k 'spadlym' indexum poznamek, trochu to rusi... jinak perfektni
    KOSTRA11
    KOSTRA11 --- ---
    KIDLI: díky za typ, ale stačí mi to napsat jednou.
    KOSTRA11
    KOSTRA11 --- ---
    Čau ne, nevíte někdo o levném a slušném ubytování někde v Labských pískovcích, Českém švýcarsku, Lužických horách a v okolí Hrádku nad Nisou?
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    Ahoj, proctu se taktez mistnim auditkem, ale stejne bych moc uvital tipy. Chci jet na 5 dni s pritelkyni na kombinovany vylet kolo a peskydo NP Ceske Svycarsko...co nesmime minout, nejaka hezka cyklotrasa? Fajn bydleni? Chtel bych klidne ruznorodost, adrenalin, lodky , jeskyne , vyhledy...jsem narocny ze, ja vim:) Dekuji za cokkoliv, klidne i jeden den na chvili na nemeckou stranu. Ktere z mest stoji za navstevu? Moc diky ahoj!
    PUPU
    PUPU --- ---
    jen pro zajimavost - ted jsem narazil na zminku o historicke 'Fremdenweg' a o useku, na ktery jsem se tu kdysi ptal - konkretne Webergrotte-Pravcicka brana (Prebischtor). a je to tak, jak jsem si myslel - tohle propojeni skutecne existovalo a po roce 1990 se dokonce uvazovalo o jeho obnoveni, ale po vyhlaseni narodniho parku z toho seslo. tedy pokud spravne rozumim nemeckemu textu ;-) http://de.wikipedia.org/wiki/Webergrotte
    YNZA
    YNZA --- ---
    ne, me to proste prijde hodne na knihu, nejsem z prahe
    FLOE
    FLOE --- ---
    YNZA: 560kc za knihu plnou fotek formatu A4 o 672 stranach ti prijde hodne? Seriously?
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    Z víkendu... Levý břeh nmezi Schönou a Děčínem.


    020 Pohled k Labské Stráni


    017 Pohled ke Grosser Zschirnsteinu


    031 Nádrž vodárny pod Schiebteichem


    036 Opěrná zeď na staré stezce a Kawi


    052 Pohled k vodopádu a nápisu


    075 Pohled k Jeptišce


    080 Krkavcovitý letí


    084 Borovice a údolí


    088 Pohled do údolí od vyhlídky Údolí Labe

    YNZA
    YNZA --- ---
    300 korun? ja tam vidim 560, a to je fakt dost
    NONA
    NONA --- ---
    PUPU: }: naopak ta cena pro koncového zakazníka je velmi nízká (autorka je lidumil) , není uveden formát knihy , množství fotografií nehraje cenu - rád bych viděl přesné specifikace této knihy , protože mi to připadne opravdu předražené (680 000 DPH ?)
    až vyleze tak si ji rád koupím - respekt k autorům :)
    RABBIT
    RABBIT --- ---
    NONA: to přece není povinné si tu knížku koupit. ( mně ta částka přijde rozumná, ale pokud bys uměl(a) a chtěl(a) poradit, jak to udělat líp, jistě to ocení)
    Díky
    PUPU
    PUPU --- ---
    NONA: 300 korun za kus, 670 stran, mnozstvi fotografii? pri nakladu 2000 kusu? to ti prijde extremne moc? mohu se optat, kde podobne veci tisknes?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam